Svart Vagga

av Anna Munkhammar

När Johan föddes gjorde hans morfar en vagga åt honom. Nu sover Alvira i samma vagga men vi har piffat till den med lite färg.

Det var egentligen mitt projekt att renovera vaggan men när vi började var jag inte särskilt smidig på grund av graviditeten. För att vara ärlig slutade det med att Johan fick göra det mesta av arbetet medan jag satt på en stol bredvid och tittade på. Men lite finlir fixade jag i vart fall.

De svarta delarna är målade med svart bets (samma som jag använt till det antika skrivbordet) och det “gråa” är svart chalk paint (kalkfärg)..

Vaggan var lackad sedan innan så Johan slipade först bort lacken på de delarna där vi skulle måla med betsen. Kalkfärgen går att måla direkt på lacken så där behövdes inget förarbete.

Sover bebisen i vaggan?

Ja faktiskt. Alvira sover första delen av natten i vaggan. När hon vaknar vid 5 för att amma så somnar vi om och då sover hon resten av natten bredvid mig i sitt babynest.

Jag tycker att det funkar jättebra med vaggan. Det är så bra att kunna gunga den lite med foten ifall hon vaknar till så att hon somnar om 🖤

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.