Degerbäcken Hemester i Norrbotten

av Anna Munkhammar

Vilken underbar helg. Strålande sol och så bodde vi i en stuga precis bredvid älven i Degerbäcken ett stenkast från Boden. Tänk att man inte behöver åka långt för ett vackert miljöombyte.

Det är våra vänner Tommy och Mia som har stugan och när vi kom fram hade de redan tänt en brasa i grillkorgen. Senare stekte vi palt på en Muurikka över elden. Mums!

Alviras ögon “stod still” så jag packade ned henne i vagnen. Gick runt lite på gården och beundrade utsikten. Hon somnade på en gång så att vi kunde äta palten i lugn och ro.

Alvira sover otroligt bra i vagnen och speciellt ute i friska luften.

Så häftigt när älven är alldeles spegelblank.

Ned mot älvkanten har Tommy och Mia byggt en liten bastustuga med en vedeldad bastu och relax. När Alvira tog ytterligare en tupplur i vagnen på kvällen kunde jag också vara med och basta. Så lyxigt det kändes!

Johan tog de här bilderna på bastun och älven tidigt på morgonen precis innan soluppgången.

Senare när jag klev upp hade solen kämpat sig fram. Vilken vacker dag med älvor som dansade på älven.

Jag drömmer mig gärna tillbaka på den här helgen med tanke på ösregnet idag. Ingen höjdare att gå ut med Alvira i vagnen nu så tur att vi passade på när man hade chansen. Jag provade faktiskt att gå med henne i vagnen inne istället för ute men hon sov inte alls lika bra (jag slapp dock bli blöt).

När vi åkte hem på söndagen började det skymma igen.

Nu när alla vackra löv trillat ned kan det gära få bli ordentlig vinter tycker jag. Nog har det allt börjat rycka lite i skotertummen…

Längtar du efter vinter?

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.