Jag reser till Stockholm idag för att gå på ett bloggevent som heter Nordic Travel Blog Summer Party och som ni vet är jag lite nervöst lagd när det gäller resor “på äldre dar”. Tänkte att det här är ett bra tillfälle att testa och dela med mig av en ny trollformel för få en bra och säker resa. 
 
 
Lite komiskt är det att jag som är rese-nervös, klantig och hemsjuk har blivit bjuden på ett event för resebloggare men jag tackar stolt och tar emot! 
 
Det här är flask magi, du ska alltså fylla en flaska eller annan behållare med en blandning som du sedan bär med dig på resan som en talisman. Jag har precis köpt ett vackert hänge i silver från Hellaholics som jag kommer att använda men det går lika bra med vilken flaska eller burk som helst. Dock helst inte plast och det är mer praktiskt med en liten behållare.  
 
 
Eftersom du vill öka din tur är den allra bästa tiden att göra detta någon gång mellan nymåne och fullmåne. 
 
Du behöver: 
-4 ljus
-En kompass
-En liten flaska/behållare som går att stänga
-Salvia (torkad)
-Damm från ditt hem
-Jord (torr)
-En fjäder (Det är viktigast att den trillat från fågeln naturligt. Den ska alltså inte vara tagen från fågeln som tex. påskfjädrar och vissa prydnadsfjädrar man kan köpa där fåglarna dödats)
-Salt
-Liten papperslapp
-Penna
-(Eventuellt en mortel)
 
Samla ihop alla ingredienser och verktyg innan du börjar
 
1. Placera ett värmeljus i en cirkel framför dig. Det ska vara ett ljus i vardera väderstreck (använd kompassen till hjälp)
 
2. Tänd ljusen i den här ordningen: öst, väst, syd, norr. 
 
3. Rita en symbol som betyder något för dig och som du förknippar med beskydd på papperslappen. Det kan tex. vara ett pentagram, ett hjärta, en ängel eller ett kors. 
 
4. Vik lappen 3 gånger och stoppa den i flaskan.
 
5. Blanda resterande ingredienser och sätt dem i flaskan. Anpassa mängden efter storleken på flaskan. Om den är pytteliten som min kan du blanda samman och krossa det med en mortel så att det blir till ett fint pulver först. 
 
6. Säg: “Ge den här talismanen kraft och skydda mig när jag bär den på min resa.”
(ett alternativ om du ska ge den till någon annan är att säga: “Ge den här talismanen kraft och skydda den resenär som bär den”)
 
7. Skaka flaskan 3 gånger, säg “så må det bli” och lägg den mellan ljusen.
 
8. Låt den ligga en stund mellan ljusen. Har du värmeljus kan du till och med låta dem brinna ut men lämna inte ljus obevakade så klart. 
 
9. Bär med dig flaskan på resan.
 
10. När du kommer hem sprider du innehållet ute och tackar för resan. Om du vill kan du också behåla talismanen till nästa resa. I så fall gör du bara om de sista stegen från och med punkt nummer 6. 
 
 
NU börjar säkerhetsgenomgången på flyget (japp jag sitter här nu). Kram!! /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.