5 frågor till Kodie

av Anna Munkhammar

Jag har intervjuat Kodie en gång tidigare och nu när han släppt den nya låten In Shape tänkte jag att varför inte göra en favorit i repris? Av någon anledning lyssnar jag alltid på Kodies låtar när jag reser eller när jag fantiserar om att resa! Är som alltid feelgood, party och lite utlandskänsla i dem helt enkelt.

Jag fick faktiskt tjuvlyssna på In Shape innan den släpptes och då kände jag mig lite cool såklart. Snart ska det komma fler låtar också och det passar ju bra inför min USA resa i höst. Resan har ju föresten blivit äventyrad pga orkanen Irma i Florida men med tanke på omständigheterna kunde det varit värre och det kommer nog gå bra att resa dit.

HÄR HAR NI MIN INTERVJU MED KODIE:

Du och NDY har precis släppt er nya singel “In Shape”. Kan du berätta lite om hur låten kom till?

Låten kom till en dag i början av året när Andreas “Ndy” Jamsheree skickade mig en slask på beatet med lite “jibberish” vocals som han själv sjungit in. Jag hade länge velat göra en låt med “trap-sound” men kände inte någon producent som gjorde såna beats. När jag hörde Ndy’s slask tyckte jag den var fet men att vi kunde ha andra vocals. Jag bytte ut hans lyrics mot mina och resultatet blev en cool gym-track.

Hur kom det sig att ni började samarbeta?

Jag och Ndy lärde känna varandra genom en gemensam vän 5 år sedan. Vi jobbade på några låtar men blev inte riktigt nöjda med materialet. Inget släpptes. Låtarna rann ut i sanden och vårt samarbete tvingades vila på is ett tag p g a andra projekt. I början av 2017 bestämde vi oss för att återuppta vårt samarbete. Vi hade båda samlat på oss ny inspiration och idéerna bara flödade. Det kändes så jävla nice. Vi jobbade järnet och varje gång vi lämnade studion hade vi hunnit göra klart en ny låt. In Shape är vårt första gemensamma släpp.

Låten heter “in Shape”, tränar du mycket själv?

Jag har alltid levt ett aktivt liv och träning och hälsa har alltid spelat en stor roll i mitt liv. Jag älskar att träna och gör det normalt 4-5 dagar i veckan, men måste erkänna att jag legat på latsidan lite i sommar i samband med alla långa dagar i studion och alla resor. När vi gjorde låten var jag “In Shape”, nu när låten är släppt är jag ironiskt nog “Not In Shape”. Men jag har dragit igång träningen igen. Jag åker till Örebro i en vecka idag för att träna boxning tillsammans med min storebror Kamran på Örebro Boxningsklubb. Några veckor till och jag är back on track.

Jag har sett att du ofta delar bilder från boxning i dina sociala medier kan du berätta något mer om det?

Det stämmer. Jag växte upp i en boxarfamilj med 2 äldre bröder som också boxades. Jag började träna boxning som 9 åring för att kunna försvara mig från mobbarna i skolan. Jag hade blivit slagen av tre äldre killar och hade fått nog av att få stryk.

Efter några månaders träning fick jag sjukt bra självförtroende och började stå på mig när någon försökte mobba mig. Den absolut skönaste känslan för mig under den perioden var när jag i en fajt på skolgården slog ner snubben som mobbat mig i över ett år. Från den dagen var det ingen mer som mobbade mig och jag kunde koncentrera mig i skolan. Jag fortsatte träna boxning och det blev min grej. Jag kom med i landslaget och vann 4 SM guld.

Boxning lärde mig väldigt mycket om livet, respekt, disciplin, styrka och hälsa. Det var genom boxning som jag utvecklade min livsfilosofi Fight Life som jag tatuerat in på mitt vänstra bröst.

Vilken av dina låtar känner du mest för (om du måste välja)?

Hmm…svår fråga. Jag har en historia med de flesta av mina låtar. Men om jag ska välja en låt som ligger mig extra varmt om hjärtat så är det låten “Wrong Side Of The Tracks” som jag gjorde med min gamla hip hop grupp “Pennybridge Kingz”. Vi skrev och spelade in låten 2 dagar efter en väldigt jobbig grej som hänt mig. Min ilska, frustration, sorg, brustna hjärta, allt kom ut på en och samma gång när jag stod där och rappade i studiomicken. Jag naildade min vers på två tagningar. Känslan var så äkta att jag själv fick gåshud när jag hörde min vers.

Tack Kodie för att du tog dig tid att svara på mina frågor! 

Vill du läsa mer om Kodie så hittar du min förra intervju med honom här! /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

0 kommentera

Johanna september 13, 2017 - 20:19

Grym intervju! Så välskriven. Hur kom du på att göra denna typen av inlägg?

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.