Nytt 1800-tals hem

av Anna Munkhammar

För några veckor sedan flyttade Johan och jag till ett nytt hem. Det här huset är hans barndomshem där han växte upp. Hans föräldrar köpte ett nytt hus, vi köpte deras hus och Johans bror köpte vårt hus. Vilken rockad!

Just nu är vi i karantän eftersom Johan är förkyld och att hålla sig isolerad hemma är det mest ansvarsfulla att göra i dessa coronatider. Denna lördag var en vacker solig dag och vi gick ut på gården för att njuta av den.

Tillsammans monterade vi de IKEA utemöbler som vi har köpt. Belöningen var en glass och att kunna sitta på en stol i solen.

Britt satt på den högsta högen av snö. Fråga mig inte varför 😅

Jag har haft delade känslor inför att flytta. Jag älskade absolut vårt gamla hus. Vi hade renoverat, byggt ett nytt garage och målat huset mörkgrått/svart. Jag köpte ursprungligen huset själv och sedan när Johan och jag blev ihop flyttade han in hos mig. Det var en fantastiskt stark känsla att köpa mitt första hus och vi hade skapat ett älskat hem där.

Å andra sidan har vårt nya hus lite mer utrymme som kommer att vara till nytta när vi får ett barn. Det är också mycket vackert och byggt på slutet av 1800-talet.

De första nätterna efter att vi flyttade grät jag ändå och längtade efter att åka hem. Efter ett tag har jag vant mig vid att det här är mitt nya hem nu och det känns bättre varje dag.

Redan nu är de flesta möblerna på plats och det är bara lite uppackning kvar att göra. Vi köpte några nya gardiner som jag ska hänga upp. Slängde dem lite slarvig över stången bara för att se hur det kommer att se ut.

Mamma kom med påskriset för att ge oss lite påskkänsla under isoleringen 🖤 Den soliga lördagen gav oss också smak av våren men igår gjorde vintern comeback. Det började snöa mycket och det fortsatte idag.

Men som alltid är det stormiga vädret tillfälligt och våren med solsken vinner så småningom.

Jag ska visa dig mer av huset i framtida blogginlägg.

Du kanske tycker om

4 kommentarer

Ajli april 15, 2020 - 09:07

Ert nya hus är också mycket mycket vackert.

Svara
Anna Munkhammar april 16, 2020 - 22:16

Tack 🖤 jag tycker också det 🙂

Svara
Jenny april 16, 2020 - 15:19

Att flytta kan vara tufft och det är en omställning. Det var inte lite flyttande som hände här när någon flyttade in i ert gamla hus och ni i någon annans gamla hus. Jag hoppas du kommer trivas!

Svara
Anna Munkhammar april 16, 2020 - 22:18

Ja det var ett väldans farande med möbler fram och tillbaka eftersom vi hjälpte varandra att flytta. En stor omställning har det varit men det känns bra ändå.

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.