Hej, har ni kollat i Tidningen Extra idag? Mitt vimmel från “Svart Lucia” är med 🙂 
 
 
Vill skriva lite till om det här för Svart Lucia spräckte alla mina förväntningar! Inser att Bodens metalscen är hyfsat stor, och bred. Jag har ju tidigare skrivit en del om Heroes of Vallentor och det känns som att det är mycket som bubblar under ytan nu och det går bra för fler band.
 
 
 
Havremagasinets lokaler går ju inte heller av för hackor och självklart gjorde ju den läckra träkåken sitt till känslan. Jag hoppas att det kommer fler liknande arrangemang i framtiden. 
 
I lördags spelade In Limbo, Beneath a Darkened Sky och Skeleton Birth. Alla hade de sin säregna stil så evenemanget kändes intressant från början till slut.
 
 
In Limbo var en basist kort men gjorde det bra ändå. Det lät ju ändå som att de hade 100 olika instrument i alla fall så som de fipplade med alla sina dosor på golvet! Riktigt kul att lyssna på! 
 
 
Mitt i allt hoppde en galen tamburin-man upp på scen och skakade loss, sedan försvann han lika fort. Experimentellt och spännande med action hela tiden. Det märks att de gillar Mars Volta som de sedermera också körde en cover av.
 
In Limbo släppte under förra veckan EPn Indifferent som ligger ute på http://inlimbosweden.bandcamp.com för den som blir nyfiken.
 
 
Näst upp var Beneath a Darkened Sky och då bytte spelningen riktning till growl. Jag fick först inte riktigt ihop hur sångaren Markus hann med att sjunga allt tills jag upptäckte att basisten Joel också hade en mikrofon. Deras röster komplementerade varandra riktigt bra och i sista låten bjöds publiken på ett schysst gitarrsolo signerat Erik. 
 
Beneath a Darkened Sky laddar batterierna efter spelningen. Varmkorv och metal, det är grejer det!
 
 
Kvällen avslutades av Skeleton Birth som är aktuella med sin nya skiva War Diary som kom ut i måndags. De hade dock ett litet tjuvsläpp i lördags och några passade givetvis på. Sångaren Morgan har gjort utlandstjänst i Afghanistan och albumet består av gripande texter om händelser därifrån. 
 
Som exempel handlar låten “Seven Years and married” om en flicka som giftes bort till en äldre man som förgrep sig på henne och hur rättssystemet sedan svek  
 
 
Jag hade en liten längre pratstund med Morgan från Skeleton Birth och han berättade att det varit en lång process att släppa skivan och de är så klart nöjda att äntligen ha den ute!
 
 
War Diary handlar om Morgans tid i Afghanstan men ingen av de andra bandmedlemmarna arbetar inom det militära så det är troligt att nästkommande skiva har en annan infallsvinkel. Men en sak är säker, de vill skriva om sånt som faktiskt spelar roll. Det blir förmodligen inga låtar om i-landsproblem så som dålig batteritid på mobilen från de här killarna!
 
För den intresserade finns det en del kul gästspel på skivan som kan vara intressanta att känna till. Det är Pär Hulkoff från Raubtier och Simon Johansson från Wolf som drar av gitarrsolon. 
 
 
Morgan härstammar egentligen från Skåne men har bott i Boden sedan 1997 och samtliga övriga bandmedlemmar är Bodensare så vi hyllar dem som ett Bodenband va? ;-D 
 
Tack BodenArr för ert braiga arbete och så hoppas jag att alla läsare får en bra lunch!! /Anna Munkhammar
 
 

Du kanske tycker om

8 kommentarer

Anonym december 18, 2014 - 17:47

jag kan hylla bandet för att det är ju… ganska nära Jokkmokk ^^ 🙂

Svara
Anonym december 18, 2014 - 18:05

Låter som ett riktigt bra sätt att fira lucia på, hade lätt gått om jag bott närmare Boden! 🙂

sv: Ja visst är lamm gott!?:)

Svara
Skeleton Birth december 19, 2014 - 18:42

Sköna bilder och ett skönt repotage!
Tack!
Hail Metal! llnnll

Svara
Anna Munkhammar december 22, 2014 - 00:07

Vad kul att ni tyckte det! Bra jobbat på spelningen 😀

Svara
Sture december 21, 2014 - 01:06

Snygga bilder!

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.