Kollat igenom bilderna från Skeleton Birth och Raubtiers konsert på Kulturens Hus i Luleå. Det är så mycket att jag nog allt får dela upp det i mer än ett inlägg annars blir det för långt! Börjar med  Skeleton Births spelning eftersom de var upp på scen före Raubtier.
 
 
 
Sist jag såg Skeleton Birth var när de spelade på “Svart Lucia” och det var precis innan de släppte sin första skiva “War Diary”. Det var så kul att se dem nu igen fast med en betydligt större publik! Det märks att de har utvecklats sedan sist. 
 
Känner mig sådär nöjd med bilderna men det var svårt när ljuset skiftade snabbt. Samtidigt är det ju då som man ibland kan få till lite häftiga bilder också. Jag har ju en viss förkärlek till “misslyckade” foton med lite för lång slutartid.
 
 
 
Var inte heller alldeles lätt att ta sig fram för att plåta när det var så mycket publik. Om ni undrar varför Ida blev strypt var det inte för att vi trängde oss fram mot scenen utan det är lite vanlig hederlig syskonkärlek från storebrorsan ;-P 
 
 
 
 
 

Backstage Häng

Hängde för övrigt en stund med Morgan Frööjd, Jan Lindberg och Erik Forsgren från Skeleton Birth backstage och passade på att fråga ut dem lite. Vi kan ju säga att det var i “Green Room” för förutom de enorma fönstren var väggarna illgröna. En del saker som vi pratade om fick jag tystnadsplikt på men några hemlisar lyckades jag allt dra ut i ljuset.
 
Vi surrade om allt möjligt men mycket var ju förstås om vad som skett med bandet sedan min förra intervju för över ett år sedan (tiden går fort!). Känslan av att träffa fans, se människor framför scenen som sjunger med i låttexterna och att samarbeta med Raubtier. 
 
Redan på första plattan “War Diary” gjorde bland andra Pär Hulkof från Raubtier gästspel med gitarrsolo och nu är de på turné tillsammans. Morgan Frööjd berättar att de inte kände varandra sedan innan men de hade armén som gemensam nämnare och på så vis kom han i kontakt med Raubtier. Att följa med på den här turnén är så klart ett stort steg för bandet.   
 

 
Jag hade hoppats på lite spännande och galna turnéhistorier men myten om farliga hårdrocksligister verkar ha dött ut! Ingen fylla och inga tv-apparater ut ur hotellrummen. Alla tre är familjemän som är rörande överens om att det är bättre att ta det lugnt och se till att vara proffsiga på scen istället. Kändes ganska skönt och istället fick jag ett bra citat av trummisen Erik Forsgren:
 

“När man är full känner man sig som en världsmästare men man slår inga världsrekord”

 
 

“Hemlisar”

  • Förra skivan handlar om Afghanistan och det är nu ett avslutat kapitel. det blir alltså ingen “Afghanistan 2” utan nästa platta handlar om andra samhällsproblem.
  • Två nya låtar är redan på gång. En av dessa fokuserar på Hitler Jugend och den andra situationen efter kärnkraftsolyckan i Tjernobil. 
  • I början av spelningen lossnade en skruv till pedalerna på trumsetet och Erik fick spela första låten med vänster fot
  • På ett av turnestoppen tog toalettpapret slut på en av toaletterna och när Jan Lindberg gav papper till en tjej i nöd fick han en kram.  
 
Den som är intresserad av att följa turnen med Raubtier kan kolla in Skeleton Births blogg.
 
God Natt! /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.