Midsommar på Sandön

av Anna Munkhammar

Midsommar är en stor högtid som bär en hel del tradition i Sverige och vi drömmer alltid om att det ska blir varmt och soligt. Därför tror jag att alla som bor i Sverige tyckte det var fantastiskt med det soliga midsommarvädret förra helgen. Dagen innan såg det ut som att det skulle vara som standard. Himlen öppnade sig helt och det öste ner!

Så här såg det ut från våra fönster. Vi skulle åka till stugan på Sandön men eftersom det innebär en tur med båten var vi tvungna att vänta ut det värsta regnet.

Det var ganska nedslående. Johan och jag hade slutat tidigt från jobbet för att kunna åka till Sandön så snart som möjligt och sen verkade det som om vi skulle behöva vänta till morgonen efter… Men på kvällen blev regnet ett lätt duggregn och vi bestämde oss för att fara!

Det är en kort resa från vårt hem till Sandön. Jag är särskilt tacksam för det nu under coronatider då vi rekommenderas att inte resa längre sträckor!

Dagen efter var både varm och solig och det har fortsatt så. Underbart sommarväder 🖤

Eftersom vi är nära polcirkeln betyder det sol även på kvällen och natten. Och åh, förresten, min babymage är enorm. Det är bara cirka 2 veckor kvar till förlossningen. Barnet kan komma när som helst nu.

Jag får ofta frågan om det är jobbigt för mig att vara gravid i värmen. Egentligen tycker jag att det mest är positivt. Ja, jag blir tröttare nu än normalt och det känns konstigt att ha kompressionsstrumpor upp till knäna. MEN smärtan i ryggen och bäckenet har förbättrats mycket!

Det är som om värmen mjukar upp kroppen och gör den smidigare.

Jag måste säga att jag njuter till fullo av de sista veckorna av graviditeten 🖤

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.