Igår var jag och tittade på skotrar. Det är nämligen så att när jag tog skoterkörkortet förra säsongen ville inte jag lägga ut allt för mycket pengar på en skoter innan jag visste helt klart att det var något för mig. Då köpte jag en äldre lite billigare skoter så att jag fick möjlighet att känna efter vad jag egentligen tycker om för körning (plus att okej jag var lite snål).
 
 

Kriterierna när jag köpte min förra skoter var följande: 

 
♥ Den skulle vara lång för att åtminstone ha en chans att köra i lössnö
 
♥ Den skulle vara fläktkyld (så att den inte går varm när man kör sakta)
 
♥ Den skulle vara BILLIG (ca 20 000kr)
 
♥ Den skulle hålla ihop (haha, inte alltid de gör det) 
 
♥ INTE en 800 (Jag behöver inte så stor motor och de har ofta hanterats lite hårdare +att försäkring mm är dyrare)
 
♥ Den skulle ha back
 
♥ Den skulle ha elstart (jag är inte särskilt bra på att dra igång motorer…)
 
 
 
Det blev en Polaris 550 från 2003 som jag köpte av min kollega. Det kändes bra för då visste jag i vart fall att den inte hade några fel som hon kände till. Sen är det ju så med skotrar att de vill på att gå sönder ändå så det går ju aldrig att gardera sig helt från haverier. 
 

 
Kan faktiskt säga att jag ääälllssskkaaaaat min skoter och kört massor ända tills det inte fanns nog med snö kvar. Ändå går jag i tankarna på att köpa en ny skoter och det beror på att jag blivit lite duktigare på att köra och när jag är ute med andra som har nyare maskiner hamnar jag lite efter med min gamla. 
 
 
Sen är det så att det jag tyckt mest om är att köra utanför leden och allra helst i fjällen förstås och då gör det stor skillnad men en nyare maskin! Det är ju åtminstone lite lättare att hitta rätt i skoterjungeln nu när jag har kunnat känna efter vilken typ av åkning som har varit roligast. 
 

Så min nya önskelista ser ut så här:

 
♥ En lång och lätt skoter som går bra i lössnö
 
♥ En 600 (Precis lagom med motor för mig och går inte varm lika lätt som de 800or som jag testat)
 
♥ Relativt ny (max något år gammal)
 
  

Ni som som någonsin tänkt köpa något via blocket känner förmodligen igen er i följande:

 
 

Tänker ut en summa, “det här är jag beredd att betala”.

 
 

Kollar i det prissegmentet men upptäcker att om man lägger på några 1000 får man

“lite mer för pengarna”…

 

 
 

Kollar i det prissegmentet men upptäcker att om man lägger på några 1000 får man

“lite mer för pengarna”…

 

Kollar i det prissegmentet men upptäcker att om man lägger på några 1000 får man

“lite mer för pengarna”…

 
 

Är uppe i lika mycket pengar som att köpa en ny och definitivt över ursprungliga budgeten.

Börjar om från början….

 
 
Är i det ekorrhjulet som jag är just nu och jag börjar mer och mer på allvar se efter att köpa en ny eller åtminstone en nästan ny. Begagnat är lite billigare men nytt känns tryggare för att man får garantier första åren mm. JÄTTEJOBBIGT, men också JÄTTEROLIGT med vissa i-landsproblem… 
 
Och till alla er som säger att jag ska vänta med att köpa tills säsongen är slut och det är billigare. Klart att jag INTE ska det! Jag vill ju köra NU och tid är väl ändå också dyrtbart?
 
Ha en riktigt fin kväll! /Anna Munkhammar
 

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.