Jag lovade ju er att jag skulle dela med mig av minnen och bilder som jag inte hunnit med att berätta om ordentligt mitt i separationen med mitt ex. En av de sakerna var att jag gick på en papegojträff på Vacker Tass för att skriva om den i Tidningen Extra och det var verkligen något utöver det vanliga!
 
 
 
För det första var det ju bara häftigt med stora och vackra papegojor men sen var människorna där minst lika intressanta. Jag stannade ganska länge och pratade med olika papegojägare och fick lära mig en hel del om fåglarna.
 
Björn gick runt med en Ara som hette Olle på axeln. Jag har aldrig tänkt på det förut men tungan på Olle var nästan som ett finger. Björn berättade att det är en viktigt känselorgan för papegojor och de använder den för att utforska saker. 
 
 
  
Efter att ha kikat runt en stund förstod jag att papegojor är smarta djur med starka personligheter. De vill helst leva tillsammans med andra papegojor men samtidigt inte vem som helst! Inte det lättaste behovet att tillfredställa med andra ord. 
 
Papegojan Catrins ägare kämpade med att para ihop henne med sin fästman Nelson. Det gick väl sisodär men det kanske har uppstått kärlek vid det här laget vad vet man…? 
 
 
 
Catrin var lite tamare än gubben Nelson så hon fick komma ut ur buren och visa upp sig medan Nelson satt kvar. Han är 18 år äldre än henne (ja du läste rätt, 18 år!!) och inte van vid sällskap. Inte konstigt att han tyckte hon var barnslig och jobbig. Sakta men säkert hade de i vart fall blivit bättre och bättre vänner.  
 
 
Kände att jag blev aldeles till mig av dessa underliga papegojor och ägare med roliga historier. 
 
Ett par som jag la märke till lite extra var Malin och Peter. Jag trodde först att han matchat skägget med papegojorna men riktigt så var det inte utan han hade färgat det för att stötta Skellefteå AIK
 
 
 
De hade inte med sig några papegojor men visade dem via en app där man kunde titta på dem genom övervakningskameror i huset.
 
Peter berättade att papegojorna inte bara härmar ljud och säger ord de lärt sig på måfå. Ofta förstår de innebörden av dem också. Tex brukade de säga åt sin hund att gå och lägga sig i hörnet när den var jobbig. Via appen kunde de sedan se att papegojan lärt sig det och sa åt hunden att lägga sig i hörnet för att sno dens plats. Hur smart!? 
 
 
 
 
Ha en fortsatt fin torsdag! /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.