DIY Betsat tv-skåp i Teak

av Anna Munkhammar

Kan man betsa teak? Ja!

Jag hade kvar svart lackbets från vaggan och det antika mini-skrivbordet. Tv-skåpet var behandlat med något (svårt att veta vad på ett så gammalt skåp) men jag använde samma teknik som på skrivbordet (som för övrigt också var behandlat med något).

Först strök jag på betsen och lät verka ett tag, sedan torkade jag bort och gnuggade lite med toapapper. Man får känna sig för lite, blir det för lite färg i träet får man helt enkelt stryka på ny färg och göra om.

En gång i tiden har det varit en tv i skåpet bakom jalusidörrarna men den är borta. Då kan man istället förvara annat i skåpet.

Det är svårt att få med på bild men skåpet är liksom svart fast träet lyser igenom.

Egentligen förstörs ju eventuellt värde på gamla möbler när man målar dem. Helst ska ju saker vara orginal så jag får lite dåligt samvete när jag tar fram penseln… Men jag resonerar som så att det är bättre att jag fixar så att de passar i hemmet istället för att det slängs eller står i ett förråd. 

Den svarta stolen som står bredvid har jag också målat 🖤

Tycker hemmet blir mer personligt och hemtrevligt med “plock-ihop” från lite här och där. Om man målar är det lättare att få en röd tråd.

Inuti ljuslyktan har jag lagt lite minnessaker för mig och Johan. Sand från Clearwater Beach i Florida, en torkad ros, en sjöborre från Kroatien och en lapp från Johan 🖤

Då kan jag sitta där och drömma mig tillbaka till fina minnen.

Ibland kan man ju faktiskt behöva påminnas om det när man är mitt i bebis-bubblan. Även om det är underbart i sig det också.

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.