Swedish Blogposts

VARNING! L’Oréal har gjort mitt hår grönt!!

Nu vill jag varna alla som funderar på att testa L’Oréals Colorista semipermanenta toningar för att håret blir grönt när toningen tvättas ur. 
 
 
Den 29e mars färgade jag mitt hår med L’Oréals semipermanenta toning “Colorista washout #bluehair”. Mitt hår var då så ljust som det kan bli men trots det i riktigt bra kondition. Jag var väldigt nöjd med mitt hår men ville testa att tona det i en rolig färg för lite omväxling.
 
Valet föll på Colorista eftersom det tydligt stod på förpackningen att det var en toning som tvättades ur bara efter 5-10 tvättar och om man ville skynda på urtvättningen fanns det dessutom ett enkom schampo specifikt för de olika färgerna att använda sig av.
 
Så här står det bland annat på L’Oréal Coloristas förpackningar: 
 
“Håller i 5-10 tvättar”
“Tillfällig hårfärg som tvättas ur”
 
“Washes colour out”
“Fader Shampoo-formlen hjälper med progressivt att avlägsna din washout färg, indtil du har fått din naturliga hårfärg tillbaka”
“Ingen grund till att ångra sig – Nu kan du byta hårfärg när du önskar det”
 
 
Det är ingen redigering, kontrast eller filter tillagd på den gröna bilden utan det där är hur mitt hår såg ut idag utomhus med solen som enda ljuskälla.  
 
I vanliga fall har jag tonat mitt hår pastelllila och sedan när det tvättats ur har mitt hår blivit grått och så småningom vitt igen. Den här gången var jag istället lite “wild and crazy” och valde en blå toning. Det stod visserligen blått men jag tyckte att den såg väldigt lila ut i tonen och sedan när den tvättades ur blev den ytterligare lila enligt bilderna på förpackningarna. Ingenstans på bilderna visas det att håret först blir korallblått och sedan grönt när det tvättas ut! 
 
 
 
 
Efter bara en tvätt blev mitt hår korallblått och jag skämdes på mitt jobb där jag trots allt ibland sitter i möten och ska vara seriös med kunder. I desperation försökte jag tona över mitt hår med colorista #lilachair för att få tillbaka den lila tonen men det räckte med en tvätt för att mitt hår skulle vara korallblått igen.
 
 
Då bestämde jag mig för att köpa och testa coloristas “fader shampoo”… Varje behandling med schampot ska man applicera det i håret och försiktigt massera håret i 5 minuter innan en sköljer ur schampot igen. I en av mina youtubevideos gör jag detta 7 gånger med ett knappt märkbart resultat. Detta spelades in i några veckor eftersom jag använde schampot när jag vanligtvis dushade.
 
 
  
I totalt över en halvtimme har alltså mitt stackars hår gnuggats med en starkt schampo och jag började märka att mina toppar blev slitna. Efter den 8e tvätten la jag schampot åt sidan för att skona mitt hår från att få dålig kvalitet. Färgen har bleknat ytterligare sedan dess men den har också blivit allt mer grön. 
 
Så i ett sista desperat försök har jag provat produkten Colour B4 Extra för att få bort colorista. Colour B4 fungerade bra när jag gick från rött till blont hår men tyvärr fungerade det inte den här gången. Så nu sitter jag här och inser att jag kommer att få fira min 30-årsdag i grön kalufs. 
 
Under de här månaderna har jag hållt humöret uppe men nu börjar mitt tålamod ta slut. Jag är förbannad. Hur kan L’Oréal fortsätta att sälja den här toningen trots att internet och sociala medier svämmar över med desperta kunder med grönt hår? Kolla bara på de här kommentarerna från L’Oréals egna facebooksida!?
 
 
 
L’Oréals kunder spenderar tusentals kronor hos frisörer och klipper till och med av sina hår men företaget gör precis ingenting för att hindra att fler drabbas av samma sak! Jag tycker att det är sjukt dåligt och respektlöst mot oss kunder! 
 
Det är dags att L’Oréal tar ansvar för det här NU. Informationen på deras missvisande förpackningar måste ändras eller ännu hellre att colorista slutar att säljas. Vi som drabbats borde rimligtvis också få våra hår åtgärdade…
 
Jag vill inte ha ofrivilligt grönt på min 30-årsdag!! /Anna Munkhammar
 

34 thoughts on “VARNING! L’Oréal har gjort mitt hår grönt!!

 1. Anonymous says:

  Det här var verkligen fruktansvärd läsning! Att ett företag myglar genom att sälja "specialschampon" är ju vanligt, men när det specialschampot inte hjälper utan bara förstör ännu mer!? Skamligt, verklgen. Ni borde absolut få ersättning för alla pengar ni måste lägga på att återställa era hår.

 2. Anonymous says:

  Fy fasen vad surt! Man tycker ju de borde färgat mer hår innan de släpper produkten på marknaden för att kunna garantera en enkel och smidig färgning. Avskyr verkligen L’Oreal!

 3. Maria says:

  Hemskt! Det ska inte behöva bli såhär!
  Jättetråkigt! Blir jättedyrt för alla som måste gå och färga om sitt hår eller klippa av det. Så hemskt dåligt! Inte ok!
  Kram

  1. Ja en billig kul grej slutar i flera tusen om man måste till frisören 🙁

 4. Elin Kero says:

  Men vad SJUKT!! Kollade på videon i slutet också – helt galet?! Förturen att det förstör för så många kunder som köper produkten så borde ju deras varumärke ta skada? Vad tänker de med?

  1. Ja alltså när jag såg att mitt var lite akva-blått istället för som på förpackningen så upptäckte jag ju att youtube är fullt med videos där folk försöker få bort det här. Väldigt dåligt för jag känner ju inte för att köpa mer grejer från dem. Varit i kontakt med deras kundservice och de var supervänliga och är ju inte deras fel. Men någonstans högre upp har de ju beslutat att sälja den här produkten trots bieffekter.

 5. Anonymous says:

  Så tråkigt att det blev så! Förstår att man inte vill ha grönt hår när man färgat det lila!

 6. Jag måste dock säga att ditt hår på översta bilden, trots att det må vara grönt, är väldigt snyggt! Jag tycker det ser coolt ut. Men förstår såklart att det inte var det resultat du önskade 🙁

  1. Tack <3 Jo jag känner ändå att jag kan leva med den här färgen. Hellre det än att försöka bleka bort det och så blir håret slitet. Det kan se fint ut och det passar ju med min stil men jag är inte 100% bekväm med det.. Jag är också orolig att det kommer se värre ut när det tvättats ur ytterligare och kanske blir mer gul-grönt än mint. Vi får se 🙂

 7. Katarina says:

  Men så tråkigt! Så himla dåligt av dem. Det måste de ju veta att blondiner blir gröna när det tvättas ut? Det lär ju vara blondiner det testas på. SÅ DÅLIGT. Sen kan jag stämma in i det J säger. Du lyckas ändå se normal ut i grönt hår! Bra jobbat tycker jag. Säkert ingen tröst men det ser inte illa ut i mina ögon. Men förstår besvikelsen.

  1. Ja eller hur. Så här långt har jag inte pratat med en enda som inte fått turkost och sedan grönt hår. Majoriteten verkar ju med andra ord drabbas. Tack för att du ändå tycker det ser bra ut i grönt. Alltså jag håller med om att det inte är katastrof utan är väl mer frustrerande att jag inte valt det själv. Men jag trivs ändå bättre i det här gröna än det turkosa för det gröna funkar bättre in med min stil 🙂

 8. Alicia says:

  Har googlat som en galning för att få bort min gröna färg.. är så jävlatrött på detta sjögräs nu haha. På nått sätt känns det skönt ändå att man ej är ensam om det! Men vadå ska man bara vänta tills det är borta eller? Hur lång tid ska det ta?? Så mycket frågor, så lite svar. Ha det bäst 🙂
  Mvh En till grönhårig jävel

  1. Hej, jag har har fortfarande grönt tyvärr. Gjorde det i mars och det är augusti nu…. Varit i kontakt med Loreal och det råd som de kunde ge var att sätta schampo i torrt hår och låta det verka, sedan tvätta ut det efter typ en halvtimme. Jag har så pass svag grön färg nu att jag ser faktiskt ingen skillnad om jag tvättar håret vanligt eller om jag har schampo i torrt hår. Helt ärligt tror jag att det mest bara sliter på håret och ger mer skada än nytta. Jag har funderat på att testa att sätta rosa färg i håret för att neutralisera det gröna så att det blir grått. MEN, hur ska jag veta hur mycket rosa som behövs? Helt ärligt jag har inte vågat mixtra mer med kallufsen utan accepterat och ställt in mig på att jag kommer vara grönhårig fram till någon gång i höst kanske?

 9. Zandra says:

  Helt sjukt det här ju! Åh vad jag önskar att jag läst det här innan ?

  1. Samma här. Såg video på youtube när mitt hår blev korallblått och jag googlade det. Men trodde inte att mitt skulle bli grönt eftersom det påstås att det gröna beror på blått+gult och mitt hår var ju inte gult??? Lider med dig men det tvättas bort succesivt det tar bara några månader. Men använd inte blekning för då kan det gröna åka ännu längre in i håret och fastna permanent ?

 10. Zandra says:

  Jag fick betala 195kr för anmälan, men gjorde det ändå. Det här ska inte behöva hända fler!
  Anmälan gjord nu så får vi se…
  Har provat med ketchup nu men det hjälper inte heller 🙁

 11. Anonymous says:

  Ja, du har säkert läst min förra kommentar. Skulle bara ha blått tillfälligt innan jag färgade rosa, vilket jag tänkt färga då de blå tvättades ur till blont igen… Men det hände ju inte. Störde mig faktiskt inte så mycket på det, då jag haft gröna toppar förut och gillar färgglatt, men när jag läser att detta drabbat så många blir jag arg! Sjukt dåligt! Produkten håller ju inte vad den lovar >:(

  Nu har jag iaf färgat rosa över, så det finns ingen hint alls av det gröna. Surt för dem som inte kan färga över dock/vill ha blont…

  1. Jag känner också att visst det funkar med grönt men var less på att det inte var något som jag valt. Rosa är en bra färg att tona över. Jag har tonat över med lila och lite extra rosa i det nu men då var det gröna nästan helt borta. Vill man ha den blå som på colorista förpackningen är det bättre att blanda någon manic panic med balsam så att det blir pastelligt.

 12. Hej! Jag undrar vad du gjorde för att få bort det gröna? Jag har råkat ut för samma sak och vill verkligen inte ha det längre. Jag vill inte färga om mitt hår eller bleka. Jag har naturligt rött hår.

 13. Hej!
  Du är inte ensam om denna händelse!
  Köpte först pink hair och allt försvann, sedan 3v senare köpte jag lilac hair och nu är mitt hår seröist ljus pastell turkos och det försvinner inte mer med det där jävla schampoot.
  Och mitt hår som jag förstört så många gånger genom att färga hit o dit. Jag har verkligen inte råd att gå till frisören. Dessutom har jag precis börjat få ut längden på håret igen, och nu verkar jag riskera att få klippa av allt igen om jag bleker håret hemma eller hos frisören. Kommer stämma dom!!!

  1. Blek inte då fastar det gröna i håret. Det tog ca 6 månader för mig så var det nästan helt borta och varit liknande tid för andra. Då tonade jag över det med en annan färg. Tyvärr hade jag förstört mitt hår i mina försök att tvätta ur colorista. Bland annat genom washoutshampot och genom efter loreals rekomendation, sätta schampo i torrt hår, låta verka och skölja ur. Tyvärr men ger inte mycket och sliter på håret. Frisören klippte bort mycket mer än vanligt sist och jag verkligen grät efter för precis som du var jag äntligen nöjd med längden. Om du gillar rosa, testa att lägga i det för det kan neutralisera grönt och dölja färgen. Men prova på en slinga först och gynna inte colirista genom att köps deras!

 14. Aa okej! Mitt hår är inte direkt grönt heller utan mer väääldigt ljus pastell turkos/ ljusblå.
  Och ska på begravning på Fredag så man vill ju se lite anständig ut. Men ja som du säger så hjälper inte washout schampot speciellt mycket mer! Så får använda inpackning och bra schampo/balsam istället!
  Ha en fin dag! 🙂

 15. Frustrerad says:

  Har blivit drabbad av precis samma sak. Är så förbannad.
  Jag köpte ju just deras tillfälligs toning för att det INTE skulle bli såhär.. Nu har det gått 7 veckor och håret är grönt. Otroligt fult.
  Ångrar mig så hårt… Vågar mig nog aldrig på blåa toner igen på blekt och blonderat hår..

  1. Jag är ledsen att du drabbats. Förjävligt att de fortsätter sälja trots att de vet om problemet!

 16. Johanna Magnusson says:

  Jag hade i deras turkosa färg för drygt 12 veckor sedan. Ca 30 tvättar senare hade håret fortfarande stora fläckar med grönt kvar. Såg förjävligt ut! Blev så trött på skiten som aldrig försvann så jag gick till frisören idag. Fick köra ett par olika schamponeringar, en avfärgning, en blekning och sist för att dölja de gröna reflexerna som blev kvar, en nyansering. 2600 spänn. Hade jag vetat att “10-20+ tvättar” egentligen betyder “grönt hår i flera månader efteråt alternativt för alltid och kommer kosta dig tusenlappar hos frisören för att få bort” så hade jag aldrig i livet köpt deras förbaskade Colorista-tub!!!

  1. Hej, ja alltså det är fruktansvärt och än ser man den i butiken… De bara fortsätter att sälja som ingenting.

 17. Marianne says:

  Jag tycker dock att det var supersnyggt med dina gröna toppar.Är du på möte kan du sätta upp håret i en knut så ser det “ordentligare” ut(kanske med ett band runt).

  1. Tack Marianne ♡♡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.