Igår var vi ut till Sandön i Luleå Skärgård en sväng. Jag var barnslig som jagade Pokemons och fotograferade luddiga svampar medan Johan var duktig och lagade en brygga. Fast jag behövde nog gå runt lite och svamla för det finns inget bättre sätt att tänka på än att vara ute. Igår funderade jag mycket på det här med mitt intresse för bloggen. 
 
 
 
 
När jag tänker på hur den här året började är det helt otroligt var jag har hamnat idag. Att jag kastat mig ut i det okända i våras och köpt ett hus aldeles själv. Byggt upp ett nytt liv och sedan att jag och Johan hittat till varandra så att jag får dela allt med honom.
 
Också nog så viktigt att han respekterar och uppskattar mitt intresse för bloggen och fotograferandet utan att avfärda det som svammel. Många anser att bloggande är någon som inte är “på riktigt” eller att det bara är ett onormalt sjävbekräftelsebehov som man borde växa ifrån. Så tycker inte jag att det är men det kan vara svårt att värja sig emot den attityden. 
 
Det är liksom okej att säga “Nej jag har inte tid för jag ska spela innebandy” men det känns inte lika självklart att säga “Nej jag hinner inte för jag ska blogga”. Är det bara jag som känner så? 
 
 
Kanske borde jag inte alls ha dåligt samvete att Johan svetsade och var “duktig” medan jag “inte gjorde någonting”. Det vill säga att jag fotograferade, filmade och tänkte ut idéer till blogginlägg. Varför känner jag det inte som att jag också var duktig? 
 
Vi hade båda roligt och gjorde något som vi båda är bra på och som i slutändan blev något produktivt. Varför nedvärderar och ursäktar jag mig för det som jag spenderade timmarna på? Jag som till och med startat ett företag och tjänar pengar genom min blogg borde väl rimligtvis vara duktig som jobbar på den?
 
 
 
 
Det här funderingarna har snurrat i mitt huvud och jag har egentligen inget bra svar men jag tror att många känner igen sig. Och i och med att jag någonstans kommit att tänka på det är det kanske lättare för mig att ändra de här tankegångarna när de dyker upp nästa gång.
 
 
Den här listan ska jag plocka fram nästa gång:
 
  • Jag har ett meningsfullt intresse
  • Jag är duktig som både fotograferar och skriver 
  • Jag driver en sida helt själv som uppdateras nästan varje dag 
  • Jag skapar något som andra vill ta del av och som ger dem glädje
  • Jag designar, redigerar och kodar html (det är faktiskt avancerat med bloggdesigner)
 
 
Hoppas ni har en bra sista stund av söndagen! /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

0 kommentera

Mia september 27, 2016 - 09:35

Jag tycker du är jätteduktig på ditt jobb, som bloggare. Du skriver från hjärtat, delar med dig av bra idéer och inspirerar oss läsare. Det är nog lätt så, jag sysslar själv mycket med hår, uppsättningar, styling, ger kompisar och bekanta nya klädstilar på hobbynivå. Jag känner igen mig i det du skriver.
Men man lär sig hela tiden och avancerar , så länge du trivs med vad du än gör. Så ska du köra på det, jag tycker du gör ett fantastiskt jobb!
Keep going! Lycka till 🙂

Svara
Mia oktober 2, 2016 - 08:13

Tack! 😀
Jag skulle inte klara av det du gör 🙂 Dessutom tycker jag du gjort riktigt fina uppsättningar i ditt senaste inlägg 🙂 <3 <3

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.