Quaker Stake and Lube

av Anna Munkhammar

Låt oss drömma oss tillbaka till den första USA-resan och besöket på Quaker Steak and Lube i Florida. Det är en restaurang som i sann Amerika anda gått all in på temat motor.

Just den här dagen var det bilutställning utanför så vi fick möjlighet att se många riktigt coola bilar.

Här är en liten film från bilutställningen och restaurangen:

Ofta sitter farbröderna i en liten hopfällbar stol framför sina pärlor.

Den här blå skönheten heter “Blue Devil”. Den hade också en syster-bil som hette “Silver Shadow”. Bägge syns mer i filmen. Kolla under huven, man kan väl säga att inget var lämnat åt slumpen där…

Längre ned i inlägget (och i filmen) kan du se hur det ser ut när mörkret faller och det är så fränt. Amerikanarna kan det där med att ljussätta!

Ångrar lite att jag inte köpte en gammal registreringsskylt som souvenir. Ibland finns det bara för mycket så att huvudet inte kan processa allt.

Utställningen får tummen upp av mig… och förmodligen av den coola hunden också!

Om jag tyckte om utställningen i dagsljus så blev den ju bara ännu häftigare i skenet av monen. Jag är ju van vid midnattssol på sommaren när vi normalt har utställning hos oss så det här blev ju något annorlunda.

Så här ser det ut inne på Quaker Steak and Lube:

Bilar och motorcyklar i taken och vart man än ser. Här sitter några av mina hungriga resekompanjoner och väntar på de berömda hamburgarna medan jag sprang runt som en yr höna och fotograferade.

På kvällen kan man verkligen säga att Blue Devil var i sitt rätta element!

En papegoja, en NASCAR bil, polisbil… Inget förvånar direkt i USA. Efter det här har jag ju faktiskt varit på NASCAR och det var SÅ COOLT! Älskade det och bara den här Corona pandemin vill ge sig någon gång så åker jag gärna till USA igen. Då går jag gärna på NASCAR igen. Och på Quaker Steak and Lube förstås. Hoppas de överlever pandemin 🖤

Jag tror att Corona har slagit hårt mot Florida men Jag hoppas verkligen att Quaker Steak and Lube finns kvar när vi åker ned till USA nästa gång 🖤

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.