Så var det dags för mig att recensera Colorista Fader Shampoo. Det här ska vara ett schampo som hjälper till att tvätta bort coloristas toningar. 
 
 
Mitt hår är färgat med Colorista #Bluehair och först tyckte jag att det såg ganska så coolt ut när det skimrade i blått och lila. Efter en tvätt blev dock håret väldigt turkost och det var inte den färgen som jag ville ha. Jag kände mig lurad eftersom färgen blev så totalt olik bilden på förpakningen. 
 
 
 
Okej att nyansen av färgen inte riktigt stämde men vad värre är att den inte tvättas bort. Eller rättare sagt, de lila pigmenten tvättas bort men de ljusblå och gröna stannar kvar. För varje tvätt blev mitt hår mer och mer turkos-grönt. Tillslut köpte jag coloristas shampo som enkom är framtaget för att tvätta bort toningen.
 
 
 
Så här står det på förpackningen: 
 
“Ingen grund till att ångra sig – Nu kan du byta hårfärg när du önskar det”
 
 
 
Helt ärligt? Jag blir förbannad. Det här stämmer inte, jag har tvättat mitt hår med shampot i 6 tvättar (inte på raken utan under en längre period) och det syns knappt. Jag tror att det hade blivit precis samma resultat om jag använt ett vanligt lite sämre shampo som typ head & shoulders eller dubbeldusch
 
Dessutom har den här behandlingen slitit märkbart på mitt hår och jag har därför slutat med den. Shampot ska appliceras på håret och sedan försiktigt masseras i håret under 5 minuter. Även fast jag varit jätteförsiktig så är det klart att blöta hårstrån som gnuggas mot varandra kommer att nötas. Känns sjukt ovärt. 
 
Kolla gärna på mitt youtubeklipp om ni vill se resultatet av mina 6 tvättar och så berättar jag lite mer om vad jag tyckte: 
 
 
Ha en fortsatt bra dag! /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.