Kejsarsnitt och and corona test

av Anna Munkhammar

I slutet av en graviditet ska barnet fixera sig i en position med huvudet nedåt. Det har inte hänt under min graviditet. Barnet rör sig fortfarande mest och “ligger på rygg”, och det beräknade födelsedatumet är 9 juli (på torsdag och det är måndag …).

Tack och lov ska jag föda med ett planerat kejsarsnitt 🖤

Eftersom ett kejsarsnitt är en operation måste jag vara extra noga med att inte smittas av det ökända coronaviruset. Jag testades på sjukhuset på lördag även om jag inte har några symtom.

Igår ringde de från sjukhuset och berättade för mig att Johan måste testas för corona också, annars skulle han inte vara med vid kejsarsnittet! Vilken mardröm att inte tillåtas vara med när ditt egna barn föds! Mardröm för mig också om jag skulle behöva gå igenom förlossningen ensam.

Naturligtvis skrämde det mig för även om vi har ett datum för ett planerat kejsarsnitt kan förlossningen börja av sig själv innan det och i så fall måste vi skynda oss till sjukhuset.

Johan står i kö för att bli testad för corona. Jag väntade i bilen.

Johan testades för corona så snart som möjligt tidigt på morgonen men det finns en risk att testet inte kommer att analyseras i tid. De lovade emellertid att det skulle prioriteras. Så länge barnet stannar i magen till minst i morgon tror jag att det är lugnt.

Att vara gravid under denna coronapandemi har verkligen varit en upplevelse…

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.