Igår natt när jag var på väg hem från en tillställning i Buddbyn fick jag syn på en kille som promenerade från krogen i endast en T-shirt!? 
 
 
Med tanke på att det är vinter och kallt ute hade jag inte riktigt hjärta att lämna honom gåendes ensam så vände om med bilen och körde hem honom. 
 
Ändå tvekade jag inför att plocka upp honom för vad gör jag om han spyr i bilen, snor handväskan eller överfaller mig??? Å andra sidan, hur skulle det kännas om det stod i tidningen nästa dag att en full kille somnat i snödrivan och frusit ihjäl?
 
Ibland kostar det på att ha civilkurage men tänk om det varit någon av mina vänner som irrat iväg med T-shirt mitt i vintern. Då hade jag då velat att någon förbipasserande hjälpt dem. Vill man det måste man också delta i det och agera själv, även om det är besvärligt.
 
Sov gott! /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.