Silversmide kurs på Kristallen, Lannavaara

av Anna Munkhammar

Idag började jag arbeta med min Ouija planchette design från igårkväll. Jag ritade en kopia av designen på ett papper och klistrade det på en silverplatta. Efter det kunde jag lätt såga ut planchettens form.

Katta sitter vid arbetsbänken bredvid mig och hon jobbar på en ganska komplicerad ring. Jag tycker synd om henne som är förkyld.

Jag försökte att inte fnissa för mycket när Katta tittar på mig med sina glasögon men en gång hade hon dem upp och ner och jag kunde inte hålla mig utan brast ut i ett asgarv. Glasögonen ser fåniga ut när de bärs på rätt sätt så du kan ju tänka dig hur det var när de var upp och ner …

Vi tillbringade större delen av dagen i workshopen men under lunchen gick jag ut för att ta några snabba fotografier av omgivningen. Det är vackert i Lannavaara och höstluften är frisk.

Jag, Katta och två andra klasskamrater hyr rum i den svarta vandrarhemmets byggnad cirka 200 meter från verkstaden. Rummen är enkla men det är en säng och ett badrum och de kostar inte en förmögenhet.

Det kanske inte ser ut så mycket men jag är nöjd med hur långt jag har kommit med planchen. Det finns fortfarande lite arbete kvar att göra i morgon, men om jag inte stöter på några problem skulle jag kunna avsluta det och börja med ett nytt projekt.

Jag fantaserar redan om mitt nästa projekt. På något sätt skulle jag vilja införliva en sten.

Du kan se hela pricessen av skapandet av Ouija halsbandet här.

Mer information om Kristallen i Lannavaara finns här.

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.