Hej vänner, ifall ni inte lagt märke till det så har jag gått från rött till blont hår. 
 
 
Jag har gjort samma procedur massor av gånger och väntade mig lika mycket besvär som tidigare. Det röda brukar vara överjävligt att få bort och efter diverse avfärgningar och blonderingar är i regel håret förstört. Den här gången hade jag färgat det rött så många gånger att jag ställt in mig på att det kanske inte skulle gå att bli blond eftersom jag inte ville göra det på bekostnad av min hårkvalitet. 
 
MEN, nu testade jag en produkt som heter “colour B4” och den fick verkligen bort de röda pigmenten efter en enda behandling!!
 
 
Det finns olika styrkor på Colour B4 och jag körde med den starkare som heter “extra” som tar bort mörka färger och rejält infärgat hår. 
 
Ni kanske inte minns det men mitt hår hade en blond ombré innan jag färgade det rött och det är den som kommit fram nu. 
 
 
De flesta avfärgningar som jag testat tidigare bleker håret men colour B4 påverkar bara de konstgjorda pigmenten i håret. Min utväxt var helt opåverkad så alla ofärgade partier blir intakta! 
 
Har du inte blekt håret kan du alltså få tillbaka din naturliga hårfärg till skillnad mot andra produkter som bleker allt. Men tänk på att de flesta färgningar innehåller väteperoxid som påverkar det naturliga pigmentet i håret så även om du färgat håret med en mörk färg har ditt naturliga pigment ljusats upp och ser inte ut som tidigare.
 
Hur fungerar det!?
När man applicerar produkten i håret krymper de konstgjorda pigmenten och sedan måste man skölja håret ordentligt så att de tvättas ur.
 
SLARVA INTE I SKÖLJSTADIET. Skölj längre än vad som står i bruksanvisningen, jag missade på ett ställe och när jag senare applicerade blondering där oxiderade de gamla röda pigmenten av väteperoxiden och lite av det röda kom tillbaka. Det gick att lösa med att applicera den svagare varianten som heter Colour B4 regular på just de slingorna men kändes sjukt onödigt (och dyrt) att behöva köra iväg och köpa en ny förpackning så skölj skölj skölj (!)
 
 
Det luktar kloak under verkningstiden vilket gjorde mig lite nervös över vad som skulle hända med mitt hår egentligen!? Men kan då säga att min hårkvalitet inte är annorlunda efter avfärgningen även om jag så klart vet att alla behandingar påverkar håret. Men jag känner ingen skillnad och det är definitivt inte som efter en blekning vilket är riktigt skönt! 
 
Efter avfärgningen har min syster Anki lagt i slingor i mitt hår och förstärkt ombrén som jag hade med blondering. 
 
 
Och nej, jag har inte fått betalt för att skriva om colour B4 🙂 Tänk på att det här är min personliga erfarenhet och jag kan inte garantera hur produkten fungerar i någon annans hår. 
 
Ha en fin kväll! /Anna Munkhammar 
 

Du kanske tycker om

8 kommentarer

Neapocalypse och tinkerhästen Clooney juli 1, 2015 - 09:54

sv; haha nej man kan inte rida på den lilla hästen! 🙂 Den är sällskap.

Åh så fint det blev! Vart fick du tag på Colour b4?? Letade som en galning överallt när jag hade grönt hår men hittade inte.. Slutade med att jag klippte av allt. 😉

Svara
Paulina juli 4, 2016 - 18:36

Haha sitter med detta i mitt hår nu och jag var lite orolig över bajs lukten, men du verkade besvara att så luktar det xD

Svara
Anna Munkhammar juli 4, 2016 - 19:51

ojoj jag hoppas att det fungerar för dig också! vore kul att höra resultatet. Tänk på att skölja skölja skölja så att färgen inte kommer tillbaka igen!

Svara
Grechi oktober 18, 2016 - 09:03

Hej jag använde denna o jag färgade mig efter 3 dagar i en annan färg över men den där lukten känns fortfarande??, jag blir orolig var det oxå så att du kände lite grann likhet fortfarande? Försvinner det sen ? Tacksam för svar

Svara
Anonym juli 31, 2017 - 18:17

Hur långt efter färgade du håret igen?

Svara
Boden By Night - Anna Munkhammar augusti 1, 2017 - 23:50

Jag skulle rekomendera att vänta. Första gången gjorde jag direkt efter men då oxiderade gammal färg på några ställen och jag fick applicera colour b4 igen. Vänta några dagar och tvätta håret flera gånger för säkerhetsskull.

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.