Britt fäller hår så det är städa städa städa som gäller. Igår och idag har jag faktiskt storstädat så kan känna mig tillfreds med mitt dagsverk!
 
 
 
 
Har även städat här på bloggen! Konsumentverket har kommit med tydligare (nej inte tydliga) riktlinjer för oss bloggare om hur vi ska märka ut pressutskick, samarbeten och sponsring. Tack och lov har Linda på Better Bloggers gjort det lite mindre luddigt och dessutom skapat hashtaggen “#jagsmygerinte“. 
 
 
 
 
Syftet med “Jag Smyger Inte” är att tydligt ta avstånd från olaglig smygreklam och vara transparent med sina läsare om vad man fått och om man arbetat ihop med ett företag när man skrivit ett inlägg. Jag har sedan länge kategorin “Frilans, Samarbeten och Sponsrade inlägg” och nu har jag även en som heter “Pressutskick”. Dessutom har jag en PR Policy med information om mina regler kring PR och Reklam på bloggen.
 
Det jag förbättrat nu är att jag gjort så att kategorierna även syns ovanför rubriken. På så sätt kan man se på en gång om inlägget innehåller pressutskick eller om det involverar något företag. Sedan beskriver jag alltid i inlägget på vilket sätt jag arbetat med företaget.
 
 
Jag är stolt över de samarbeten som jag har och märker gärna ut dem! Som ni kanske känner till är det vanligaste hos mig att jag fotograferat för någon (tex Tidningen Extra eller Duo Nöje) och sedan brukar jag berätta om mitt arbete på bloggen och tipsa om var ni kan hitta det. Men ibland testar jag även någonting som jag fått.
 
Men nu är det alldeles för sent. Sov gott!! /Anna Munkhammar 

Du kanske tycker om

2 kommentarer

Camilla december 4, 2015 - 08:49

Bra tips att lägga märkningen ovanför inläggen, det ska jag också göra tror jag.
Det är så grymt med tydlighet kring samarbeten!

Svara
Anna Munkhammar december 7, 2015 - 07:26

Ja eller hur. så länge man har bra samarbeten finns det ju inte heller någon mening med att inte berätta det. är väl bara kul som läsare att se att företag vill jobba med en bloggare som man följer 🙂

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.