Jag har blivit latare och latare och ännu latare med att sminka mig. Det har blivit något jag gör vid speciella tillfällen. Inte för att jag har något emot smink (tvärt om jag älskar det!) utan jag orkar bara inte lägga ned den tiden. Dessutom ser det ofta bara klibbigt och obekvämt ut med smink på sommaren. 
 
 
Jag undrar i mitt stilla sinne om någon ens märker att jag inte brukar ha smink. Visst jag har fått fräknar och faktiskt lite pigmentfläckar ovanför läppen också men jag tycker bara att det ser somrigt ut.
 
 
Jag tror att många av oss “okynnes-sminkar” oss av ren vana. Det blir så trist. När jag väl sminkar mig nu drar jag verkligen på. På dagen kan det faktiskt räcka med ett läppbalsam med lite färg i för att göra skillnad. Att styla sin outfit med en cool accesoar kan nästan göra ännu större effekt… 
 
 
 
Här har ni en liten lista med några till fördelar jag märkt av:
 
 
1. Min hy har blivit mycket lugnare och mer balanserad sedan jag drog ned på sminkandet. För handen på hjärtat, även om det är en superdyr produkt av bästa kvalité så är det fortfarande något främmande med pigment i sig som kan täppa igen.
 
 
2. Smink ska tvättas bort och mitt ansikte blir lätt torrt och stramt efter tvätt med överproduktion av fett (och finnar…) som följd.  
 
 
3. Inget klibb. Är det för varmt? Låt färgen vara! Den är ju ändå inte kvar på samma plats efter en stund med rinnande svett i pannan.
 
 
4. Det blir kul att sminka sig när man väl gör det.
 
 
5. Du är vacker! Det är en mäktig känsla att veta att man inte behöver måla sig för att vara snygg.
 
 
6. Det går fort. Å vad jag älskar att inte stressa för att göra mig iordning någonstans. På med skorna typ.
 
 
7. Såååå billigt! Alltså YES YES YES jag använder gärna pengarna till annat, eller till en dyr riktigt bra produkt som jag använder mindre av. Upptäckt att jag använder mig mer av mina accesoarer för att skapa lite dramatik i outfiten istället för tex. ett par mörka ögon. 
 
 
 
Ha en bra dag! /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

0 kommentera

Rebecca januari 24, 2017 - 13:17

sjukt bra inlägg!

Svara
Boden By Night - Anna Munkhammar januari 27, 2017 - 23:10

Tack vad glad jag blir!! ♡♡

Svara
Anonym januari 24, 2017 - 13:57

Är 30 år och har aldrig någonsin sminkat mig =D

Svara
Corina februari 7, 2017 - 17:25

Bra inlägg. Tycker man e vackrast utan smink, förutom efter en natts festande förstås.

Svara
Boden By Night - Anna Munkhammar februari 7, 2017 - 20:27

haha, ja efter en natts festande ser man ju ut som Marilyn Manson!! 😀

Svara
Christina februari 8, 2017 - 11:28

Min 19-åriga dotter sminkar sig sällan faktiskt, hon är väldigt säker i sig själv och tycker bara det är jobbigt med smink. Jag däremot har extremt svårt att gå utanför huset utan påmålade ögonbryn, haha. Men om man använder smink så är det viktigt att använda bra produkter som inte sliter på hyn.

Svara
Anonym mars 3, 2017 - 20:42

Jo smink är dyrt, delvis därför jag aldrig sminkat mig (förutom en kort period i tidig tonår och då jag stått på scen, men scensminkning är ju lite annars). Tyvärr måste jag nog då och då börja sminka mig. Jag har fått finnar pga graviditet och amning och det känns inte alls kul då jag ska hålla en provsmakning eller sånt. Tyvärr vet jag inte alls var jag ska börja 🙁

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.