Skulle du kunna tro att den här vackra kissen levt som vildkatt bland soporna på värmeverket?
 
 
Jo så är det men nu har hon funnit sitt hem hos mig <3
 
Jag har sett katten utanför mitt jobb i några år och vi har kallat henne för “Vita Katten” (av uppenbara skäl). Hon har varit lätt att särskilja från andra katter pga. sin vita färg och många i personalen har tyckt om Vita Katten och gett henne mat.
 
I sommar ringde de mig från Kattakuten i Norr och frågade om jag visste ifall katten har ett riktigt hem. Flera hade hört av sig till dem och larmat att den såg hängig och smutsig ut. Tyvärr hade jag ingen aning om den Vita Katten hörde hemma hos någon eller om den helt enkelt bodde hos oss på jobbet.  
 
En dag var det som att den Vita Katten satt och väntade och tittade på mig så jag plockade fram kameran för att ta en bild åt kattakuten. Oftast har kissen hållt sig på avstånd men jag har pratat med den ändå. Fast den här gången betedde den sig annorlunda för den kom fram och lät mig klappa den. 
 
 
Jag skickade bilderna till kattakuten och sa att jag gärna hjälper till om den inte har något hem eftersom jag och katten ändå redan är bekanta. Nästa dag hörde de av sig och sa att en kvinna plockat upp katten och undrade ifall jag kunde ställa upp som stödhem. 
 
Det visade sig ganska snabbt att hon hade ont och fått en spricka i bäckenet efter någon olycka så jag fick mata henne med antinflammatorisk och smärtstillande medicin i drygt en vecka.
 
Nu mår hon bra som aldrig förr och har hon funnit sig till ro hemma hos mig. 
 
 
 
Jag var rädd att hon skulle riva huset första gången som jag lämnade henne ensam men som tur är står det kvar än! 
 
Efterssom det är lite kontigt att bara heta “Vita Katten” korrigerade jag det till “Vita Katten Anneli” efter min kollega Anneli som är en stor djurvän. 
 
 
Sov gott vänner och tänk på att fler hemlösa katter behöver hjälp!
 
Att det är en “vildkatt” betyder nödvändigtvis inte att den är vild. Varje dag jag kommer hem sitter Vita Katten Anneli och hälsar mig välkommen innanför ytterdörren <3 /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

0 kommentera

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom! augusti 30, 2016 - 14:01

så söt tur du tog hand om den

Svara
Catarina augusti 31, 2016 - 19:53

Vilken solskenshistoria!
Så glad jag blir över att Vita Katten Anneli,har fått ett hem hos dig och Britt. 🙂

Svara
Anna Munkhammar september 6, 2016 - 21:36

Ja det är jag också. Kul att det har gått så bra till slut

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.