En dröm gick verkligen i upplevelse när jag fick veta att Guns N’ Roses skulle turnera med sina orginalmedlemmar Axl Rose, Slash och Duff McKagan. Namnet på deras turne kunde inte vara mer passande för det var verkligen “not in this lifetime” att detta någonsin skulle ske. Och jag var där, har fortfarande svårt att smälta att jag faktiskt var det. 
 
 
 
 
Helt ärligt kanske jag inte hade förväntat mig särskilt mycket musikaliskt men där får jag allt skämmas för det var sjukt bra! Det var så mycket bättre än vad jag kunnat tro och hoppas på. 
 
 
 
Vad gäller Axls röst så hörde man att han så klart blivit äldre men jag var helt klart positivt överaskad. Ibland lät det verkligen som förr och jag var förvånad att han hade så mycket pipa kvar efter alla dessa år. Pratade med en tjej på toaletten efteråt och hon tyckte att han hållt sig betydligt bättre än tex. Gene Simmons i Kizz som spelade tidigare i år. 
 
Ni kan höra hur det lät i min vlogg från dagen där jag har med klipp från konserten. Ljudet blev hyfsat bra för  jag spelade in med min Canon legria mini x. Men givetvis blir det ju inte samma sak som att faktiskt vara där på plats. 
 
 
Så till de som gnällt och beklagat sig över att de spelade flera coverlåtar… Guns N’ Roses har ALLTID kört mycket covers, flera av deras hits är just covers och hela skivan “the spaghetti incident” består av coverlåtar. Så kanske lite väl magstarkt att kräva att de ska ändra på sig nu?? Spelningen var dessutom väldigt lång så de hann spela precis alla av sina stora hits.
 
Och till de som klagat över att det var så långa instrumentala solon… Gitarrsolon har alltid varit en stor del av Guns N’ Roses och kanske är det istället läge att vara tacksam över att få lyssna på en så pass legendarisk gitarrist som Slash trots allt är? Sen kanske man ska tänka på att alla låtar där Axl sjunger är sjukt krävande för rösten och han är 55 år. Han kanske behöver pauser emellan för att återhämta sig?
 
Blir så förbannad över vissa saker som en del ska beklaga sig över. Skäms. 
 
 
 
Det rymdes 55 000 människor i Friends Arena och det är gode mäktigt att höra alla dessa sjunga med. För mig är det svårt att förstå hur många det faktiskt är. Det är en hel större svensk stad där inne (betydligt större än lilla Boden i alla fall). 
 
Jag ljuger inte när jag säger att jag blivit tårögd när jag tittat på filmklippen efteråt. Det här kommer alltid vara ett starkt laddat minne för mig och jag hoppas verkligen att jag kommer att få se dem en gång till igen. 
 
/Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

0 kommentera

SIMSING - en simsblogg juli 20, 2017 - 12:22

Åh, jag tänkte fara på konserten, men det blev aldrig av. Hade varit grymt att se dem, verkligen! Deras musik betyder ju en hel del, för mig iallafall.

Svara
Boden By Night - Anna Munkhammar juli 20, 2017 - 14:32

Jag hoppas de kommer igen. De har betytt mycket för många tror jag. Så bra ?

Svara
Shaniiia juli 20, 2017 - 19:34

Jag är en ny bloggare skulle ni kunna kolla på min blogg, ge gärna tips.
http://shaniiia.blogg.se

Svara
anne von porat Veckomagasinet juli 22, 2017 - 11:16

Jag var inbjuden på efterfesten tillsammans med massa andra kända personer. Var du också inbjuden? Jag gick inte för jag hinner inte gå på allt.

Svara
Boden By Night - Anna Munkhammar juli 25, 2017 - 11:58

Nej det var jag inte, jag bor ju egentligen 100 mil bort så vi bodde på hotell och så 🙂

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.