När jag var i Puerto Rico var en av de låtarna som gick på repeat Kodie och Troy Jamz “I Look So Good”. Just därför känns det ju lite extra kul att jag fått möjlighet att intervjua honom! Han följer en spellista med partylåtar som jag har på spotify och på så vis kom vi i kontakt med varandra. 
 
Foto: Robin Töndel
 
 

Så här har ni svaren på de 8 frågor som jag ställde till Kodie: 

 

1. Hur började du med musiken?

Jag var 12 år gammal när jag bestämde mig för att bli artist. Under hela min uppväxt hade jag besvärats av svår stamning. Jag blev ofta mobbad p g a det och det gjorde mig väldigt ledsen.

En dag när jag satt och bläddrade igenom kanaler på TVn såg jag en musikvideo som kom att förändra mitt liv. Det var 2pacs nya musikvideo “California Love”. Jag minns att jag tyckte att han var den coolaste artisten jag hade sett sedan Michael Jackson. Hans tatueringar, kläderna, west side tecknet, hans bandana och karisman

Jag stod framför TVn och försökte sjunga med i refrängen för den var så catchy. Jag kunde inte så bra engelska så jag bara babblade ut något som jag trodde var rap. I det ögonblicket upptäckte jag att jag inte stammade när jag rappade. Jag blev frälst och började rappa varje dag.

För varje dag som jag rappade blev min talförmåga bättre och bättre. Efter några år försvann min stamning helt och det var tack vare rappen. Min dröm var att bli en internationell rap-stjärna som 2pac och jag håller fast vid den drömmen än idag.

 
 

2. Många av dina låtar är riktiga partylåtar, festar du mycket själv?

De tiderna är förbi när jag var ute och festade nästan varje vecka. Jag brukade vara en riktig party animal. Nuförtiden hinner jag inte göra annat än att prioritera jobbet, karriären, min hälsa, familjen och mina andra projekt. Jag festar numera bara på speciella tillfällen.

3. Hur var det att öppna för Akon på hans Sverigespelning?

Det var en jävligt häftig känsla att öppna för en av mina musikförebilder. Jag satt på flygplatsen i Frankfurt på väg hem från Ibiza när jag läste att han skulle spela i Sverige. Jag letade snabbt upp arrangören på facebook och lyckades övertala honom om att jag var det perfekta förbandet.

Jag samlade min trupp av koreografer, gästartister, DJs och filmare och vi gjorde den sjukaste showen. Akons entourage var riktig imponerade över hur grymma vi var.

Jag fick dock inte möjligheten att träffa honom då han hela tiden var omringad av reportrar och en massa svenska kändisar som stod i kö för att ta bilder med honom.

4. Hur blev du vän med killarna i Vigiland och vad brukar ni hitta på?

Jag satt hemma hos en polare en dag när jag kom på ideen att spela in en rap version på deras hit-låt UFO. Jag letade upp Claes från gruppen på fb och skickade den till honom. Han gillade den och de supportade den på sin Soundcloud sida. Vi inledde ett samarbete och gjorde russe-låten “Queens Of Anarchy” som släpptes på Universal.

Utöver det har jag gästat dem på 2 shows. Riktigt trevliga killar. Trots sina stora framgångar är de sjukt jordnära. Ser fram emot fler samarbeten med dem.

(Jag har tidigare även intervjuat Vigiland och ni kan läsa den intervjun här

5. Vad skulle du vilja säga till dem som tycker att DJs bara står på scen och spelar upp sina låtar?

Falsk och äkta finns i många musikföreteelser. Det finns DJs som bara trycker på play-knappen, dansar och låtsas stå och mixa och så finns det äkta DJs som lägger ner hela sin själ åt att producera, sätta ihop mashups, fixa med alla detaljer kring showen, känna av viben på dansgolvet och mixa allt på plats.

Ett problem när plastiga DJs får hype är att det får folk som inte är insatta i kulturen att tro att DJs bara trycker på en knapp. Att vara en riktig DJ är hårt arbete. En show på på 1,5 timme kräver mycket koncentration och det tar på krafterna. All respekt till alla dedikerade DJs därute som verkligen lever för musiken och inte bara gör det för att det är inne.

 

6. Har du något särskilt minne ur din karriär som känns extra stort?

När jag 2013 öppnade för Afrojack inför 50 000 pers på Isle Of MTV på Malta. Det var så häftigt att stå där och rocka en så stor publik. En pojkdröm gick i uppfyllelse där..

7. Vad är det längsta norrut i Sverige som du varit och vad gjorde du där?

Minns att vi gjorde en Norlandsturné med min gamla rap-grupp Pennybridge Kingz en gång. Då spelade vi i Sollefteå, Umeå och Luleå. Så Luleå är det längsta norrut jag varit. Jag vill en dag resa upp och utforska Norrland, det finns så sjukt fina miljöer där.
 

8. Du och Alaa är aktuella med er nya singel Black&Gold. Kan du berätta lite om hur låten kom till?

Jag var på väg hem från jobbet en dag när min vän Alaa skickade mig ett beat han jobbade på och frågade vad jag tyckte om den och om jag var sugen på att skriva nåt på det. Synestet som jag är fick jag färgerna svart och guld i huvudet som också är mina favoritfärger. Vi bestämde oss för att börja jobba på låten och basera den på de färgerna för vi tyckte det var två riktigt snygga färger som i färgpsykologi står för makt, kontroll, mystik, sexiness, triumf, elegans och självförtroende.

Med hjälp av våra låtskrivarvänner Cherie Cherokee och Sisvash Habibi skrev vi klart låten och fick den sedan signad till skivbolaget disco:wax i Danmark. Vi har shootat en fet musikvideo till låten tillsammans regissören Patrik Vincent som väntas släppas inom kort.

 
Kodies privata bild. Han och Alaa står längst till vänster 

Min spontana kommentar till Intervjun var att wow jag fick verkligen veta en hel del som jag inte hade någon aning om. Typ att Kodie haft problem med stammning som ung och att han, precis som jag, älskar videon till 2pacs Caifornia Love (!)

Utöver det måste jag säga att han varit extremt ödmjuk som gladeligen tagit sig tid till mig mitt i inspelningen av musikvideon till Black and Gold. 

Hoppas att ni uppskattar intervjun <3 /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

0 kommentera

Amanda Jona [SPONTAN] december 3, 2016 - 08:36

Vad roligt! 😀

Svara
Boden By Night - Anna Munkhammar december 3, 2016 - 15:30

Ja det var faktiskt jättekul 🙂

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.