Swedish Blogposts

Så tjänar jag pengar på bloggen

Sedan jag publicerade inlägget om mitt företag var ni “några” som undrade vad det var för företag och sedan blev en del förvånade när jag svarade att det är Bloggen. Så jag tänkte förklara för er hur jag kan tjänar pengar på den så att ni inte tror att det är genom smygreklam eller något annat kriminellt.  
 
 
 
 
Eftersom att jag har bloggen och visar att jag både kan fota och skriva blir jag anlitad av andra medier att skapa innehåll till dem också. Oftast rör det sig om bilder och text så som vimmel eller artiklar till tidningar eller websidor. En bonus är ju också att jag skriver om mina uppdrag så att ni kan hitta dem och det bidrar ju till mer synlighet åt dem. Som ni förhoppningsvis har sett märker jag ut de inlägget med “Frilans, Samarbeten och Sponsrade Inlägg“.
 
Ibland kan det också vara så att får betalt för att fota och skriva om något som bara publiceras här på bloggen och det märker jag så klart också ut. Jag tycker att det är ganska skönt för då behöver jag inte hänvisa er till någon annan sida utan kan behålla allt material “för mig själv”. 
 
 
Men jag är så klart väldigt noga med vad och vem jag skriver om! Jag tackar nej till en hel del trams som ni aldrig får reda på. Visserligen vore det snabba cash men jag vill inte skriva om något som inte passar in här eller som jag inte kan stå för.
 
Ett samarbete som jag tyckte var kul var det jag gjorde med Svedea där jag fick intressant fakta om vanliga skoterolyckor i början på säsongen och sen for jag på en skotertur till “Svedea Kojan” som de sponsrat Bodens Skoterföring med. 
 
 
 
 
Jag är stolt över de samarbeten som jag har. Det är roligt att företag vill ha bilder och text från mig och ännu roligare om de vill att jag ska publicera det här. Det är ju om något en kvalitetsstämpel på det jag gör och dessutom får jag möjlighet att skriva om mer roliga saker. Typ häftiga fester, träffa kända artister och göra skoterutflykter.
 
Det händer alltså aldrig att jag får betalt av ett företag för att skriva om dem utan att jag berättar det för er!! Och det går så klart inte att betala mig för att jag ska tycka en specifik sak heller. Läs gärna min Policy kring Reklam och PR där jag har skrivit upp en del riktlinjer. 
 
Jag hoppas att ni känner att ni kan lita på mig och det jag skriver. <3
 
Kram! /Anna Munkhammar
 
 

26 thoughts on “Så tjänar jag pengar på bloggen

 1. Paulina says:

  Vad roligt det verkar! 🙂

 2. ISA says:

  det är ju SUPER att du faktiskt kan tjäna pengar på något du (antar jag?) tycker är superkul! 🙂 heja på!

  1. Ja det är kul och känns bra att få uppskattning förstås 🙂

 3. Vad roligt att läsa detta inlägg 🙂
  Jag gillar verkligen att läsa om sådant som t.ex. när bloggande blir företagande.
  Jag har själv bloggat sedan 2007 och älskar det. Tjänar dock ingenting på min blogg (har bara typ 15-20 besök per dag). Därför tycker jag det låter som en dröm att kunna arbeta med en sådan rolig sak som just bloggning 😀

  Glad påsk!

 4. Anonymous says:

  Roligt inlägg. Jag fick ett mail kring ett samarbete ett företag ville göra med mig.. De ville att jag skulle skriva om elcigg och som tack få ett eget kit. De kan inte läst min blogg haha..

  Jag är ju gravid och har dessutom en två åring, skulle aldrig röka med små barn hemma haha visssa företag är trams :p

  1. Herregud vad dåligt av dem! gravid och röka låter ju inte som den bästa kombinationen som man skulle vilja visa till sina läsare 😛

 5. Anonymous says:

  Så kul att läsa 🙂

 6. Anonymous says:

  Bra jobbat 😀 😀

 7. Jasmine says:

  Fint att läsa att du känner stolthet över din blogg och ditt arbete som du också gör för andra aktörer. Fortsatt lycka till!
  Kram

  1. Ja och sen tycker jag det är viktigt att berätta hur det fungerar. är ju så mycket snack om smygreklam mm.

 8. hanna says:

  Super roligt att läsa och väldigt fina bilder du tar:)

  1. med Tack så mycket! !

 9. Anonymous says:

  Härligt!!!

  Hoppas du får en härlig långfredag och påsk!

  1. Tack detsamma! så mysigt med påsk!

 10. Anonymous says:

  Vad kul att det går så bra för dig!

 11. Anonymous says:

  vilka fina bilder 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.