Min fire-ombré blev lite fel när jag klippte håret kortare så i förrgår försökte jag korrigera det genom att bleka topparna. MEN, blekning sliter så mycket på håret att det känns lockande med en alternativ och mer skonsam metod, eller hur!?
 
Speciellt när det fungerar bra som bevisat på bilden:
 
 
Jag är jättenöjd, det fungerade helt klart att få bort hårfärgen i topparna med vanliga C-Vitamin brustabletter!
 
Så hur gör man?
 
-Det här är ju det bästa, det är superenkelt och du kanske redan har allt som behövs hemma!!
 
 
 
1. DU BEHÖVER: C-Vitamin brustabletter och ett “kasst” schampo. Använd inte ett vårdande schampo för färgat hår utan ett som tvättar ur håret som tex. Dubbel Dusch eller Head and Shoulders
 
2. KROSSA TABLETTERNA TILL ETT PULVER. Det räcker till mer än man tror så blanda med några tabletter först bara. De är lätta att mosa med plaströret.
 
3. HÄLL I SCHAMPOT. Spruta i lite schampo på känn. Ta lite först, du kan alltid fylla på med mer sen.
 
4. RÖR OM. Var beredd på att blandningen kommer att svälla upp och kanske till och med svämma över om skålen är för liten. (Jag “lyckades” så klart med detta men vad jag sett har det inte blivit några fläckar på golvet eller så där jag grisat)
 
 
5. APPLICERA I FUKTIGT HÅR. Blöt håret innan du sätter i blandningen. Applicera där du vill få bort hårfärgen. Jag satte det bara i topparna för att få en ombré. Jag använder inte plasthandskar utan fördelar ut blandningen med händerna.
 
7. LÅT VERKA I 30 MINUTER. När det verkat färdigt tvättar du ur blandningen ur håret och efter det kan det ju vara läge med en inpackning eller åtminstone balsam 🙂
 
 
VIKTIGT: C-Vitamin-metoden fungerar bara på hår som är färgat. Du kan alltså inte använda den för att bleka ofärgat hår. 
 
Allt man gör med håret sliter i viss mån på det, men det här är ändå en skonsam metod att tvätta ur färgen jämfört med blekning och avfärgning. C-Vitamin-metoden är perfekt om du färgat håret i fel nyans och ångrat dig, eller om du vill tvätta ur färgen ur ditt hår inför att det ska blekas, eller som jag vill ha en ombré 🙂
 
/Anna Munkhammar 

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.