Från svart till blont hår

av Anna Munkhammar

Jaha så var vi där igen. Jag har varit ganska less på “min look” ett bra tag nu. Mitt coola svarta hår blir rödbrunt och “basic” på en gång. Färgen vill inte sitta och helt ärligt så här jag inte färgat det sen flera månader tillbaka och inte använt någon färgbomb heller så jag kan väl inte riktigt klaga.

Jag har låtit det svarta tvättas ur så gott det går, gjort en avfärgning med colourless (ångrar att jag inte köpte colourb4 som tidigare gånger för upplevde att den var bättre men men) och blekt efter det. Inte allt på samma gång givetvis utan väntat emellan.

Den här pumpa-memen sammanfattar det rätt så bra:

Så nu är mitt hår sådär härligt kyckling-gult och orange som det blir när man bleker mörkt hår. Jag får helt enkelt leva med det eftersom det som sagt är en process att ljusa upp hår.

Jag lyckades i alla fall få det lite bättre med att tona håret med balsam blandat med lila toning.

Bild 1 (vänster): Före
Bild 2 (höger): Efter toning

Skillnaden är mycket större än vad som framgår på bilderna. Före var värre och efter bättre än vad det ser ut. Jag känner att jag kan leva med det här nu ett tag i vart fall.

Jag ser fram emot att det blir så ljust att jag kan ha olika pastelltoningar i för det är kul att kunna variera sig.

Så här har det sett ut tidigare när jag var blond:

Faktiskt så känner jag att jag lite tappat bort mig i min stil. Jag brukade vara en självsäker mästare på att hitta coola secondhandfynd och miss-matcha mönster, strukturer, accessoarer och detaljer som verkligen kändes JAG.

Nu är det plötsligt inte lika lätt och självklart. Kanske för att jag mer och mer verkligen bara haft svarta kläder en lång period men älskar verkligen svart (så klart).

Vi får se var jag landar i allt detta men känns kul i vart fall.

Du kanske tycker om

2 kommentarer

Jenny augusti 22, 2021 - 14:07

Jag tycker det är jättesnyggt när man har en mörkare/alternativ (vad man nu vill kalla det) stil och så bryter håret av och är ljust! Det blir mer ens egen spin på det typ! 🙂

Jag fick ett infall för många år sen och ville ha blont hår (det skulle bli rosa till slut, fråga mig inte varför, hade rosa hår i knappt en vecka och sen var det svart igen). Jag blekte mitt för mycket + att jag alltid plattar mitt hår så det var ganska skadat… så det gick ju av såklart 🙃

Svara
Anna Munkhammar september 4, 2021 - 22:43

Ja men förstår vad du menar. Haha alltså lite komiskt att vad som fick mig att vilja bli blond igen från första början var just rosa hår, haha. Men nu vet jag inte om jag vill det längre. Ja det är ju just det att man får vara riktigt försiktig med blekning. Kan bli totalförstört hår 🙁

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.