Vi svenskar är så sjukt självkritiska mot vår Engelska. Det ska inte vara svensk accent samtidigt som det är fånigt att göra sig till med en falsk brittisk eller amerikansk brytning? Det är ju omöjliga krav att uppnå!?
 
 
 
Idag har jag laddat upp en video där jag berättar varför jag har valt att göra mina youtubevideos på engelska. Det är ganska många som frågar varför jag gör det och jag känner mig ibland generad över att jag pratar engelska i mina klipp. Så, varför inte tala om för er hur jag bestämde mig för det trots att det känns lite obekvämt? 
 
I videon pratar jag lite mer utförligt om mina känslor kring saken:
 
Här är mina 3 största anledningar till att jag valde att prata engelska i mina youtubeklipp:
 
1. Youtube är inte bara ett ställe att ladda upp sina egna videos på, det är ett community. Jag vill ha kontakt med, svara på och bidra till diskussioner med andra som har samma intressen. Engelskan är ett gemensamt språk och de flesta av mina favorityoutubers pratar engelska. 
 
2. Mitt självförtroende har växt. Jag tvingas ibland att prata engelska i andra sammanhang genom jobbet och har kännt mig så sjuuukt obekväm med det. Sedan jag började spela in videos på engelska har jag fått träna utan att jag egentligen har tänkt på det för att det har varit roligt. 
 
3. Även vi svenskar söker på engelska. Jag har upptäckt att nästan alltid när jag googlar något så gör jag det med engelska ord. Framförallt på youtube! Det är mycket lättare att hitta till mer information då och allt fler från alla möjliga länder spelar in sina videos på engelska. 
 
 
Just det, i slutet av klippet berättar jag också att jag har en hemlighet att avslöja på torsdag… Kommer bli sjukt kul men får inte berätta ännu för än det är 100% officiellt. 
 
Sov Gott! /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

0 kommentera

Amanda Jona [SPONTAN] mars 22, 2017 - 17:58

Heja dig! Tycker själv att jag låter så himla korkad när jag pratar engelska (inte lika bra ordförråd som på svenska + knakig brytning på det) men bodde ett tag i Australien och australiensarna sa hela tiden hur "fin och sofistikerad" min brytning var, haha! Vi dömer nog oss själva för lätt tror jag 😉

Svara
Anonym mars 24, 2017 - 07:35

Jag har funderat på att hålla en webbkurs om te (eller jag ska hålla en webbkurs om te frågan är väl exakt om vad och om jag kommer få någon som kommer på den, he he) och jag har velat mellan svenska och engelska. Nu tror jag ändå att min första kurs ska vara på svenska ändå men tack vare det här inlägget tror jag att jag kommer att våga gå över till engelska snabbare (iallafall på vissa kurser)

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.