Skoterns Dag 2018

av Anna Munkhammar

Det är inte länge sedan det var skoterns dag. Trots namnet är det faktiskt inte bara en dag utan en helg i oktober när alla skoterbutiker är öppna. Skoterintresserade träffas i butikerna, tittar på de nya modellerna och äter hamburgare.

Först av allt åkte Johan och jag till Tords Motorservice. Det var där jag köpte min Ski-doo.

Det är min favoritbutik för att Stefan som har den är väldigt trevligt att prata med och skrattar mycket. Det känns som om han verkligen bryr sig om mig som kund även om det var några år sedan jag köpte min skoter där.

Min granne Markus var där också. Han säljer sitt eget märke av skoterkälkar och har företaget NTS Sledparts.

Nästa skoterbutik blev Sixten Nilssons där de i huvudsak säljer Lynx och Polaris.

De har också mycket kläder på Sixten Nilssons. Det finns många färger att välja mellan. En dag skulle jag gärna designa min egen skoteroverall. Den måste vara praktisk men jag skulle vilja göra den mindre “sportigt” och mer “cool”.

Johan har drömt om en Yamaha Sidewinder ett tag och blev glad när vi körde till Luleå och Yamaha Center

Jag var mest imponerad av de gamla retro-snöskotrarna som de visade upp. De såg ut som om de precis kom helt nya från fabriken!

Det visades också några specialbyggda maskiner.

Navis hade en stor hög med snö utanför sin butik. Det fick mig att tänka på skoterns dag för några år sedan när jag kom hem från Gran Canaria och det fanns snö utanför Sixten Nilssons.

På Navis fick jag se en Arctic Cat Alpha med det “konstiga” single-beam bakfjädersystemet.

Alpha var unik men det fanns en annan skoters bak som verkligen fick mig att vrida på huvudet… Titta på de spikarna!?

De satt på en skoter som är byggd fö dragracing. “The Inmate”, catchy namn och sledwrap!

Sist av allt for vi till Lindroths men vid det laget var både jag och Johan ganska teötta och det var dags att åka hem för att vila.

Jag älskar skoterns dag för det påminner mig om att det inte dröjer länge innan vi har tillräckligt med snö för att köra.

Har du någonsin varit på skoterns dag?

Du kanske tycker om

2 kommentarer

Ajli Müller november 7, 2018 - 12:46

Jag har aldrig deltagit på något som har med skotrar att göra, och faktiskt aldrig kört en. Jag har bara åkt bakom några snycken i sjukpulkan när jag kvaddat mig själv i snowboardolyckor >.< Det verkar himla roligt!

Svara
Anna Munkhammar november 7, 2018 - 22:06

Men hallå du är ju från Jokkmokk!? Måste ju ta och provköra någon gång 🙂

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.