Jag trodde att mitt kritiska inlägg angående Western Farms Halloweenfest skulle bli det sista på länge. Att jag skulle få återgå till mina vanliga inlägg med glada Bodensare. Tyvärr kommer här istället det värsta jag varit med om 🙁
 
När jag kontaktade Western Farms platschef angående att jag var besviken över Halloweenfesten och att jag skulle skriva blogginlägget var de tydliga med att de inte ville det. För att inte göra några omskrivningar: 
 
De hotade mig med att ägaren av Western Farm även äger Allstar och M/S Bränna och “Jag vet hur han är när han blir arg /…/ akta dig för att hamna på dålig fot med honom för det det vore tråkigt om du inte har något uteställe kvar att skriva om…”.
 
Jag frågade om de menade att jag inte skulle få fota på uteställena och fick till svar att det kunde bli så…
 
Jag svarade så klart att jag skriver vad jag vill precis på samma sätt som jag säger vad jag vill vid fikabordet på rasterna! Då sa platschefen att hon förstår det och att hon sagt till honom att “hon är en bloggerska hon kommer att skriva vad hon vill”, det var alltså uppenbart att hoten ursprungligen kom högre upp ifrån… 
 
Direkt efter mailade jag Western Farms ägare och VD angående detta och frågade om han står bakom detta. Vet ni vad jag fick för svar? INGENTING. Hör en gäst av sig och säger att den blivit hotad till tystnad av personalen, är det inte läge av VD att reagera då? Efter det har jag skrivit på Facebook, ringt och SMSat men fortfarande är det inte något han velat svara på.
 
Idag verkställdes hotet.
 
Personalen på Allstar kom fram till mig och sa att jag inte kommer att få fotografera där idag. Jag måste ringa och be om lov till någon som inte är där och som jag inte kan kontakta. De hävdar dock att detta så klart inte har något samband med hotet från deras ägare.
 
Vem av er tror på det?
 
 
Alltså helt allvarligt, vad är det här för maffiatakter att försöka hota sina gäster till tystnad!? Jag är mållös för det är så sjukt!! Jag trodde vi hade yttrandefrihet i Sverige och när någon är ute efter att inskränka den kan jag inte annat än reagera!
 
Älskar Bodens uteliv och det var ju just därför jag skapade den här sidan men just nu är jag uppriktigt bekymrad. Kommer inte att gå ut på Allstar eller Western Farm utan min kamera så tyvärr kanske ni inte kommer att få se bilder från de ställena för än situationen förändrats.  
 
Ni kan läsa om händelsarna som utlöste detta i inlägget Jobbig Stämning På Western Farms Halloweenfest
 
 
 
Sov Gott! /Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

39 kommentarer

Anonym november 16, 2014 - 02:15

Vilket jävla skämt till människor

Svara
rickard sundberg november 16, 2014 - 03:24

Detta var väldigt intressant läsning. Fortsätt att uppdatera om detta och stå på dig!

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 14:02

Det kommer jag att göra. Tack för stöttande kommentar

Svara
Western Farm november 16, 2014 - 03:41

Hej Anna!
Det är sant att jag sitter i styrelsen för både western Farm och Allstar i Boden.
Verksamheten på Allstar bedrivs till fullo av platschefen David( som du känner och har numret till). Efter ditt inlägg har jag kontaktat David för att höra vad som hänt och han säger att han har tagit fotobeslutet pga att gäster upplever att det har varit för många vimmelfotografer samtidigt inne på Allstar. Jag förstår att detta känns frustrerande med tanke på din inriktning i bloggen. Tydligen gäller detta inte bara "Boden by night" utan även extra, Boden guiden, annonsbladet och shoppa. Kontakta David ang detta.
Jag känner inte dig och du känner inte mig. Jag ser inte vad ett samtal mellan oss ska leda till då jag har besvarat din kritik här i bloggen.
Hot och maffiafasoner är inget som jag sysslar med! Jag älskar Boden och har under 18 år tid försökt utveckla turismen i stan. Jag är en engagerad seriös företagare. Detta innebär inte att jag inte kan göra fel!
Du skriver i ingressen på din blogg "med kameran hyllar jag Bodens uteliv" vad har hänt? Det verkar inte längre som "Boden är viktigt" utan betydligt tyngre frågor så som hot, sexuella trakasserier, halloween vara eller icke vara. Snälla Anna låt inte western farm bli syndabock för detta!
// Jonas Lundström VD, Western Farm

Svara
Anonym november 16, 2014 - 08:14

Fan så tragiskt. Vilket skämt att folk skulle "uppleva det jobbigt" att folk frågar om vimmel! Det är gratis reklam vilket penga-kåta Jonas verkar försöka förtränga? Ska fan inte gå på ett enda julbord och ska säga åt våran chef att inte boka våran personalfest där. Så satans fult och löjligt av Jonas att låtsas som att det inte har samband med blogginlägget. Låt Jonas sitta med sin Marcel då som INTE når ut på samma sätt som en vimmelfotograf och som fotar sina gäster utan att ens fråga om dom vill vara med, mycket proffsigt, verkligen!! Bu för farmen, ryck upp er, be om ursäkt och låt hon fota för fan? Vad hände med mantrat "kunden har alltid rätt"

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 15:37

Jag sa dessutom att om problemet är att gäster tycker det är jobbigt att bli frågade så kan jag göra så att jag bara fotar dem som själva ber om att bli fotograferade men jag fick ändå inte fota.

Svara
Anonym november 16, 2014 - 08:43

Känns som att du som håller bloggen fått smak på att vara med i tidningen och nu gör allt för lite rampljus, vilket kanske innebär att du vrider på sanning en aning

Svara
Anonym november 16, 2014 - 09:30

Replik till Jonas kommentar: Vad i det Anna uppmärksammar är det som INTE värnar om Boden? Det är väl P R E C I S det hon gör, dvs problematiserar och BERÄTTAR OM att det förekommer sexuella trakasserier etc som är att tycka att "Boden är viktigt", alla förtjänar att kunna besöka ett uteställe utan att bli utsatta. Att INTE göra ngt åt det, att bortförklara, att hela tiden se till att dessa företeelser kan få fortsätta är i mina, och många andra ögon, däremot INTE att värna om att invånarna i Boden ska kunna erbjudas en schysst krogmiljö.

Svara
Maria november 16, 2014 - 10:35

Jag stöttar dig till 100%! Varför hota på olika sätt vid negativ feedback? Gör om och gör rätt istället. Stå på dig så att inte andra gör det.

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 14:04

Nej precis, jag mailade och pratade i telefon med dem innan jag skrev min negativa feedback. Jag tycker jag betett mig schysst mot dem faktiskt som hörde av mig innan så att de hade chans att säga något om det.

Svara
Anonym november 16, 2014 - 10:41

De har rätten att införa fotoförbud, vilket alla nattklubbar typ redan har. Min kompis jobbar som vimmelfotograf i Umeå och där föranmäler man sig alltid och hör om det är okej att få fota. Pratade med han och han sa att där han jobba handla det typ om detta:

1. Säkerhetsskäl för att försvåra spionage för planering av brott.
2. Kommersiella skäl, dvs att ägaren eller upphovsmannen ett scenframträdande kan hävda ensamrätt på reproduktioner av föreställningen. Ägaren av en industri kan vilja skydda sig från industrispionage.
3. Personlig integritet

Tycker det är bra att de inför detta eftersom när jag går dit känns det tryggt att ingen har rätten att fota mig:) alla tycker olika!:))

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 14:06

Intressant att det är exakt de skäl som de angav till mig igår.. Men jag har aldrig fotat någon som inte velat och inte skrivit upp sitt namn i min bok. Så mig behöver ingen vara rädd för. De som ångrat sig dagen efter tar jag bort bilderna direkt ifrån.

Svara
ANONYM november 16, 2014 - 10:48

här har vi någon som endast vill fiska efter likes och uppmärksamhet, lägg ner.

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 14:07

Nej jag gör inte detta för uppmärksamhet, det här är ingen kul uppmärksamhet jag hade ju massor av positiv uppmärksamhet innan ändå och den är betydligt roligare. Jag kommer ändå inte att lägga ned för jag är övertygad om att även om det är tråkigt nu som kommer det här att leda till något positivt för Boden.

Svara
Emma november 16, 2014 - 10:58

Så hon fiskar efter uppmärksamhet? Snarare så verkar det som att hon blir nertystad på ett väldigt manipulativt och fult sätt för att hon vid ETT tillfälle valt att belysa problem med sexuella trakasserier på offentlig lokal. Stå på dig tjejen.

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 14:15

Tack för att du tar mig i försvar 🙂

Svara
ANONYM november 16, 2014 - 11:37

Tror du precis som ovanstående talare att du vrider på sanningen för att få mer publicitet. Riktigt omoget och oprofessionellt av dig. Har alltid gillat att följa dig för dina bilder och positiva energi men nu slutar jag direkt. Tråkigt.

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 14:16

Jag vrider inte på sanningen. Jag har så klart bevis för att dessa hot skett. Man får välja själv om man vill kolla på sidan.

Svara
anonym november 16, 2014 - 12:09

Är det Jonas och co som kommenterar ovan? Nice try…

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 15:34

Jag vet inte vem som skriver men jag ser IP adresser och vissa är återkommande. Men det kan vara vem som helst

Svara
Anonym november 16, 2014 - 12:36

Hej Anna, stå på dig! Att inte längre få fota på Allstar kan jag förstå, då många uteställen vill att man föranmäler sig om man vill fota, MEN att ditt förbud dyker upp just nu är väldigt misstänksamt. Så klart att det har att göra med att du varit så "jobbig" mot Western Farm på senare tiden. Tycker att ansvariga har skött det väldigt dåligt. JA, sexiga, halvnakna, dansande kvinnor bidrar till att man har en viss (nedsättande) syn på kvinnor. Och det var bara klumpigt att visa upp poledance just den kvällen. Och jag var inte där, men jag tror absolut på alla historier om tafsande, bitande osv. Sånt händer, tyvärr, på många uteställen oavsett stad. Men jag vet ju själv att Western Farm är ett väldigt stort ställe med myyycket besökare där det är svårt att verkligen SE allt som händer. Lätt för ansvariga att bortförklara och säga att ingenting hänt när dom inte kan se allt. Då är det ju en fråga om resurser också, fler vakter och poliser, som tar folks berättelser om sexuella trakasserier på riktigt! Nä fy blir ledsen av att läsa vad som hänt, och att Western Farm absolut inte tar på sig något ansvar alls!
Bra att detta kommer upp till ytan.

Svara
Anonym november 16, 2014 - 12:57

Stå på dig Anna, Western Farm har aldrig tillfört Boden något bra. Hoppas dom inser det och stänger ner hela skiten…..

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 14:19

Jag tycker att Western Farm varit kul att gå till på festkvällar osv. De har en hel del jobb framför sig men det kan bli bra om de tar tag i de problem som de har samt har en annan attityd mot sina gäster.

Svara
Johanna november 16, 2014 - 14:04

Fast jag kan förstå dem. Det är sjukt onödigt att skriva dåliga saker om ett företag, dem får självklart dåligt rykte vilket förstör för dem medan du INYE får NÅGOT genom att skriva det där dåliga. Så det var ganska så onödigt av dig. Förstå om någon inte tyckte om dig och sen skriver ut det på fb så alla kan läsa, det är nog inte kul alls. Bara för att du tycker det va dåligt för att tjejer dansade poledance (som för övrigt är en sport idag och dem också måste få möjlighet att visa upp sina danser) och för att killar tafsade på dig som dem gör på ALLA ställen och det har ingenting med stället att göra men ändå skriver du som att det är stället det är fel på är så dåligt av dig. Så skyll dig själv.

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 15:32

Därför kontaktade jag dem innan via både mail och telefon för att de skulle få möjlighet att kommentera vad som skett och om de tänkte ändra något för att det ska bli bättre. Hade de bemött mig annorlunda hade jag vinklat inlägget åt det hållet. Istället blir jag hotad att inte skriva negativt.

Svara
Luleå by Night november 16, 2014 - 14:05

Bojkotta komplotten och gå ut i Luleå ist där finns valmöjlighet och duktiga krögare!

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 16:58

Det finns duktiga i Boden också så jag ska försöka hålla mig där ändå ;-D Dock kan de säkert finna lite inspiration av andra krögare och hur de hanterat liknande problem.

Svara
Anonym november 16, 2014 - 14:09

Haha ganska genomskinligt vilka som skriver negativt på den här bloggen. Till er i farmens personal säger jag: det är såklart enklare att hoppa på Anna och säga att hon vrider på sanningen istället för att ta ert ansvar och erkänna brister.

P.s det kanske är ni som ska passa er? Hur vet ni att Anna inte har bevis att dom på farmen hotat henne? Lycka till sen då kommer ni bara framstå som ännu mer oproffsiga när det kommer fram att ni inte bara hotar henne utan även ljuger om att ni gjort det. Amatörer.

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 17:01

Dock har de själva inte nekat till att de sagt de saker jag skrivit om vilket jag tycker känns bra. Men jag hade så klart gärna mottagit en ursäkt från dem och då slipper även jag smutskastning om att jag lite hittat på för att på uppmärksamhet mm vilket inte är sant.

Svara
Anonym november 16, 2014 - 14:13

Finns en anledning till varför man flyttade från Boden direkt efter gymnasiet och aldrig kommer komma tillbaka.
Sexism frodas i små samhällen där könsrollerna är mer stereotypa.

Svara
Anna november 16, 2014 - 20:02

Finner du det konstigt att Jonas endast besvarar dig på din blogg/FB?
Kan det möjligtvis bero på att där har du ej möjlighet att vrida/utelämna ord och sanning till något som enbart gynnar dig? Där Jonas själv har möjlighet att ge sin sida av saken publikt så att alla kan läsa?
Du tror inte att han har betydligt mer saker att göra om dagarna (speciellt nu i juletider) än att sitta och besvara en bloggerska i telefon? Du har nämnt 3 företag, Bränna, Allstar och Farmen. Glöm inte de 2 hotellen, samt hyresfastigheterna. Hans telefon går nog varm ändå ska du se.

Helt ärligt förstår jag inte ditt (dina?) problem? Du blev sexuellt trakasserad. Anser att det är Jonas fel som hade gogo dansare på scenen och att det inte var utannonserat att dessa skulle närvara. Att dessa tjejer var sexigt klädda och visade upp sig, liksom många av de kvinnliga gästerna. Sen när uppmärksamheten svalnat från det förra inlägget så lägger du upp ett nytt som handlar om något som uppenbarligen hände innan det första inlägget dök upp? Då var det inte så noga med att "dom försökt tysta dig" från att skriva ett negativt blogginlägg?
Tycker det är mycket märkligt må jag säga då jag kan tycka att det känns mer "obehagligt" än att man ej vill ha 4 vimmelfotografer under en kväll och att du blev nekad? Ändå är det inget som är omnämnt i det första inlägget?

Svara
Anonym november 17, 2014 - 17:42

Stå på dig Anna!!! Det är inte acceptabelt att bli hotad eller trakasserad på nått sätt!

Svara
Anna Munkhammar november 18, 2014 - 00:45

Tack för stöttningen jag håller med!!

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.