Hade en hel dag för mig själv i Rotterdam i måndags och det föll sig som så att jag gick ut på en helt förutsättningslös promenad  med kameran som enda följeslagare. Kändes ganska skönt med egen tid och bara iaktta och ta den tid jag ville till att fota.
 
 
Byggnaderna i Rotterdam är helt fantastiska och vart man än vänder sig ser man något nytt häftigt. Samtidigt är det väldigt klassiskt och och stilrent, kolla in damen i rött uppe på balkongen! SÅ SNYGGT!!
 
Rotterdam är som vi svenskar TROR att vi är… Invånarna är extremt trevliga och hjälpsamma, de är väldigt duktiga på Engelska, de är moderna, stilmedvetna, det är städat och de är långt fram i sitt miljöarbete. Staden hyser ca 1,3 miljoner invånare och ändå kände jag mig mer trygg här än när jag strosar runt ensam i Stockholm. Då var jag ändå och gick vilse in på en del bakgator där jag stötte på och pratade med de som kanske inte haft lika tur i livet som en själv.
 
 
 
 
Som man kan förvänta sig av en av världens största hamnstäder har den karaktär av alla kanaler med fina broar och båtar. Man kan till och med ta båttaxi om man vill!
 
Under andra världskriget bombades Rotterdam av tyskarna och flera kvadratkilometer jämnades med marken. Därför är mycket nybyggt men mitt bland alla skyskrapor kan det plötsligt dyka upp någon charmig äldre byggnad och då kan jag inte låta bli att plocka fram kameran.
 
 
 
 
Gick in i en butik som vaktades av en hundstaty och de hade skyltdockor som såg ut som riktiga människor (!) Personalen trode förmodligen att jag fått för mig att jag hamnat på Madame Tussauds vaxkabinet så som jag fotade där inne…
 
 
 
 
Som man kanske kan gissa kostade så klart kläderna därefter också men jag kände mig inte malplacerad för var ju totalt in fashion med min Boden By Night keps eller hur 😉 
 
 
Fördelen med att bara gå runt på egen hand och iakttar är att man möter nya människor på ett annat sätt och sen ser man detaljer som kanske annars går obemärkt förbi.
 
 
Den äldre herren utanför puben… 
 
 
Hönorna på djuraffären…
 
 
 Rökpausen ovanför Michael Kors butik…
 
 
Kvinnan med en stor bukett röda rosor och en vit som köper kött hos den lokale slaktaren… 
 
 
/Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.