DIY stickad filt med gulliga mönster

av Anna Munkhammar

Jag har stickat färdigt filten som jag började med i ett tidigare inlägg. Det är en gåva till Alvira men hon är lite för ung för att uppskatta den just nu.

Det här är då jag nästan var klar med filten men jag började faktiskt sticka den redan 2008… Du kan läsa mer om det här.

Jag tror att mönstren blir en trevlig konversationsstartare och när det blir kallare ute och Alvira blir större är filten perfekt för henne att ha i barnvagnen.

Kan du se vad mönstret på varje rad föreställer?

Nedifrån och upp:

  1. Rosa muffins
  2. En jägare till höger och en gråjund som springer från höger mot älgen längst till vänster. (Hunden hoppas också över en stock på mitten).
  3. Ett grönt tåg. På näst sista vagnen sticker det upp två giraffhuvuden.
  4. Hjärtan.
  5. Till vänster en skidanläggning med slalombacke. Till höger en bil med husvagn på väg dit.
  6. Robotar.
  7. Kors.
  8. På vardera sida en vit kanin som har en brun kavaj över en röd väst. Båda håller upp och kollar på ett fickur i guld. Kanske tar de tiden på de små vita kaninerna som springer mellan dem.

Jag hade planerat att göra lite broderi för att göra några av mönstren tydligare (tex en vajer till skidliften osv.) men jag måste hitta tid mellan amning och blöjbyten.

Den svåraste och tråkigaste delen har varit att fästa alla trådar på baksidan. Det kändes som en oändlig historia!

Jag funderar på att kanske sy fast ett fleecetyg på baksidan eftersom den inte är så vacker som framsidan. Det skulle också göra det mjukare mot huden.

Först ville filten krulla ihop sig av sig själv till en boll istället för att ligga platt. Väldigt irriterande! Jag försökte ånga den med ett strykjärn och det gjorde det lite bättre.

Min mamma har visat mig ett annat trick för att göra stickningen platt och vacker och det fungerade faktiskt. Du fäster stickningen med nålar på en matta, sprayar den med vatten, lägger en handduk på den, sprayar den med lite mer vatten och låter den torka. Detta fungerade mycket bra (var försiktig bara så att du inte skadar golvet under om det inte tål fukten!)

Det var kul att göra lite handarbete under graviditeten. Bortsett från filten gjorde jag också den virkade fladdermusen till vänster på bilden ovan. Du kan läsa mer om DIY fladdermusen här.

Det här är det färdiga resultatet av filten (eller nästan färdiga om jag bestämmer mig för att göra lite broderi eller sy ett tyg på baksidan):

Vad tycks?

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.