Förra helgen blev jag påmind om att jag varit med i TV-programmet Halv Åtta Hos Mig när en tjej berättade att hon tyckt om mitt avsnitt så mycket. Jag tänkte på det ganska mycket när jag promenerade på Sandön i lördagsGrejen är den att det inte alls blev som jag hade tänkt mig när avsnitten sändes… 
 
 
För det första hade jag längtat efter programmet i ett års tid för så länge gick det innan det sändes på tv. Sedan precis samma dag som det skulle visas omkom en vän till mig i en trafikolycka. Det är svårt att förklara men jag kände dåligt samvete över att jag längtat efter den dagen. Efter det har jag känt mig orolig över att längta efter saker men det har börjat lugna ned sig nu. 
 
Han var förbi oss dagen innan olyckan och jag pratade inte så mycket med honom då för jag var bakis. Nästa dag fanns han inte mer. Jag blir aldeles tårögd nu när jag skriver om det fast det gått en lång tid. Tänk vad hemskt det kändes att jag låg och halvsov och mådde pyton sista gången vi sågs. Inte för att han någonsin skulle ha brytt sig eller förebrått mig för det men ändå.
 
Det var otroligt starkt och mitt i allt det sändes Halv Åtta Hos Mig där jag var med och som jag längtat efter i ett år och jag skulle liksom vara glad uti det. Jag hade bestämt med vänner att vi skulle äta middag och titta på varje avsnitt tillsammans när det sändes och jag höll ihop och fixade det. Kanske var det bra också att man fick komma ifrån och tänka på något annat.
 
Innan programmet sändes trodde jag att jag skulle se avsnitten på repeat och skriva massor om dem på bloggen men det blev för jobbigt med allt och jag har inte sett programmet sedan det sändes. Ni som följt mig länge kanske förstår nu varför det blev så tyst helt plötsligt.  
 
  
Om vi ska gå över till hur det var att vara att spela in själva programmet så var det askul. Jag hade verkligen hur roligt som helst med filmteamet och ville inte att de skulle åka hem och tappa kontakten. Fast det är klart de kan ju inte bli vän med alla muppar som de filmar 😉
 
Jag kan inte säga annat än att det kommer att vara ett minne för livet att ha fått vara med och sett allt bakom kulissen dessutom. 
 
Allt tog så lång tid när det skulle filmas för vad jag än gjorde var det omtagningar och tagningar i närbild osv. Vi svamlade och skrattade en hel del och det skedde så ofantligt mycket kul som så klart inte rymdes eller passade i programmet. Sedan var det ju en del saker som skedde när kamerorna inte rullade också.
 
Mer än en hel dags inspelning skulle sedermera kortas ned till 30 minuter med reklam och ingress…
 
 
 
När programmet sändes blev jag jättebesviken. DET NÄMNDES INTE ATT JAG BLOGGAR. Alltså jo på ett ställe snabbt i ingressen på ett av avsnitten men inte i mitt eget avsnitt. Det kändes så sjukt surt att det liksom tappades bort när tv-programmet klipptes ihop. Det som typ var det största i mitt liv nämndes inte. Det kom med att jag fotade och det men inte att jag bloggar. 
 
Insåg i efterhand att det var en stor miss av mig att inte själv nämna bloggen överdrivet mycket i intervjuerna men det är så självklart för mig själv att jag bloggar ju!? De visade alla coola saker som jag gör och bloggar om men nämnde inte att jag bloggar om dem. 
 
 
 
 
Resultatet blev alltså att jag inte fick någon trafik till bloggen efter tv-programmet. Ja det kändes bittert med tanke på att de sa att jag skulle förbereda mig på det och att andra bloggare som varit med har fått så mycket besökare att deras servrar crashat. 
 
Där satt jag, förmodligen enda gången som jag kommer att vara med på rikstäckande tv och så kom inte mitt största intresse med. Då var det lätt att hålla sig för skratt. 
 
 
 
Jag förstår om vissa tycker att jag är otacksam som blev besviken men i ärlighetens namn var det så. Sen när det gått ett tag har jag kunnat släppa det och istället fokusera på alla fina filmklipp som filmteamet gjorde och de roliga minnena som jag fick av att vara med.
 
Som den avslutande scenen i mitt avsnitt när jag sitter och syr ihop bitar av älgfilé (jag vet, alldeles för lyxigt kött) och det antyds att jag gjort något med mina gäster… Det var så sjukt kul att spela in och teamet tyckte också att det var bland det roligare de gjort.  
 
 
 
Vill ni se avsnitten som jag är med i så finns de fortfarande kvar här på TV4-Play
 
/Anna Munkhammar
 

 

Du kanske tycker om

0 kommentera

Annika september 27, 2016 - 18:57

Hej
Läste ditt inlägg och håller med om att det måste kännas oerhört bittert att de inte tar med att du bloggar. Tyvärr är TV så, det är inte alls som man vill eller tror att det ska vara utan de klipper hej vilt. Kul att du var med i alla fall och nu kom du ju överst på blogg.se hoppas det kan ge lite trafik in till dig!
Ha det så bra!

Svara
lisa lennartsson september 29, 2016 - 11:15

Jag har i alla fall nu hittat din blogg!

Svara
Anna Munkhammar september 29, 2016 - 15:13

Ja vad glad jag blir 😀

Svara
Isabell september 30, 2016 - 16:14

Men vad kul att du varit med där! 😀

Svara
Anna Munkhammar oktober 1, 2016 - 12:05

Ja det var superkul, tack för kommentaren Isabell!

Svara
Corre oktober 5, 2016 - 20:36

??
Corinas.for.me

Svara
Emilia november 28, 2016 - 21:11

Åh, älskar Halv åtta hos mig. Roligt att få en insikt hur det är att vara med, men tråkigt att de klipper bort något som man ägnar en stor del av sin tid med.

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.