Köpte den här stickade tröjan samtidigt som 80-talströjan som jag visade förra veckan. En riktig fynd-onsdag med andra ord. Provade lyckan på en secondhandrunda med Ida idag igen faktiskt och hittade en del fint även nu!
 
 
Det som är så kul med secondhand, framförallt här i norr där det är extremt billigt, är att man kan få tag i superlyxiga och sköna material som ull, siden, läder och mocca för en spotstyvel. För att inte tala om alla smycken och accesoarer!
 
Men det gäller att kunna sålla också. Snabbt har alla de där små billiga sakerna blivit en ganska stor klumpsumma! Jag brukar försöka (med betoning på försöka) följa några riktlinjer för att undvika onödiga köp och istället spara pengarna till de riktigt bra grejerna. 
 
 

Mitt secondhandfilter:

 

 

1. Inga trasiga eller för nötta saker

Jag intalar mig själv att jag kommer att laga den där sömmen eller vad det nu må vara. MEN, det händer inte utan hamnar bara i en “ska-sen-hög” som ger mig dåligt samvete. SÅLLA BORT!
 
 

2. Passformen ska vara rätt, inga saker som behöver sys in

Åter igen, det hamnar bara i den där högen med allt annat som inte kommer att ske. SÅLLA BORT!
 
 

3. Undvik billiga kläder från storkedjorna

Då är det väl bättre att köpa dem på rean? Om man jämför med andra saker ligger de här ganska högt i pris eftersom till exempel alla tröjor på secondhand ofta har ett kollektivt pris oavsett kvalitet. SÅLLA BORT!
 
 

4. Kolla efter lyxiga material

Här har du ju din chans att köpa det där plagget som skulle kosta hundarlappar, kanske till och med tusenlappar om det var nytt. Och det kanske knappt ens har använts för att den förra ägaren varit för rädd om det!
 
Naturmaterial är så fantastiskt sköna att ha på sig i det långa loppet. Om du har svårt att känna skillnad på material kan du kolla efter i lapparna inuti plagget. KÖP!
 
 

5. Undvik dubletter

Har jag något liknande hemma? Och i så fall, kommer jag att använda det jag har hemma hellre istället för den här…? SÅLLA BORT!
  
 
 
 
 
Efter att jag kört hem Ida till sig var jag bjuden hem på fika till frisören Carro som klippte mitt hår så fint. Hur gulligt var inte det? 
 
Jag såg givetvis ut som en svinto i skallen vid det laget och dessutom stormade jag in i hennes kök med en sallad som jag tänkt slänga i mig som en alldeles för sen middag. Kändes sådär lagom konstigt med tanke på att jag aldrig varit hos henne förut men har mat och sov klockan ringt så har den X-) 
 
Sov Gott! /Anna Munkhammar
 
/ Mocca Skor – NLY Trend / Stickad Tröja – Vintage  / Mocca Kjol – Vintage /

Du kanske tycker om

4 kommentarer

Anonym mars 24, 2016 - 06:26

Second hand är verkligen superbra när man hittar dom där fynden! 🙂

Svara
Anna Munkhammar mars 25, 2016 - 18:12

eller hur! känns mycket bättre än om man hittar något på vanlig butik

Svara
Jessica mars 25, 2016 - 21:38

Åh, älskar den där tröjan!! Hela "outfiten" vargrymt snygg på dig! 😀

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.