Gothic Rock 2020 – Foghorn Lonesome

av Anna Munkhammar

Gothic Rock 2020, skapas det någon ny gothmusik nu? För ett tag sedan fick jag ett mail från svenska gothbandet Foghorn Lonesome som erbjöd mig att använda deras musik i mina videor. Det gav mig idén till en YouTube-video.

I den här videon berättar jag om min egen osäkerhet kring musik och varför så lite av goth YouTube-communityn kretsar kring musik. Ett problem är att Youtubers inte fritt kan använda den musik de vill ha i sina videor på grund av upphovsrättsproblem. Jag introducerar också Foghorn Lonesome, ett modernt gothband som faktiskt arbetar med nytt material. Jag ser fram emot deras nästa release!

Att göra den här videon fick mig att inse att jag borde bli bättre på att utforska ny musik. Helt ärligt är jag ganska lat och tenderar att dras till bekanta låtar trots att jag ofta känner att jag spelar sönder dem.

Här är två av låtarna som är med i videon:

Har du något favorit bland samtida goth band?

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.