Har du funderat på att gå på bio i helgen och se en kul film? I så fall föreslår jag “Glada hälsningar från Missångersträsk”!

 
Som ni kanske förstod efter min första reaktion efter pressvisningen förra fredagen tyckte jag att det var en film som man blev glad av. Jag hörde många skratt i biosalongen (trots att vi inte är särskilt många på pressvisningarna) och för mig som är hemvändare och har skaffat mig en “riktig” norrländsk karl var då igenkänningsfaktorn hög!

Glada hälsningar från Missångerträsk handlar om Nadja (Martina Haag) som söker en man att gifta sig med så att hon ska kunna uppfylla kraven för att få adoptera. Hennes syster Lotta som bor i Norrland lovar att ordna en tillfällig man åt Nadja om hon tar hand om hennes besvärlige svärfar (Bert-Åke Varg)medan Lotta reser utomlands. Surgubben har dock sina egna planer för Nadja och hans gudson Jocke (Ola Rapace) och de hamnar i den ena dråpliga situationen efter den andra.

 

Det känns bara så skönt med en vanlig hederlig romantisk komedi som faktiskt utspelar sig här i norr!

Det kanske allra bästa är att det inte är någon lyteskomik eller parodi på norrlänningarna utan det råkar liksom bara handla om människor som bor här. Det är svårt att förklara men jag hoppas att ni förstår vad jag menar?

 
Jag har läst lite andra recensioner och där har den inte fått topp-betyg. Men jag kan tycka att det blir lite orättvist för kritiken är i princip att den tillhör den genre som den gör eller att Stockholmare är orättvist porträtterade som korkade (??) Hallå det är en lättsam romantisk komedi… Varför kan det aldrig få vara bra nog med en folklig feelgood-film?
 

Jag har intervjuat Martina Haag, producenten Marianne Gray och regissören Lisa Siwe efter att jag såg filmen. De har inte hunnit kolla igenom citaten än så det får komma i ett annat inlägg.

ÄNTLIGEN FREDAG!! /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

2 kommentarer

katarinasodkt november 19, 2015 - 13:26

Jaa, den vill jag gärna se! Vilka härliga bilder du bjuder på ! Gillar din blogg skarpt! Ha det bäst!

Svara
Anna Munkhammar november 19, 2015 - 13:26

Tack så mycket Katta! Detsamma

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.