Eva som har bloggen People in The Street har nominerat mig till Liebster Award. Kul!! 
 
 
Så här skrev Eva om min blogg: 
 
“Anna Munkhammar är en sprudlande glad tjej med massor av energi som jag och Katta lärt känna via Better Bloggers (yrkesnätverket för bloggare). Vi tre brukar träffas för att bolla olika bloggtankar och efter varje träff går jag därifrån med massor av ny inspiration. Anna har varit med i tv-programmet Halv åtta hos mig och hon vimmelfotograferar Bodens nöjesliv: Boden By Night
 
 

SÅ, det här innebär att jag ska svara på 11 stycken frågor om resor. Enjoy:

 

#1 Vart gick ditt livs första resa?

Första “riktiga utlandsresan” var när vi bilade till Spanien (pappa påstår att han inte är flygrädd fast han nog ändå kanske är det med tanke på att vi körde bil dit istället för att ta flyget…). Då körde vi igenom massor av länder och det var så klart jättespännande!

 

#2 Vilket färdsätt föredrar du och varför? (Flyg, tåg, bil, cykel etc.)

Jag vill komma fram fort till destinationen så flyg.

Men väl på plats promenerar jag gärna mycket för då får jag se mer. En sådan riktig promenadresa var till Rotterdam där jag hade gympisar och gick runt ensam en hel dag och bara fotograferade. Det har jag gjort på många andra ställen också, gått runt själv en dag och bara tittat på allt som ser annorlunda ut än hemma.

 
 
Fler promenadbilder från Rotterdam finns i det här inlägget


#3 Vilka är dina tre bästa packningstips?

Jag är SÄMST på att packa för jag proppar väskan full men har ändå några tips:

1. Jag brukar ta med parfymer och hudkrämsprover (ni vet sådana små påsar man får i tidningar) för att spara utrymme i väskan. Dessutom går de att ha i handbagaget.

2. Ytterligare ett tips när man bara reser med handbagage är fasta produkter. Tex hudkräm, deo och parfymer som inte är flytande.

3. Lämna utrymme i bagaget för shoppingfynd.

 

 

#4 Vilket resmål tycker du att fler borde upptäcka och varför?

Faktiskt norra Sverige. Både på sommaren och på vintern. Det är sorgligt att så få svenskar som inte kommer härifrån åker hit när världsstjärnor som Kate Moss, Karlie Kloss, Stevie Boi och Richard Curtis gärna kommer till Boden… Visst är det märkligt?

 
 
Vill du se fler bilder från Tree Hotel kan du göra det i det här inlägget
 


#5 Ditt knäppaste reseminne?

Det måste vara när jag och Bettan reste till London och vi hade bokat hotellet och flyget på totalt helt olika månader. Vi upptäckte det dagen innan vi skulle resa och det slutade med att jag akut fick ta ledigt och packa en väska. Vi åkte två gånger eftersom inget av datumen var avbokningsbara och de två resorna blev verkligen ett minne för livet.

 
 
 
 
Fler bilder från Londonresorna hittar du här och här.  
 

#6 Vad är det första du gör när du checkat in på ditt hotellrum?

Tänder och tittar in snabbt på toaletten för att se om det är nå kryp där. Jag vill se om det springer ner insekter i golvbrunnen på duschen. Jätterädd att få med mig hem ohyra i resväskan!

 

#7 Vad är det värsta du varit med om under en resa?

En gång när jag var i Istanbul hade vi en favoritrestaurang och vi åt oftast på deras uteservering. En dag gick vi in i restaurangen för att äta och medan vi åt såg jag att en insekt sprang upp och ned från kanten av bordet. Till sist upptäckte jag att det var kackerlackor som klättrade upp från undersidan av bordet och reflexmässigt ställde jag mig upp och skrek panikartat (!!)

Då blev det så klart världens pådrag och de skulle försöka ursäkta att det inte var kackerlackor utan skalbaggar och de andra gästerna glodde på mig. Det kändes pinsamt och jag tyckte synd om personalen samtidigt som jag var jätteäcklad och inte ville äta…

 
 

#8 Vilka tre länder har den godaste maten?

Norge: Man ska äta fisk där, inte pizza för de är snåla med osten 😉 Men färsk fisk kan de ojojoj! 

Turkiet: Jag gillar att man ofta får en tallrik med många olika rätter. En föredetta pojkvän till mig hade turkiskt påbrå så jag har verkligen fått smaka det godaste av det turkiska köket. Mmmm.

Sedan har jag svårt att sätta en 3e favorit, Norra Sverige typ. Älggryta, mmmmm. Eller bara en varm macka över öppen eld på en skotertur <3

 

 

#9 Om du hade obegränsat med pengar, hur skulle det förändra ditt resande?

Då skulle jag nog resa oftare faktiskt och jag skulle resa till Japan. En annan dröm är att åka till Kanada och köra skoter! 


#10 Vart går din nästa resa?

Till Puerto Rico och nästa år till USA. Sedan kommer jag ju att åka till fjällen en del för att köra skoter 

 

#11 Om du bara fick resa till en enda plats resten av ditt liv, vilken skulle du välja?

Fjällen. 

 
 
 
 
 
Slutligen är det min tur att nominera bloggar till Liebster Award. Eftersom jag vet att några redan svarat på de här frågorna har jag gjort nya egenpåhittade lite galnare frågor som jag tagit fram.
 

#1 Vad är det äckligaste du serverats på en resa?

#2 Vilka är dina topp 3 vackraste resebilder? (visa dem så klart)

#3 Har du något plagg eller pryl i resväskan som alltid hänger med?

#4 Ångrar du någon resa?

#5 Har du någon gång missat flyget/tåget/bussen… och vad hände i så fall då?

#6 Vad är din största farhåga när du reser (glömma passet, missa flyget, hamna i fel kvarter osv)?

#7 Har du tatuerat dig på semestern eller gjort något annat galet, i så fall VISA!?

#9 Vilken är den mest spektakulära resan du gjort?

#8 Bästa budgetresan?

#10 Har du någon gång rest till norra Norrland och vad gjorde du i så fall där alternativt vad skulle du vilja uppleva där?

 

De nominerade är:

 
Clara har jag lärt känna genom Better Bloggers och vi har också träffats på BBCON i Stockholm. Hon är en sprudlande tjej som bloggar om allt som har med träning att göra. Nu håller hon på att träna inför GMU också. (tror ni jag samlat pluspoäng när jag skrev att jag gärna promenerar på mina resor eller vad?). 
 
Katta har Sveriges äldsta reseblogg och hon är dessutom en sjukt inspirerande kvinna även utan resorna. Hon jag och Eva ses i Luleå ibland och sen hörs vi av en hel del emellan det också. 
 
Eva kommer inte undan bara för att hon nominerade mig! Jag har som sagt nya frågor på gång åt henne… Hur som helst är även hon renodlad resebloggare som jämt är på resande fot. Hon kan gott svara på några till semesterfrågor tycker jag 😉
 
Jag uptäckte Annikas blogg när hon kommenterade på min. Mitt Liv Kreativ har olika DIY-tips och eftersom jag älskar Pokemón kan jag inte annat än älska hennes Pokemon pyssel. 
 
 
Det är så klart frivilligt för bloggarna om de vill anta utmaningen. Annars kan de bara vara glada att jag kom att tänka på dem för att jag läser deras bloggar <3 /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

0 kommentera

Clara oktober 6, 2016 - 13:05

Haha I like it! Pluspoäng såklart! 😉 Alltså, jag vill ju upp och resa i Sverige, MEN det är ju liksom kallt däruppe…. Tyckte jag flyttade till Norrland när jag flyttade till Örebro och den här stan ligger tydligen fortfarande i södra Sverige(???)

Kul lista! Ska se vad jag kan få ihop!

Svara
Anna Munkhammar oktober 7, 2016 - 08:31

Ska bli jättekul att se Clara!!

Svara
Eva – People in the Street oktober 8, 2016 - 09:20

Underbara svar! Hahaha!
Lite oväntat att få tillbaka nomineringen, men tack för den 🙂 Ska klura på svaren.
Ha en fin helg <3

Svara
Anna Munkhammar oktober 9, 2016 - 17:46

Haha ja du kom inte undan så lätt! Blir kul att se vad du svarar 🙂

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.