Quaker Stake and Lube

av Anna Munkhammar

LÄt oss drömma oss tillbaka till den första USA-resan och besöket pÄ Quaker Steak and Lube i Florida. Det Àr en restaurang som i sann Amerika anda gÄtt all in pÄ temat motor.

Just den hÀr dagen var det bilutstÀllning utanför sÄ vi fick möjlighet att se mÄnga riktigt coola bilar.

HÀr Àr en liten film frÄn bilutstÀllningen och restaurangen:

Ofta sitter farbröderna i en liten hopfÀllbar stol framför sina pÀrlor.

Den hĂ€r blĂ„ skönheten heter “Blue Devil”. Den hade ocksĂ„ en syster-bil som hette “Silver Shadow”. BĂ€gge syns mer i filmen. Kolla under huven, man kan vĂ€l sĂ€ga att inget var lĂ€mnat Ă„t slumpen dĂ€r…

LÀngre ned i inlÀgget (och i filmen) kan du se hur det ser ut nÀr mörkret faller och det Àr sÄ frÀnt. Amerikanarna kan det dÀr med att ljussÀtta!

Ångrar lite att jag inte köpte en gammal registreringsskylt som souvenir. Ibland finns det bara för mycket sĂ„ att huvudet inte kan processa allt.

UtstĂ€llningen fĂ„r tummen upp av mig… och förmodligen av den coola hunden ocksĂ„!

Om jag tyckte om utstÀllningen i dagsljus sÄ blev den ju bara Ànnu hÀftigare i skenet av monen. Jag Àr ju van vid midnattssol pÄ sommaren nÀr vi normalt har utstÀllning hos oss sÄ det hÀr blev ju nÄgot annorlunda.

SÄ hÀr ser det ut inne pÄ Quaker Steak and Lube:

Bilar och motorcyklar i taken och vart man Àn ser. HÀr sitter nÄgra av mina hungriga resekompanjoner och vÀntar pÄ de berömda hamburgarna medan jag sprang runt som en yr höna och fotograferade.

PÄ kvÀllen kan man verkligen sÀga att Blue Devil var i sitt rÀtta element!

En papegoja, en NASCAR bil, polisbil… Inget förvĂ„nar direkt i USA. Efter det hĂ€r har jag ju faktiskt varit pĂ„ NASCAR och det var SÅ COOLT! Älskade det och bara den hĂ€r Corona pandemin vill ge sig nĂ„gon gĂ„ng sĂ„ Ă„ker jag gĂ€rna till USA igen. DĂ„ gĂ„r jag gĂ€rna pĂ„ NASCAR igen. Och pĂ„ Quaker Steak and Lube förstĂ„s. Hoppas de överlever pandemin đŸ–€

Jag tror att Corona har slagit hĂ„rt mot Florida men Jag hoppas verkligen att Quaker Steak and Lube finns kvar nĂ€r vi Ă„ker ned till USA nĂ€sta gĂ„ng đŸ–€

You may also like

LĂ€mna en Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.