Alviras första svarta outfit

av Anna Munkhammar

Jag vet att många förväntade sig att jag skulle klä Alvira i svart. I verkligheten har jag inte köpt ett enda svart plagg till henne förutom hennes Musse Pigg body som hon hade som nyfödd (men den är faktiskt mörkgrå).

Kolla vad liten hon var jämfört med flaskan när vi lämnade sjukhuset!

Hon är fortfarande liten men har vuxit mycket. Och idag bär hon faktiskt sin första svarta outfit. Vi fick den som en gåva från mina vänliga kollegor. 🖤

Hon var riktigt glad och tyckte att det var kul att klä sig som sin mamma. Jag gillar meddelandet på kroppen och det kändes som hon gick med på det.

Varför har jag inte köpt bara svarta kläder till min bebis? Alvira är ett barn och inte min accessoar eller docka. Dessutom, även om jag personligen brukar bära mestadels svart, älskar jag färger. Tro det eller ej men min favoritfärg är inte svart utan blå 💙

Ett barn ska tillåtas att vara barn så länge som möjligt och därför vill jag inte tvinga henne till en vuxen stil. Jag tycker att färg är en viktig del av barns utveckling. Alvira kommer så småningom att utveckla sin egen personliga smak och preferens.

Här är en video på Alvira från min instagram:

https://www.instagram.com/p/CFHFOGzneJp/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

🖤🖤🖤

Du kanske tycker om

2 kommentarer

Jenny september 19, 2020 - 02:45

Hon är så himla söt! Och jag tycker du/ni har helt rätt tankar om kläderna, även om föräldrarna har en viss stil så skulle jag (med ev framtida barn) låta dom bestämma själva vad dom vill klä sig i när dom kommit upp i den åldern. När jag var 4 år fick jag välja mina kläder själv, det blev en svart sweatshirt och ett par svarta mjukisbyxor till. Jag skull vilja att dom får utveckla sina egna personligheter istället för att jag so förälder prackar på dom svarta kläder t ex från start.

Svara
Anna Munkhammar september 25, 2020 - 14:00

Ja men precis! Skönt att fler håller med. Sen absolut påverkar man ju sina barn och ja just nu bestämmer ju jag vad hon har på sig men det är inte någon specifik inriktning.

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.