Idag ringde de från L’Oréal en andra gång ang. mitt hår som missfärgats grönt efter att jag använt colorista washout #bluehair. Så nu är jag mitt i en ny metod att snabba på urtvättningen.
 
 
 
Kvinnan som ringde mig är samma som kontaktat mig tidigare och hon har också skickat schampon och hårinpackningar för att hjälpa mig.
 
Genom att sätta schampo i torrt hår och skölja ur det efter en stund kan man skynda på urtvättningen så det är det jag provar nu. Det är ingen idé att hoppas på några underverk men jag är positiv till att det kanske skyndar på processen. 
 
Verkligen trevligt bemötande av L’Oréals kundservice och de försöker göra det bästa av situationen. Kul att de läst mitt blogginlägg och jag har också fått erbudande om hjälp att lägga en annan färg över men jag vill hellre behålla det ljust.
 
Problemet som jag ser det är att det någonstans högre upp beslutats att colorista toningen ska fortsätta att säljas. Jag tycker att de borde dra in färgerna #bluehair och #lilac från butikerns eftersom så pass många kunder får grönt hår.  
 
Förklaringen som jag fått till att det blir grönt är att det är kvar lite blå pigment på håret och när håret under är blonderat så ser blandningen av de blå och gula grönt ut. Men eftersom det på förpackningen rekomenderas att colorista används på blonderat hår så innebär ju det att majoriteten av alla kunder kommer att ha “gult” hår när de applicerar colorista och risken blir ju då i så fall överhängande att det blir grönt när toningen tvättas ur. 
 
 
 
Jag får inte helt ihop att det skulle vara hela förklaringen eftersom mitt hår var i princip vitt om man bortser från någon enstaka slinga i underhåret samt precis i övergången av ombren. Min teori (som jag inte har några belägg för annat än att jag läst det på nätet samt fått berättad av flera andra) är att alla färger innehåller en blandning av olika pigment. När färgen tvättas ur sitter vissa pigment kvar längre än andra och just grön är något som är känt för att vara svårt att få bort. 
 
Anledningen till att jag tror på teorin ovan är att jag redan efter första tvätten tyckte att håret såg korallblått ut. Alltså mer grön-blått och jag finner det osannorikt att de få gula pigment som eventuellt kan finnas i mitt hår skulle lysa igenom när färgen var så pass mörk/stark. Jag tycker då också att den gröna tonen borde vara mer intensiv på andra drabbade som jag haft kontakt med men våra hår har sett väldigt lika ut. 
 
Imorgon fyller jag 30 så tyvärr kommer ju då mitt hår att vara grönt på min 30-årsdag men som många av er sagt så är det inte så hemskt och jag kan lev amed grönt hår även om jag helst inte hade haft det. /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.