Ska strax iväg på ett evenemanget “Punken Lever” på Havremagasinet och det väcker en del minnen till liv.

 
 
Jag har en inte helt okomplicerad relation till punken sedan tidigare. Hörde nämligen till “punk-gänget”på gymnasiet fast jag kände aldrig att jag riktigt passade in och det gjorde jag kanske inte heller. På den tiden kunde man väl välja mellan att vara gothare, hip-hoppare eller punkare. Jag gillade att mix-matcha mönster så det blev det sistnämnda…
 
 
 
Visst lyssnade jag på lite punkmusik men egentligen var det mest hårdrock och techno. Jag var på någon spelning ibland men sådana där moshpits är inget för mig som är alldeles för blödig om det gör ont!

Somliga gillade att påpeka att jag minsann inte alls var någon riktig punkare för att jag inte följde“stilen” till punkt och pricka… Som vanligt var det väl för att jag inte kunde låta bli att blanda in och experimentera med andra element. Genom japanska band och utländska chat-kompisar fick jag nys om lolita-stilen och då skulle det så klart knåpas ihop hemmagjorda lolita-kjolar sydda utav gamla gardiner…

 
 
Ja jag var JÄTTENÖRDIG, och är väl egentligen det fortfarande X-) 

Dessvärre hade jag ju bara ett par “riktiga” punk-byxor och sedan köpte jag rutiga tantbyxor, kjolar och klänningar på Myrorna för 20kr/st som jag sydde om efter bästa förmåga. Kan tala om att det INTE var trendigt med secondhand då utan snarare äckel- och skämselvarning… Men skulle man ha “riktiga”punkkläder var det tvunget att beställas från katalogen “Shock” och det var dyrt!

VOJ VOJ SÄGER JAG BARA, SÅ FÅNIGT ATT TÄNKA PÅ ALLT IDAG!? Tonåren är verkligen en liten bubbla!

 

Det ska bli minst sagt intressant att se hur punken lever idag, för det tycker jag inte fullt ut att den gjorde på gymnasiet när det mest bara handlade om att kopiera och imitera det som varit.

Syns vi där? /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

2 kommentarer

mee.animal november 19, 2015 - 13:35

Vad roligt att läsa! Just nu är det faktiskt iallafall accepterat att ha second hand. Inte poppis kanske, även fast jag och min klass (humanistiska a.k.a nördklassen) vill inbilla oss det någon gång per år kan man unna sig och köpa nytt på H&M typ, kanske carlings om man är duktig! annars är det myrorna hahah

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.