Någon har orkat läsa tillbaka i mitt arkiv så långt bak som till september (och som det verkar ännu längre än så <3 <3). Hur som helst har det resulterat i att jag blivit påkommen med att inte ha skrivit någon recension på Meet Matt(e) Nude som jag lovade i ett inlägg i höstas. Nu har jag gått med på att hålla mitt löfte!
 
 
 
Spoiler Alert men…. Anledningen till att jag aldrig skrev någon recension av The Balms ögonskuggspalett är att jag skämdes över att jag inte kunde tycka den var bra.
 
Ingen mindre än Therese Lindgren har vid flera tillfällen påpekat hur mycket hon älskar “Meet Matt(e) Nude” från The Balm och en gång sa hon att om allt hennes smink försvann så var det här den förste ögonskuggspaletten hon skulle köpa. Självklart gjorde det mig nyfiken och jag var stensäker på att jag också skulle älska den!
 
Tro mig jag har verkligen försökt använda den med och utan primer men den har förstört så sjukt många kvällar för mig! Då försökte jag använda den på dagtid istället. Tänkte att man kanske inte svettas lika mycket i ansiktet då som på krogen? 
 
Tyvärr är det bara att konstatera att Meet Matt(e) Nude inte håller, i alla fall inte på min hy. Bara efter en stund ligger all färg utkletat i vecken runt ögonen. Flera gånger har jag ångrat att jag gett den en ny chans när det ändå alltid slutar med att jag försöker få bort det som är kvar av den med ett blött papper på någon offentlig toalett.
 
 
På bilderna syns det inte riktigt var ögonskuggan hamnat när den lossnat men mest är det i vecken under ögonen och så ser man lite allmänt tröttare ut. 
 
Efter en timme var allt av den vita borta men det gick fortfarande att skymta lite brunt. Efter två timmar fanns inget kvar!! Då har jag bara gått omkring här hemma så ni kan ju tänka er ifall jag varit utomhus.

Synd för färgerna är jättefina och passar bra ihop. Just den här paletten har helt matta färger och det ser supersnyggt ut när man precis applicerat dem. Matta färger är extra bra att använda när man vill ha en lite mer naturlig och diskret ögonmakeup som jag gjort inför testet ovan.

 
Jag tycker faktiskt att The Balm Meet Matt(e) Nude är en rätt så dyr palett med sina nästan 400kr och då kan man ställa högre krav än så här!
 
För mig går den inte att använda ens trots att jag tillslut köpte en primer i enkom för att det kanske skulle fungera bättre. Stor tumme ned!!
 
/Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

2 kommentarer

Anonym mars 3, 2016 - 05:04

Bra att du skriver din åsikt & berättar vad du tycker. Helt rätt!

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.