DIY virkad fladdermus

av Anna Munkhammar

Jag har virkat en fladdermus till Alviras barnvagn. Kanske har du redan sett den dingla i vagnen på några bilder?

Jag virkade den medan jag var gravid och inte kunde röra mig så mycket. I början var Alvira inte särskilt uppmärksam på fladdermusen men när hon blev äldre började hon lägga märke till den. Ibland boxar hon till och med till den.

Jag följde inget mönster när jag gjorde fladdermusen utan vrkade den på fri hand. Tycker det blir ganska charmigt. Jag använde samma teknik som när man virkar en boll, helt enkelt att lägga till eller minska maskor för att göra den till den form jag ville ha. Jag visste inte exakt hur det skulle hamna när jag började men det är det roliga tycker jag.

Fyllningen fick bli svarta trasiga strumpor som jag klippt sönder.

När fladdermusen var klar spände jag ut den med nålar och sprayade den med vatten. När det torkar blir garnet något styvare och vingarna krusarinte ihop sig.

Inte det vackraste virkade djuret jämfört med vad du kan hitta på Pinterest men det är gjort med kärlek och jag tror att det syns 🖤

Du kanske tycker om

3 kommentarer

DIY stickad filt med gulliga mönster – Boden By Night oktober 17, 2020 - 01:38

[…] Det var kul att göra lite handarbete under graviditeten. Bortsett från filten gjorde jag också den virkade fladdermusen till vänster på bilden ovan. Du kan läsa mer om DIY fladdermusen här. […]

Svara
Susanne oktober 25, 2020 - 09:24

Jättesöt!!

Svara
Anna Munkhammar oktober 28, 2020 - 11:10

tack! Den har dock hunnit bli lite sliten nu 😀

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.