RECENSION: WICCAPEDIA

av Anna Munkhammar

Boken Wiccapedia är gjord för att vara en grundläggande introduktion till Wicca. Jag identifierar mig inte som Wiccan men jag är intresserad av det ockulta och jag delar några av dess värderingar. Jag blev kär i den här boken på grund av bokomslaget, det är så vackert att jag bara måste ha den!


De tidigare utgåvorna har ett helt annat (ganska tråkigt och beige) bokomslag men det är det nya som fullkomligt ä exploderat online. Jag ser det nästan överallt på Instagram, så det är uppenbarligen en populär bok att fotografera, men är det bara en vacker inredningsdetal eller är insidan värd all hype också?
Jag skulle säga att det beror på vilken typ av bok du är ute efter … Efter att ha läst Wiccapedia har jag sett många negativa kommentarer om den i vissa Facebookgrupper men jag skulle säga att några av dessa kommentarer inte är särskilt rättvisa eftersom de mer handlar om vad läsaren förväntade sig snarare än vad boken påstår sig vara.

Wiccapedia är en bok för någon som är nybörjare på Wicca och för det tycker jag åtminstone att det gör sitt jobb väldigt bra. För någon som redan är mycket kunnig kan det kännas som om den inte går tillräckligt djupt in i ämnena i varje kapitel.

+ Positivt med boken+
+Wiccapedia är inspirerande i sitt utseende och både omslaget och insidan är mycket vackert.

+Det är en övergripande guide till ett brett ämne.

+Wiccapedia är lättläst och lätt att förstå.

+ Den innehåller många användbara tips om praktiska övningar för nybörjare i magi.

+ Det är en positiv, lättsam och mysig bok.

+ Den innehåller ingen skrämselpropaganda eller skräckhistorier.

Det här tilltalade inte mig
-Det är ett mycket starkt fokus på änglar i boken, och även om jag inte har något emot änglar finns det ett ganska viktigt informationsgap när gudarna och gudinnorna knappt nämns.

-Om du redan vet mycket kan du känna att författarna bara kliar på ytan på vissa ämnen och inte kommer in i djupet.

-Några tips om att utöva modern magi med mobiltelefoner och mejl tilltalade inte min personliga smak.
Om du vill veta mer om boken kan du se min youtube bokrecension! Patrik är riktigt söt under hela videon <3 <3

Har du läst Wiccapedia och vad tyckte du i så fall? /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.