Varje gång jag är ut får jag mycket frågor om hur det har gått med Allstar och varför jag inte fotar lika ofta längre. Nu har det aktualiserats ytterligare igen i och med att jag inte blev insläppt med kameran i lördags så skriver det här inlägget för att reda ut hur det ligger till egentligen.
 
 
Bakrunden är att Allstar i Boden bara tillåter en vimmelfotograf. Detta ska bero på att det en kväll var fyra vimmelfotografer samtidigt och gäster har då klagat på att de fått tacka nej till att bli fotade flera gånger. Jag hade sedan innan en överenskommelse med Allstar om att de kunde säga till mig om det skulle komma fler vimmelfotografer och lovade att jag vid de tillfällena inte skulle fråga gästerna om de ville vara med på bild utan bara fota de som själva bad om det. Trots det blev jag plötsligt stoppad när jag hade kameran med mig och jag fick veta att överenskommelsen inte gällde längre.
 
Detta skedde precis helgen efter att jag blivit tillsagd att det kunde få konsekvenser på bland annat Allstar om jag skrev negativt om Western Farm vilket ledde till att många Bodensare blev upprörda och ville stötta mig. En dag hade bloggen över 9000 besökare och plötsligt var Boden By Night top 9 på Blogg.ses topplista (!!).
  
 
Allstar har hela tiden menat att uttalandet från Western Farm inte hade något samband med deras ändrade regler kring fotograferingen och Western Farm har bett om ursäkt för hur de bemött mig. Jag tyker att vi redde ut problemet i och med mitt samtal med Jonas Lundström så hela den historien är enligt mig utspelad. Det gick jag ut med både här på bloggen och i tv-programmet “After Work” där jag medverkade tillsammans med Brolle 🙂 
 
 
Efter allt detta måste jag numer höra av mig till Allstar och fråga om jag vill fota, vilket jag ändå kan tycka är okej. Det är deras ställe och de vill ha koll på vilka som vimmelfotar så jag köper absolut att jag ska be om lov. Speciellt nu när jag fotar åt en kommersiell sida som Duo Nöje.
 
Däremot har det varit ganska jobbigt att jag inte alltid får ett klart besked utan kanske måste maila och ringa flera gånger. Känner mig dum som tjatar vilket lett till att jag inte fotar om inte Duo Nöje beställer bilder. Sen är det extra stressande när jag ska plåta åt någon annan än mig själv och inte kan säga om det går eller inte för än kanske samma dag som jobbet ska göras. Jag har så klart påtalat det det här till Allstar vid några tillfällen.
 
Inför lördagen den 17e bad jag Allstar om att få fota åt Duo Nöje både den 17e och 24e men de kunde inte svara på om det gick bra eller inte. Tillslut ringde Duo Nöje Allstar och jag fick veta att det skulle gå bra. Jag trodde att det gällde bägge lördagarna som vi frågat om och förmodligen är det här som det blivit något missförstånd.
 
Följden blev att jag inte släpptes in som fotograf i lördags och fick åka därifrån. Vill dock påpeka att personalen var jättetrevliga och de stod ju lika handfallna som mig. Frustrerande situation och resultatet är ju tyvärr att Duo Nöje blev utan sina bilder. Ganska tråkigt när de ändå försöker satsa på att inte bara fokusera på Luleå utan faktiskt lyfta fram Boden också.
 
 
Idag har jag fått veta att Allstar hellre lägger upp sina egna vimmelbilder på Duo Nöje så därmed vet vi inte när jag kommer att få fota där nästa gång. Jag förstår besvikelsen hos många och uppskattar allt stöd som jag fått men i slutändan är det deras beslut och jag kommer inte att bråka om hurvida jag ska få fota på just Allstar eller inte. Det finns massor av andra kul evenemang att se fram emot och jag kommer att lyfta fram det positiva i utelivet oavsett! Fler After Works på Bodensia, bowlingkvällar på Strajk Alley, Lotus/At The Top ska bli färdigrenoverat mm. mm. 🙂
 
 /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.