Alltså nu måste man få undra hur de tänker uppe på kommunen… Processen att bestämma ifall arrangörerna ska bli tilldelade medel har tagit 5 månader och nu blir det för tight om tid för att hinna anordna Kläppenfestivalen (!)
 
 
 
 
Från mitt synhåll är Kläppenfestivalen bland det bättre som hänt Boden och ändå klarar man inte av att ta tillvara på de här positiva krafterna som faktiskt blossat upp från innevånarna själva. Nej låt dem kämpa och stångas mot en vägg i fem månader så att de tröttas ut och inte hittar på några nya påhitt…
 
 
 
Först vill jag klargöra att jag tycker det är viktigt med en festival i Boden. Jag är själv hemvändare och jag tror helt klart att den största bidragande orsaken utom närheten till mina föräldrar var att jag hade kul när jag jobbade i Boden på somrarna. Ändå hotades det alltid med att lägga ned Boden Alive och diverse försämringar skedde år från år tills ifjol då det inte skulle bli någon festival alls…
 
Då tog Joel och gänget saken i egna händer och anordnade Kläppenfestivalen så att Bodensarna fick sin sommarfest tillslut ändå. Braksuccé blev det också med 15 000 besökare och massor av publicitet i tidningarna. Joel blev dessutom nominerad till “Årets Bodensare” för sitt arbete med just Kläppenfestivalen! 
 
 
Måste väl ändå vara betydligt billigare för kommunen att ge ett bidrag till Kläppenfestivalen än att anordna allt själv när de dessutom vet att de då får ett par erfarna arrangörer med Joel Andersson och Stefan Gunnarsson i spetsen som sköter allt arbete?
  
/Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.