Plocka Mossa i Skogen

av Anna Munkhammar

Jag älskar dekorationer med mossa, eller faktiskt är det en lav men det kallas vanligtvis för mossa i folkmun. Jag har några dekorationer med mossa året runt men naturligtvis ger lite extra mossa en fin känsla inför hösten och vintern. Därför gick mamma och jag ut i skogen för att plocka lav för årstidens dekorationer.

Alvira följde med och det tog inte lång tid innan hon somnade.

Hon gillar guppiga ojämna vägar eller stigar och medan vi plockade mossan gick vi ibland till och med helt offroad med barnvagnen. Barnvagnen har stora däck och går ganska bra i terrängen.

Lav växer ganska mycket överallt här i norra Sverige men på vissa ställen finns det mer av det.

Så vitt och drömlikt!

När jag plockar lav tar jag bara lite här och lite där på olika ställen eftersom den växer långsamt. Därför är det viktigt att göra det med respekt för naturen! Det ska inte synas att någon varit där och plockat tycker jag.

Skogen erbjöd också några blåbär. Mmmm välsmakande…

Att hitta mossa gick snabbt och sedan fortsatte mamma och jag att gå längs några bredare stigar.

Det blir kul att börja dekorera med mossan. Jag planerar bland annat att lägga lite ljung med lav i en kruka vid ytterdörren.

Har du några dekorationer med mossa i ditt hem?

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.