Jag fick ju en rejäl urladdning i onsdags då jag skrev inlägget “Nu får det vara nog med smutskastningen av norrland”. Efter det har jag verkligen fått massvis med positiva kommentarer och jag, Eva och Katta har pratat ihop oss om att skriva varsitt ytterligare inlägg om vad som är bra med Norrbotten! 
 
 
Mitt förra inlägg var ju ett svar på tal till WINTERLANDs Facebookinlägg där de bland annat skrivit att det finns en anleding till att inget roligt händer i Norrland och jag ville visa att de hade fel.  
 
Idag tänkte jag skriva lite mer om hur det är att bli hemvändare för jag vet att många går omkring och drömmer om det men inte vågar ta steget. Kom ju nyss hem från Stockholm och hur kul jag än hade så påminner alltid resor mig om hur bra jag har det här hemma i min skyddade lilla bubbla. 
 

Här kommer en liten vardagsfavorit-lista med vad jag tycker bäst om med att ha flyttat hem:

 
 

 

1. Familjen

 
Förut tog jag varje tillfälle jag hade till att resa hem och träffa mamma och pappa men det kändes alltid för kort och det blev bara någon gång om året. När en väns pappa dog började det gå upp för mig att inget är för evigt och jag ifrågasatte mig själv om det verkligen vart värt att missa all den här tiden med mina föräldrar. Hade jag verkligen följt min dröm som jag tänkt eller var jag bara fast i ett ekorrhjul?
 
 
 

2. Intresserna

Jag verkligen älskar djur, snowboard, slalom och numer även skoter. Jag kunde inte ägna mig åt något av de intresserna i Södra Sverige. Hund var svårt att kombinera med skola och lägenhet så jag vågade inte ta steget att köpa hund. Nu har jag min fina hund Britt tack vare att jag kunnat kombinera det med jobbet och att jag har fått hjälp av både familj och kollegor.  
 
När det kommer till slalomen och snowboarden sa jag alltid att jag kunde och skulle ta en helg då jag åkte iväg till någon backe men det blev aldrig av. Backen är nu ett stenkast bort och skotern står hemma på gårn. 
 
 
 

3. Tystnaden

Det som slog mig som en vägg i helgen när jag var i Stockholm är ljudnivån. Den är hög överallt! Till och med inne på restaurangerna spelar de iblnad så högt att man får skrika till de andra i bordet för att göra sig hörd. Känner mig som att jag är 100 år gammal nu men en klädbutik hade till och med DJs som spelade och det var ju inte låg bakgrundsmusik direkt… Varför då? Jag är ju på stan med min syrra och vi vill ju faktiskt kunna prata med varandra. 
 
SÅ skönt att komma hem där det kan vara knäpptyst om jag vill. Och väljer jag att strosa runt i butiker hamnar jag inte på ett disco utan de spelar lite bakgrundsmusik.
 
 
 

4. Ekonomin

Det är inte svindyrt att bo och leva här. Priserna ser ju lite olika ut även i Norrbotten men generellt kan man väl säga att du får mer för pengarna här. Jag hade aldrig kunnat bo som jag gör nu innan jag flyttade och jag är jättetacksam för mitt lilla röda hus. Bara en sån sak som att jag tar bilen till jobbet och vet att det finns en parkeringsplats till mig där är hur lyxigt som helst. Ska vi ses ett gäng kompisar ryms vi alla i vardagsrummet så vi behöver inte gå ut och dyrbetala på någon restaurang eller fik varje gång.
 
 
 

5. Resorna

Istället för att “resa hem” reser jag nu “bort”. Alltså jag är ju hemma hela tiden och behöver inte använda mina pengar till att resa till mamma och pappa. Istället kan jag nu när jag är ledig åka till London eller Holland eller var som helst. Det är dessutom lika dyrt!
 
 
 
Ha en fortsatt bra kväll!! /Anna Munkhammmar

Du kanske tycker om

12 kommentarer

Eva Sollén november 18, 2015 - 20:56

Härlig och personlig lista 🙂 Kul att du trivs så bra i Norrbotten efter att du vänt hemåt igen!

Svara
Anna Munkhammar november 19, 2015 - 10:41

Jag förstår det. Det är jobbiga känslor att brottas med. Fördelen med Stockholm är att det åtminstone brukar gå bra med flyg eller tåg. När jag bodde i Borås var det en smärre förmögenhet att resa hem och sen tog det väldigt långt tid med mellanlandning osv.

Svara
Anonym november 19, 2015 - 12:54

Jag bodde i Stockholm ett tag förut. Jag känner igen mig i din lista. Det var underbart att komma hem till Östersund ibland. 🙂

Svara
Anna Munkhammar november 19, 2015 - 13:03

Hej vad roligt att du kände igen dig!!

Svara
Cecilia november 19, 2015 - 13:10

Härliga bilder! 😀

Svara
Anonym november 19, 2015 - 14:37

Härligt Anna.

Svara
Clara Edvinsson november 19, 2015 - 22:48

Åh alltså Norrland verkar vara så vackert! Det är min högsta önskan att få åka dit och liksom känna på lugnet, klimatet och naturen.

Svara
Anna Munkhammar november 20, 2015 - 09:17

Ja det är verkligen det. och det är stort! jag har tex. dålig koll på södra norrland och borde förmodligen besöka det ordentligt någon gång.

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.