Halloween Lunch med Pumpasoppa och Rostad Pumpa

av Anna Munkhammar

Jag älskar pumpor för de är så otroligt vackra och härliga med sina färger och former. Just nu har vi ett gäng fantastiska dekorationspumpor på bordet. MEN, jag har aldrig lagat mat med pumpor så när min barndomsvän Johanna skulle komma på lunch bestämde jag mig för att experimentera på henne. Snällt va?

I soppan hade jag svensk butternutpumpa, morötter, potatis, lök, öl, vatten och kryddor (salt, peppar, senap och torkad ingefära). När det kokat så att grönsakerna var mjuka mixade jag soppan och tillsatte mjölk och grädde.

Resten av pumpan rostade jag. (skär i bitar, strö på olja och salt, in i ugnen på 225 grader tills den ser fin ut). Det blev supergott att rosta pumpa så har köpt en till pumpa för att göra om det.

Den rostade pumpan serverade jag som ett tillbehör till soppan tillsammans med creme fraiche och fetaost.

Johanna är också mammaledig så vi brukar äta lunch hos varandra en gång i veckan. Det är så himla mysigt och roligt på de här luncherna!

Både Alvira och Sixten har tappat vänster strumpa 🖤

Lite kaotiskt kan det så klart också bli med trötta bebisar och mammor. Men det är ju också det som är så skönt med Johanna att jag inte behöver känna någon press att vara perfekt.

Sen även om man inte är mamma så är det en väldigt bra idé att laga lunch åt varandra. Det är kul och jag har fått så väldigt bra matinspiration och tips. Jag har ju tex. tidigare skrivit om ett jättegott laxrecept som Johanna gjorde. Dressingen till den salladen har jag gjort flera gånger sedan dess!

Nu vill jag önska dig en riktigt fin Halloween och Alla Helgons Afton 🖤

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.