Som många av er förstått var jag besviken på Western Farms Halloweenfest. Kort och gott så hade jag svårt att slappna av när jag hela tiden fick passa mig för att bli tafsad på.
 
Först anklagade jag mig själv för att jag kanske hade för vågade kläder ändå…
 
Men vet ni? Det är så jävla fel!
 
Jag var utklädd till Lady Gaga och är jättestolt över dräkten som min kompis Emma designat och sytt. Jag hade pimpat den med extra hår på axlarna och ordnat med peruk samt skor med riktig bacon på. Den var svincool och ingen har rätt att behandla mig illa!!
 
 
Sedan märkte jag att många andra tjejer utsattes för samma sak och då blev jag arg! Ni kan inte ana vilka historier jag fått berättat för mig både på plats och senare under söndagen. Vanligast, att någon grabbar tag i rumpan men är försvunnen när man vänder sig om. Men sen har det varit extremare fall med tjejer som blivit slickade i nacken, bitna, kjolar som dragits upp och byxor som dragit ned.   
 
Det är ingen hemlighet att ovälkomna tjuvnyp tenderar att öka under just Halloweenfestkvällen men den här gången skulle jag säga är det värsta jag varit med om och då har jag varit ut en hel del i mina dar 😉
 
När jag pratat med Western Farm om detta beskriver de själva att de lagt märke till att stämningen ofta är “råare” under Halloween än på deras andra festkvällar. Detta beror enligt dem på att de som beter sig illa i vissa fall kan gömma sig bakom sina masker samt att man kanske lever sig in i en annan roll när man klätt ut sig. Att man lätt lever sig in i en roll har även jag erfarenhet av från andra temafester så jag säger inte emot dem på den fronten. De pekar även på fylla samt att det är ett samhällsproblem, vilket jag även det håller med om.
 
Sedan är det en sak som vi verkar oense om och det är lämpligheten i att skicka upp lättklädda tjejer som dansar porrig poledance på DJ-bordet…
 
Edit:
Bilderna på tjejen som dansade mot stången har jag tagit bort då hon ringde mig nyss och tycker de är kränkande. Jag håller med och har därför tagit bort dem. 
Utöver det fanns det även zombiedansare iförda baddräkter med fransar som bland annat svankade med rumporna mot publiken och rörde dem sexigt till musiken.
 
Det här ger mig en klump i magen. Här sätter Western Farm ribban för vad deras festkväll handlar om och i och med det blev trakasserierna enligt mig och många andra betydligt värre. Så illa att jag med flera till och med väljer att åka hem tidigare. Jag såg inte ens klart Galavants spelning fast jag sett fram emot den. 
 

Som en gäst ganska rått men ärligt uttryckte det,Western Farm förvandlades till en strippklubb med klåfingriga äckel”

Det här är ingen raketkunskap utan alla som varit ut lite vet vad detta gör med klimatet för de kvinnliga gästerna… Och jag kan tala om att det finns en hel del män som inte heller uppskattat det samt fått ingripa och ta tjejer i försvar. Jag tycker det är tråkigt att Western Farm ändå väljer att plocka billiga poäng hos vissa på bekostnad av oss tjejer som får utstå mer tafsande och annat obehag som följd…

Jag trodde naivt att om jag kontaktade Western Farm och förklarade att det här kanske inte var särskilt lyckat och att många av deras gäster fått med sig obehagliga upplevelser från kvällen så skulle de själva också reagera. Tyvärr fick jag inte alls den respons som jag väntat mig…

…Istället blev deras första reaktion att försvara framträdandet samt att påpeka att de inte alls märkt av något problem med tafsningar (!?). Jag känner hela tiden att min, mina vänners, och några som jag inte ens känners upplevelser hela tiden kommenteras med att det är jättetråkigt men “ingen annan” har klagat. Något som inte ens stämmer helt i senare samtal med dem då de säger att det visserligen varit incidenter men att det inte verkat mer än vanligt.

Showen med lättklädda tjejer som åmar sig på scen försvarar de med att det är utbildade gogo-dansare. Vidare hävdar de att de absolut inte haft dessa dansare för att egga upp publiken utan att de ville bjuda på en show med nya element och påpekar att poledance är en sport som det till och med finns ett vm till. Jag vet detta om poledance men i de här sammanhangen tycker inte jag att man riktigt kan se det som att de visar upp en sport!

 

Någonstans känns inte det här framträdandet riktigt schysst mot dansarna heller. De är förmodligen duktiga men sätts i en situation där det inte är deras prestation som hamnar i fokus och gästerna säger att det är “strippor på scen”. Det är lite sorgligt, framför allt så borde Western Farm ha så pass mycket erfarenhet av bra shower att de kunde ha styrt detta i en annan riktning.

 

Det är inte Western Farms fel att en del gäster beter sig illa men de har ett ansvar att skapa en miljö där vi alla kan känna oss trygga och på Halloween misslyckades de med det. Det går inte att göra ogjort men det minsta jag tycker man kan göra är att ta gästernas upplevelser på allvar och se över vad man kan göra bättre. Det har visserligen Western Farm delvis gjort men inte utan att jag mer eller mindre fått dra det ur dem i ett halvtimmes långt telefonsamtal. 

 

När jag var ut nu i helgen har jag fått massor av pepp av er läsare att faktiskt skriva om detta. Det gör det så mycket lättare och ni kan lita på att jag säger vad jag tycker, känner och upplever här på bloggen! Jag kommer inte alltid att ha rätt men det är viktigt att inte hålla igen när något känns fel och det gjorde det på Halloween!

Utöver det känner jag ett ansvar att ta det här vidare när några nu anförtrott sig åt mig. Hoppas att det här skapar en debatt hos oss nöjeskonsumenter om hur vi vill ha det när vi går ut… Vi kan påverka genom att ge både positiv och negativ feedback!

 

Kommentera gärna era upplevelser, det är okej att vara anonym om man inte vill fronta med sitt namn. Men tänk på att hålla en god ton och undvika personangrepp osv 🙂 

 

/Anna Munkhammar

Du kanske tycker om

88 kommentarer

Anonym november 11, 2014 - 22:00

Att de inte fått nå klagomål låter helt vansinnigt inkorrekt… Vet inte hur många gånger JAG pratade med vakter och berättade om vilka vidriga saker som jag, vänner och för mig helt okända människor utsattes för. Bett i nacken, folk som slickar på en och händer överallt, nedslitna kjolar/toppar/byxor är var vad många tjejer OCH killar pratade om då de lämnade farmen.. Tråkigt då det varit bra andra år. Ingen tycktes bry sig om situationerna på toaletterna heller då det var killar som stod och bankade på tjejernas bås (även mitt) och ville in. Ska det inte vara vakter där? Tycks aldrig finnas nog med vakter.

Att sen slänga dit ett gäng gogo dansare (som för i övrigt inte ens fans med på agendan? Fanns inte ens info om dem på Facebooksidan) är ett väldigt märkligt val..

Jag respekterar sporten, men det här framstod inte som ett rättvist uppvisande av den. Att stå och åma och kråma sig och gunga rumpan mot publiken är INTE förknippat med SPORTEN. Att man dessutom lägger till ett sådant element, som vem som helst vet kan vara laddat, på en kväll man VET är "råare" än andra.. Är inte alls genomtänkt. Var många par i mitt umgänge som gick hem då de såg vad som pågick. Detta var inte för dem. Inte för mig heller.

Jag gjorde allt jag kunde från min sida för att ha en bra kväll, farmen gjorde tyvärr inte en lika bra insats.

Svara
Anna Munkhammar november 11, 2014 - 22:16

Tack för kommentaren! Strongt!

Svara
Jenny november 11, 2014 - 23:19

Så himla mycket pepp till dig för att du skriver detta inlägg! Bra att du lyfter ämnet, för det är verkligen aktuellt speciellt i nattklubbssammanhang. You go girl!

Svara
Frida-Linnéa november 11, 2014 - 23:25

Klockrent inlägg! Håller med allt du skrivit och jag bestämde mig själv för att inte gå på farmen någon fler halloweenkväll. Bra att detta uppmärksammas ordentligt!

Svara
Anonym november 11, 2014 - 23:28

Har hört skräckhistorier av kompisar från förra år så våga inte ens lämna min tjej ensam med sin kompis att vara själva utan att hon skulle känna sig orolig, så var tvungen att följa med in (även fast det blev kul) men känner att jag kunde gått för att vara pepp på kvällen och inte ständigt hålla koll på vad andra gjorde i närheten av henne. Både jag och hon märkte en klar skillnad mellan då dem var själva och när jag kom in, på den dryga timmen hade några killar bjudit in henne till killarnas toalett och en del andra saker. Men så fort jag var i närheten så vågade sig ingen fram.
Att farmen som du säger gör det hela värre genom att skola upp poledancers kan de inte ha blundat nog hårt för att inte se.

Svara
Anonym november 11, 2014 - 23:48

Jag var själv inte där, men har sett bilder från festen och dansarna i fråga och funderat vad de vill uppnå med så lättklädda dansare?! Att sedan läsa det här inlägget gör mig fly förbannad. Hur kan Western Farm avsäga sig sitt ansvar och vifta bort det som om det vore en bagatell? Jag tycker det är förjävligt. Att de inte själva inser hur fel de gjort och erkänner sitt misstag tycker jag är både bedrövligt och pinsamt.

Är det såhär otrygga de vill att sina kvinnliga gäster ska känna sig? Oh I hope not! Det här ska ingen kvinna behöva utstå, varken tafsande slemmon på krogen eller en arrangör som eggar en sexistisk stämning. Bäst för Farmen att de tar sig i kragen – gör om, gör rätt!

Dagens ros går till dig, Anna Munkhammar, som har mod nog att lyfta detta allvarliga problem. Du är en vardagshjältinna!

Svara
Anonym november 12, 2014 - 01:16

Att såna här saker händer tycker jag är hemskt och det är inte okej någonstans och tyvärr så är ju detta ett stort problem.

Men att först tycka att du själv ska få gå klädd hur du vill utan att de ska väcka reaktioner och sedan gnälla på farmens dansare ? Jag personligen ser inget konstigt med att de väljer lättklädda kläder o de numret som de hade. Och att farmen inte skrev någonting om den dansen på sin Facebook är väll inte heller någon big deal? Hade dom haft en extrattävling där en person till kunde vinna 10000 så hade ingen klagat på det.
Att sen säga att det är farmens fel att såna här situationer uppstår kan jag verkligen inte förstå ???
Att såna här saker sker är varken någonting farmen eller farmens vakter kan göra så himla mycket åt utan de känns som en sak som är större än så?
Sen tycker jag det är bra att du lyfter pproblemet för det är verkligen ett problem.

Och nej, jag jobbar inte på farmen och ja, jag är tjej !

Svara
hemlig november 12, 2014 - 02:16

Jag har blivit pussad av nån utländska kille i nacken på allstar sen när jag vände mej om var det ingen där men tror jag vet vem det är.om western farm trodde inte dom hade polstång där och vadför ska dom hålla på dansa sexigt för håller med det är fel.trodde western farm var bättre än så jag är chockad O.o. Bra att du publicerar det på bloggen starkt gjort.står på din sida.tjejer ska kunna klä sig hur man vill utan bli tafsar på.

Svara
Anna Munkhammar november 12, 2014 - 18:07

Inget kul när någon tar sig friheter på det sättet. Jag blev också chockad! Många verkar tycka det är skönt att det tagits upp.

Svara
Western Farm november 12, 2014 - 02:32

Hej Anna!
Det du beskriver är sexuella trakasserier och ofredande. Det är brottsliga gärningar som vi absolut inte accepterar här på Western Farm. Detta var även svaret du fick när du kontaktade oss i frågan!
Vi hade denna kväll 12st förordnade vakter, 11st entrevärdar och 7st poliser inne hos oss, alla vakter som jobbade har vi efter du kontaktade oss kontaktat och ingen har fått in anmälningar om ofredanden under tillställningen. Vi vill absolut inte bli förknippade med sådant.

Vi har dessutom kollat upp närmare ang. situationen med tjejen du nämnde som fick nerdragna byxor:
-Tjejen kommer till baren och kontaktar en i personalen som tillkallar vakt. Tydligen har en bekant dragit ner hennes byxor och hon ber om hjälp. Personalen som hjälper henne får veta att hon inte kan hitta sin pojkvän och att den bekanta killen har dragit ner hennes byxor några gånger. Hon är uppriktigt ledsen. Vakten som kommer till platsen hjälper henne att leta pojkvännen i båda saloonerna men utan resultat, när han lämnar henne säger han:
-Det bara att säga till om du behöver mer hjälp.
Hon säger alltså inget till vakten om händelsen med den bekanta killen. Vi uppfattar situationen som att hon inte ville göra en anmälan, troligtvis eftersom gärningsmannen var en bekant.
Önskar hon i efterhand göra en anmälan så är vi från Western Farm gärna behjälpliga med vittnesmål.

Show & Poledance:
Det är viktigt i sådana här känsliga frågor att man håller isär äpplen & päron! Vårt Halloweenframträdande är inget som vi skäms för! Vi har alltid för avsikt att leverera upplevelser på scenen. Ibland är det bankrån, ibland är det dramatiskt och ibland är det sexigt(både manligt och kvinnligt). Jag vill nog påstå att vi är en av få nöjesanläggningar i Norra Sverige som verkligen försöker. Under hösten kan vi stolt presentera en av Sveriges främsta Poledansare hos oss. Tjejen kommer från Luleå och ska dessutom dansa poledans i vår Julshow. Hon har utbildat flertal showgrupper i Poledance på bland annat Wallmanssalonger. Poledance är just nu ett av det hetaste inslagen inom dinnershow segmentet.

// Jonas Lundström VD, Western Farm AB

Svara
Anna Munkhammar november 12, 2014 - 08:38

Hej Jonas på Western Farm
Det är mycket riktigt att jag fått det svaret från er. Att ni inte accepterar tafsningar på Western Farm, tätt följt av att ni ”inte haftproblem”, ”Ingen annan har klagat”, ”Vi har inte fått in anmälningar” osv. Därmed har det inte känts som att ni varit uppriktigt bekymrade av vad jag har berättat. Om ni tar till er av vad era gäster har upplevt skulle det så småningom leda till att ni inte blir förknippade med tafsningar utan istället som ett uteställe som aktivt jobbar för att deras gäster ska må bra.

Ni säger att ni har kollat upp närmare angående tjejen. Bra! Men tyvärr skiljer så pass mycket i historien att det inte tycks handla om samma incident. Dock inte så konstigt med tanke på att många upplevt samma/liknande saker. Om ni läser kommentarerna på bloggen och här är det ganska uppenbart.

Jag har varit tydlig med att jag inte är emot poledance utan det är det här framträdandet i det här forumet som jag tycker var olämpligt. Tjejen är förmodligen jätteduktig men här är det inte det som hamnar i fokus. Sedan var det andra dansare som inte hade någon stång som svankade med rumporna och rörde dem sexigt mot publiken osv. Jag menar inte att detta var den enda anledningen till problemet men det hjälpte till att piska upp stämningen.

Mycket riktigt i telefonsamtalet med er sa ni att det kommer att ingå poledance i julshowen. Dock kommer det att vara annorlunda och mer ”anpassat”… Säger man så är man medveten om vilken framtoning det hade på Halloweenfesten… /Anna Munkhammar

Svara
Anonym november 12, 2014 - 02:50

Mycket bra att du tar ställning Anna och vågar skriva om det här. Ska det bli ändring så måste det tas upp! Visst man kan tycka att folk ska visa respekt, men ja…

Förresten du har en jättefin sida, keep up the good work!

Svara
Polley november 12, 2014 - 02:58

Alltså HERREGUD! Att skylla tafsningar och trrakasserier på det som visas upp på scenen är nog det den dummaste kopplingen man kan göra! Likt exemplet du beskrev i början av inlägget där du anklagade dig själv för att ha för vågade kläder men inte ha någon för avsikt för något annat med det, så motsäger du ÄNDÅ dig själv och säger samma sak att artisternas framträdande då inte är ok och att DOM ska absolut tänka sig för och stå för att ANDRA för får sig att TAFSA, SLICKA i öron, TRAKASSERA m.m…. hur tänker du då?

Tror du då inte att du själv och andra med lättklädda outfits bidrar MINST lika mycket till detta beteende isåfall?

Trodde vi var förbi det här om att kvinnor inte ska kunna se ut eller göra som vi vill UTAN att någon, ska komma med "hon hade för kort kjol, hon får skylla sig själv" – snacket. Jag blir fan mörkrädd….

Och jag tror nog att dom som var där och stod för dessa olämpliga beteenden och traksserier har nog fått sin "inspiration" från fler håll än Western Farms korta halloween show… Kanske borde tänka till lite innan du uttalar dig..

Svara
Anonym november 12, 2014 - 03:14

Varför inga manliga poledancers?
Jävla skit att kvinnor inte ens får ha kul utan att behöva känna sig otrygga.
Fan va leds. Tummen ned till farmen och tummen upp till dig.

Svara
Anonym november 12, 2014 - 07:11

Jag pratade med 3 vakter om 3 olika händelser/ sexuella trakasserier. En reagerade och gick efter killen som BET MIG i nacken. Var mycket tacksam, gjorde att jag kunde slappna av för en stund. Men nån timme senare var han inne igen. Har även gjort en anmälan. Så att ingen av dessa vakter skulle fått in klagomål detta känns helt surrealistiskt. Eller gilldes inte min vädjan om hjälp då min väninna fick kjolen neddragen och jag blev biten och sliten och slickar på i baren som en anmälan?

Ingen som skyller på dansarna. Men syftet på scen var sex. Dansarna har inte gjort fel. Men hade jag vetat att sådan underhållning var med på programmet hade jag gått någon annanstans istället.

Svara
Anna Munkhammar november 12, 2014 - 17:26

Ja då är det ju dumt att de skrev följande i sin första officiella kommentar: “alla vakter som jobbade har vi efter du kontaktade oss kontaktat och ingen har fått in anmälningar om ofredanden under tillställningen. Vi vill absolut inte bli förknippade med sådant. “

Nej precis man undrar vad som krävs för att de ska räkna det som en anmälning? Att bli biten i nacken låter sjukt äckligt och obehagligt och borde väl sticka ut, eller?

Håller med dig om dansarna. Jag vill absolut inte ha någon hetsjakt mot tjejerna. Insett i efterhand att jag borde ha mörkat ansiktet på bilden. Är orutin från min sida.

Svara
Anonym november 12, 2014 - 08:23

Visst! det är inte upp till farmen att uppfostra slemmproppar som tycker att var och varannan rumpa är till för deras klämmeri, men att servera alkohol till dem som inte ens kan uttala sin beställning utan istället bubblar fram orden fyra gånger och sedan spottar under bardisken.. Lite ansvar måste personalen och arrangörerna ta.

Svara
Anna Munkhammar november 12, 2014 - 16:53

Haha, Nej precis men de får försöka hantera slempeopparna på ett bra sätt 😀

Svara
Anonym november 12, 2014 - 08:35

As bra skrivet! Jätte bra att du uppmärksammande detta.

Svara
Anna Munkhammar november 12, 2014 - 16:50

Tack! Det har ju varit en snackis uppenbarligen men nu fick folk ett forum så att det kom upp till ytan också 🙂

Svara
Anna Munkhammar november 12, 2014 - 09:10

Hej alla engagerade läsare!

Jag kommer att svara på allas kommentarer och privata meddelanden också men det kommer att ta lite tid nu när jag är på jobbet. Svarar så fort jag har möjlighet!

Stort tack till alla som stöttat mig för att jag tagit upp detta! Det var gode nervöst må ni tro. Speciellt eftersom jag förstod att det även skulle komma kommentarer om att jag lite får skylla mig själv i och med min halloweendräkt… De flesta som utsatts har dock inte haft några speciellt sexiga kläder. Mer problematiserande om detta kommer!

Kram på er! /Anna

Svara
Anonym november 12, 2014 - 09:30

Jättebra skrivet! Viktigt och modigt att du delar med dig. Det behövs fler som du ?

Svara
ANONYM november 12, 2014 - 10:07

Att farmen smiter undan ansvar är inte första gången, mitt (dåvarande) problem går inte under detta forum egentligen men med tanke på att du skriver om farmens bristande ansvarstagande tänkte jag ändå dela med mig av min händelse.

Även detta var Halloween, förra året. Jag var en av deltagarna som fick gå upp på scenen för bästa utklädnad, jag fick pris, och allt var frid och fröjd. Dagen efter väntade jag spänt efter kontakt från ledningen, kollade mailen säkert 5 gånger, hade telefonen nära hela tiden. Det gick en vecka, hörde ingenting. Jag kände att -nä nu vill jag veta vars mina prispengar är!, och jag bestämde mig för att ringa. Kom till en receptionist som lovade att jag skulle bli kontaktad fredag (några dagar senare). Fredag kom, inget samtal och inte heller måndag. Ringde igen på tisdag, de hade fullt upp sa receptionisten och lovade att under veckan blir jag kontaktad. Veckan gick och fortfarande ingen som kontaktat mig. Jag skrev på facebook, mailade och efter en månad var fortfarande svaren jag fick alltid bortförklaringar på varför jag inte fick någon återkoppling (eller ett tillfredställande svar när jag kan förväntas få mina vinstpengar) Så jag kände att det var dags att ringa en advokat för juridisk rådgivning. Nästa gång jag ringde till Farmen (fick fortfarande aldrig prata med ansvarig) och sa att jag varit i kontakt med en advokat så blev det fart på dem och slutet gott, allting gott ändå!

Men hela upplevelse tog verkligen det roliga ur vinsten och det kändes verkligen som att de tyckte att jag var jobbig som ringde och frågade var pengarna var. Hoppas att de som vann i år inte får samma problem!

Och återigen, förlåt om jag bytte ämne, detta är inget jag vill spinna vidare på utan snarare ville jag bara dela med mig av mina erfarenheter från farmens ledning.

Svara
Anna Munkhammar november 12, 2014 - 16:33

Förstår vad du menar med att det inte helt hör till temat men samtidigt så gör det ju det för det handlar om att vara mån om sina gäster. Låter verkligen bara jättetråkigt 🙁

Svara
timz november 12, 2014 - 11:02

Hej!!
Helloween var min första kväll på farmen Åkte till er från lule med ett gäng kompisar tjejer och grabbs blandat.
Vi blev alla tagen på sängen då det var exotiska dansare på scen var inte uppskattat av någon av oss så vi fick åka vidare.
Brudarna var mycket upprörda men vi gav det endå en chans men var inte det vi förväntat oss då vi satte oss på bussen
Tråkigt då man betalat så mycket och längtat till den stora och omtalade Helloweenfesten på wf 😛

Svara
Anna Munkhammar november 12, 2014 - 16:29

Ja visst är det tråkigt när man taggat och verkligen sett fram emot något 🙁

Svara
Anonym november 12, 2014 - 12:36

Det är ingen som skrivit någon kommentar om att du får skylla dig själv för din klädsel så lägg ner de där

Svara
Western Farm november 12, 2014 - 13:51

Hej igen Anna!
Förtydligande:
När jag skriver att vi inte accepterar detta beteende betyder inte detta att "vi har noterat och sen struntar vi i det"! Vi har har ett nära samarbete med polis, kommun och räddningstjänsten.
Alla evenemang vi har, utvärderas i syfte att förbättra samt identifiera tillbud och risker. Vi kommer att ta vårt ansvar i denna fråga. Detta är också en samhällsfråga men vi kommer absolut göra vad vi kan för att man ska kunna gå ut och ha roligt "utan att bli tafsad på".
// Jonas Lundström vd, western farm

Svara
Anna Munkhammar november 12, 2014 - 14:38

Tack Jonas. Ett bra svar, då känner jag att vi nått fram 🙂

Svara
Anonym november 12, 2014 - 15:38

Jag tycker också att krogen på halloween är obehaglig (i Piteå blev en kille halsskuren för Guds skull) men jag tycker man ska skylla på dem som bär ansvaret för problemet. Att klanka ner på talangfulla, välutbildade dansare som blivit anlitade den här kvällen för endast ett gogo-syfte säger inget mer om dem än att de gör sitt jobb en kväll.

Western Farm kan helt klart hållas ansvarig för anställningen och i utsträckning att inte se över ordningen nog mycket, men tjejerna som dansar är INTE skyldig till stämningen som skapas där. Man ska inte beskylla dansare som är på jobbet för något som obehagliga människor utför i lokalen. Tycker det är tråkigt att de blir uthängda på det här sätter. Ogenomtänkt och orättvist.

Skyll på western farm, skyll på vakter som inte gör sitt jobb, skyll på IDIOTERNA som tafsar och ofredar men skyll inte på välutbildade, talangfulla konst-utövare som blivit anlitade i syftet att få folk att dansa.

Lägg debatten där den hör hemma.

Svara
Björn Herenefeldt november 12, 2014 - 16:32

Jag ser att kvinnor gillar detta. Kolla hon till vänster som fotar med sin mobiltelefon…

Svara
Anna Munkhammar november 12, 2014 - 17:07

Man kan ju fota av olika anledningar… Jag fotade ju också t.ex.

Svara
h november 12, 2014 - 20:33

Jag och min man tänkte boka bord för julshowen. Mwn då vi (30+) inte känner för porr på scenen utan underhållning och köttbullar, typ. Så väljer vi att avstå och väljer Wallmans på Bodensia istället!
Tack för upplysningen och beklagar din vidriga kväll. Jag tycker att det är skamligt hur de bemött och svarat dig tidigare. Det är helt klart att de backar från sitt ansvar och inte verkar bry sig vidare mycket -så länge de tjänar PENGAR!
Jag har bojkottat sommarfesten där i många år nu, nu ryker julbordet. Och detta blir definitivt ett samtalsämne i fikarummet

God jul!

Svara
Anna Munkhammar november 12, 2014 - 21:09

Haha, ja det låter som ett perfekt koncept med underhållning och köttbullar 😀 Finns säkert de som uppskattar porr och köttbullar också men bäst är ju då att man får veta så att man har ett val att gå eller inte. Jag tror då att de tänker om i och med all kritik. Hoppas då det i vart fall!!

Svara
Anonym november 12, 2014 - 21:43

Precis som H skriver känner jag mig längre inte särskilt motiverad att besöka Western Farms julshow. Vilket är trist för jag såg verkligen framemot det. Tycker de brukar bjuda på riktigt bra julshower, men inslag som dessa uppskattar jag inte. Ser däremot att Western Farm har svarat att de kommer att ta sitt ansvar i den här frågan, innebär det att ni kommer ta bort inslaget från julshowen för att inte upprepa samma incident som under Halloween? Tacksam för svar.

Svara
Anna Munkhammar november 12, 2014 - 22:18

De sa i sin första kommentar att "Vårt Halloweenframträdande är inget som vi skäms för! Vi har alltid för avsikt att leverera upplevelser på scenen. Ibland är det bankrån, ibland är det dramatiskt och ibland är det sexigt(både manligt och kvinnligt). /…/ Under hösten kan vi stolt presentera en av Sveriges främsta Poledansare hos oss. Tjejen kommer från Luleå och ska dessutom dansa poledans i vår Julshow. "
De har sagt samma till mig i telefonsamtalet jag hade med dem men då sa de att det skulle vara annorlunda på julshowen. Jag uppfattade det som att det skulle vara nedtonat och mindre sexigt. Vad de gör för bedömning nu vet jag inte.

De läser nog kommentarerna här så hoppas att de svarar. Men annars kan du nog prova att skriva till dem på facebook ( https://www.facebook.com/WESTERNFARM ) eller fyll i en kontaktformulär på deras hemsida ( http://westernfarm.se/kontakt ) 🙂

Svara
Anonym november 13, 2014 - 09:49

Eftersom WF ändå är på tapeten nu och du driver en nöjesblogg så tänkte jag dela med mig av det nära vänner som jobbat där berättat för mig som jag vet är sant.
(att ledningen inte tror sexuella trakasserier förekommer är bullshit då dom säger åt sin egna personal att inte slänga ut dom som tafsar på dom)

Gästerna på WF betalar mycket för delas julbord (är väl minst 500 spänn?) och då bör det vara toppklass på allt. Min väninna som jobbat där har berättat att dom diskar plasttallrikar som mat ligger på och att dom fått skäll om dom kastat plasttallrikar/plastfaten efter maten.

Men det äckligaste av allt är ändå bordsdukarna. Alla jag pratat med som jobbat på farmen vet hur dukarna ser ut efter en julshow, det är vin, mat, tuggummi och ibland även spya på borden. Min väninna berättade att när hon plockade bort dukarna och skulle slänga dom i tvättpåsen så kom direkt platschefen och sa ”NEJNEJNEJ, du ska bara byta om dom är RIKTIGT ÄCKLIGA” och min väninna som jobbat i restaurangbranschen tycker att dukar som har spill på sig är RIKTIGT ÄCKLIGA. Men det tyckte inte dom, så istället för att byta dukar så dukas borden för att dölja fläckarna. Ljus sätts ut, tallrikar ställs på fläckar och så dämpas belysningen så pass mycket så att det inte ska synas. Stolarna som det är spytt på och spillt på torkas inte av utan staplas bara på varandra i slutet av kvällen och tas fram dagen efter.

Sen så får inte personalen nog utbildning. Dom nya kastas in i baren när dom bara fått en halvtimmes träning innan dom ska börja passet så det är inte konstigt att dom inte hinner med allt och vet vilka regler som gäller. Vill dom gå utbildning får dom inte göra det under betald arbetstid, men ändå säger farmen att dom måste gå utbildningen. Personalen blir behandlad som skit och byts ut konstant, det är väl bara två-tre stycken som jobbat där mer än ett år? Efter hur jag såg hur deppiga mina kompisar var efter jobbet så känner jag att det är bra att det kommer fram för det är ledningen det är fel på, personalen gör så gott dom kan.

Min väninna har även berättat om ett tillfälle på ett julbord då en gäst hade tafsat på en anställd och vakten då slängde ut personen och enhetschefen blev vansinnig på vakten och sa att ”du kan inte slänga ut honom, han kommer från piteå och tänk om han fryser ihjäl i en snödriva?” vakten var stenhård och sa ”jag avgör om han ska ut eller inte och han antastade en i eran personal, han är en vuxen människa det är inte vårat ansvar om han inte kan bete sig och inte tar sig hem”. Enhetschefen har sagt flera gånger att man INTE (som personal) ska kasta ut personer som tafsar eller fäller sexuella kommentarer utan att dom bara skulle ”gå därifrån”. Om någon skulle ifrågasätta det är jag till 90% övertygad om att mina vänner skulle ställa upp och bekräfta det jag skrivit. Förmodligen skulle nog även vakten göra det.

Svara
Anna Munkhammar november 13, 2014 - 12:42

Det här låter ju bara helt sjukt!! Otroligt oroväckande :-S låter inte som någon “noll-tolerans”….

Svara
Ann-Kristin Munkhammar november 13, 2014 - 10:43

Så bra skrivet! Är så sjukt stolt över dig för att du vågar ta upp detta, du gör de även på ett så himla proffsigt sätt. Många kramar, stå på dig fina syster?

Svara
Anna Munkhammar november 13, 2014 - 12:00

Tack syrran!! Ja någon var tvungen att ta upp det !

Svara
Anonym november 16, 2014 - 01:20

Läste just en artikel ang nät hat……. Är ju poppis nu för tiden. Till och med på tv tar dom upp problemet……. Hmm, undrar om det finns. Känns som att alla spyr skit på allt och alla här. Trist som faan. Har någon gjort något bra idag? Sen kan man ju undra hur det kommer sig att det "egna" ansvaret för sitt "egna" beteende plötsligt är någon annans ansvar! Jag blev för full….. Någon annans fel, säkert krogens! Jag tafsade på någon……. Inte mitt fel, måste vara krogens det också. Tänk om jag rent av råkar göra en annan människa illa……. Inte häller mitt fel…. krogens så klart. Om vi människor inte kan umgås med andra människor utan att ta och ha ett eget ansvar för var vi håller på med så är det godnatt för mänskligheten. Börja ta eget ansvar och skyll inte på andra. Lägg energin till att göra någon glad ist.

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 01:29

Läs på min sida och 99,99 av inläggen är positiva. Men ibland när något är så pass allvarligt och viktigt måste man ta upp det och inte vara den som är med på att tysta ned det. Jag har blivit hotad att inte berätta vad jag har upplevt men gjort det ändå. Det har jag gjort för att bidra till att det ska bli bättre framöver. Känns lite konstigt att likna det vid näthat och att jag inte tar ansvar?
Krogar har ett ansvar att gäster ska känna sig trygga, därför har de vakter där och de får inte servera alkohol till de som är för fulla. Jag tycker det är bra att dessa regler finns.

Svara
Manlig bloggläsare november 16, 2014 - 05:03

Du säger att : FARMEN har ansvar för vad som händer på deras lokaler.

FARMEN: 12 vakter, 11 entrevärdar och 7 poliser på plats just då.

Hur är de tänkt att dom 30 personerna ska sköta ordningen på säg 1000-1500 personer och se till att INGEN kille (eller tjej) taffsar på någon annan,nyper i stjärten,tar på pitten osv/dylikt, de är helt omöjligt att dom ska hålla koll på detta. och iofs det är en festkväll, killar/män – tjejer/kvinnor blir fulla = dom taffsar också vidare. ? och i din text som du skrivit så framstår det som att det bara är MÄN som beteer sig som SVIN, om det stått en kille och dansat på scen hur hade DU reagerat då? hade killen fått det att bli mer kladd?

Svara
Manlig bloggläsare november 16, 2014 - 05:09

Och *krogen har ett ansvar att inte servera om de är för fulla* det är ganska lätt att smuggla med sig alkohol in på ett så stort ställe som western farm så de går inte å skylla på barpersonalen när vissa personer ( enligt egen erfarenhet) står och klunkar ur fickpluntor på toaletten 🙂

Svara
Anonym november 16, 2014 - 09:55

Anna.
Jag påstår inte att du inte ska utrycka dig och för medla vad du tycker och tänker utan att hela diskutionen är snedvriden.

Hur ser du på det "egna" ansvaret i hur vi uppför oss bland andra människor?

Svara
Anonym november 16, 2014 - 10:36

Sitter o läser både inlägget o de olika kommentarerna och det är som det brukar – de som känner sig o som blivit illa behandlade tycker illa om det som inträffat o om hur arrangören sköt sig, de som fick ut något positivt för egen personlig del hackar på de som tycker negativt…och arrangören själv går i försvarsställning för att några klagar på det dem tjänar sitt levebröd på. Det jag vill kommentera utifrån är följande: varför verkar det allt som oftast OK och borde bara slätad övet och accepteras att flickor/tjejer/kvinnor får behandlas hur som helst och den lama ursäkten är att "hon får skylla sig själv som gick dit/hade för kort kjol/inte sa till tillräckligt mycket osv…osv. Detta är ett alarmerande o växande problem i samhället…likasom att man gör något fult legalt bara för att man helt plötsligt sätter en OK-stämpel i baken på sexindustrins sätt att egga sina kunder…och det vet arrangörer som plockar in sånt för att låtsas komma "med något nytt" på agendan. Fy skäms WF…och en stor eloge till en modig kvinna som Anna.

Svara
Linnea november 16, 2014 - 11:57

Stå på dig!! Du har helt rätt, tjejer ska känna sig bekväma när de går ut och farmens svar till dig är helt absurt. Det handlar inte ens om att "fler människor inte upplevt det så" om det så bara hade varit du som blivit drabbad räcker det gott och väl. styrkekramar!

Svara
Anonym november 16, 2014 - 15:46

Vill gärna höra Annas svar på frågan här ovanför angående det egna ansvaret

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 16:27

Jag har svarat men jag vet inte i vilket sammanhang ni åsyftar "det egna ansvaret" så jag kan ha träffat fel.

Svara
Anonym november 16, 2014 - 16:49

Märker att du missförstår frågan ang eget ansvar.

Vad jag undrar är vad du har för tanke ang tex en gäst på ett uteställe , och gästens egna ansvar hur denne beter sig? Tex tafsar eller är för full eller överhuvud taget vad denne hittar på.

Tycker du att gästens egna ansvar för vad denne gör försvinner iom att denne går in på tex en krog?

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 16:56

Nej gäster har ett eget ansvar för sina handlingar, liksom krogen också har ett eget ansvar för sina.

Svara
Anonym november 16, 2014 - 17:33

Så om nu gästen har ett eget ansvar som du säger…… Har inte då debatten blivit snedvriden och gäst ansvaret glömts bort när det mesta här handlar om hur Farmen har gjort fel och massor med manliga gäster på Farmen har uppförts sig illa? Och att Farmen är ansvarig över detta?

Borde inte debatten handla om hur vi människor värderar och behandlar våra medmänniskor?

Detta är inte något som bara händer på Farmen utan finns överallt!

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 17:34

Fast Western Farm har ju också gjort fel? Sedan har de hotat mig att inte skriva om händelser som skett hos dem. Är inte det fel oavsett om de inte håller med om det jag haft att säga?

Svara
Anonym november 16, 2014 - 17:42

Nu svarar du med en fråga faktiskt. Skulle vara roligt att höra en vettig kommentar till ovanstående.

Det var ju faktiskt så allt började. Att Farmen bär hela ansvaret.

Svara
Anonym november 16, 2014 - 18:07

Fast nu säger du att det är Farmens fel att dessa individer uppfört sig illa.
Hur kan då dessa individer hållas ansvariga om det är Farmen fel?

Svara
Anna Munkhammar november 16, 2014 - 18:44

Jag säger att det har ett ansvar. Jag har försökt förklara för dig på flera olika sätt men kommer inte att argumentera mer med dig då du väljer att missförstå och diskutera in absurdum.

Svara
Snoppelisa666 november 17, 2014 - 12:03

Jag vet inte riktigt om jag håller med om allt du skriver samt att jag tycker du har låtit Westen farm gett väldigt lite utrymme att kommentera det hela. Och vad beträffande tjejerna som poledansa, idag är det en sport som vilken annan dans. På mitt jobb har vi fått det klassat som friskvård. Det krävs en helt otrolig styrka och koordination att kunna dansa sådär. Vad är egentligen skillnaden i poledance och magdans i så fall? Båda kanske ansågs som sexistiska för 15 år sen. Tycker du hoppar på fel person, samarbeta med krogarna kanske du får fortsätta fota, och ifrågasätt i stället moralen bland vanliga dödliga besökare på farmen. Jag personligen upplever att farmen om nån alltid har full koll på att det skall vara trevlig stämning, riktigt duktigt mycket vakter, bra personal och koll på att alla uppför sig ok. Sen finns det alltid rötägg, överallt och jag är övertygad om att om besökarna hade sagt i från till personalen hade de blivit konsekvenser för dom opassande besökarna. Farmen för 7-10 år sen var hillbilly men nu idag är så stor skillnad. Aldrig varit besviken på farmen.

Svara
Anna Munkhammar november 24, 2014 - 00:05

Jag har hela tiden varit tydlig med att jag vet att det är en sport och till och med lagt upp klipp på poledance som jag tycker är jättehäftigt. I det sammanhang som det var på Western Farm den här kvällen tycker jag inte att man riktigt kan referera till sporten.
Western Farm har fått väldigt generöst med utrymme att kommentera det som hänt. Jag har både skrivit och ringt till dem innan jag skrev inlägget. Jag har tagit med synpunkter från dem, vissa som jag till och med hållit med om. Sedan har jag skrivit om det jag inte tyckt har stämt också. Jag tror faktiskt inte särskilt många bloggar hade gjort så utan de hade förmodligen bara skrivit vad de tyckte var dåligt rakt av. Men jag har velat föra en dialog med Western Farm då mitt syfte hela tiden varit att det ska bli bättre.

Jag förstår så klart att det här inte har varit kul för dem men jag är övertygad om att när de fått perspektiv på det här kommer de vara glada att de fått möjlighet att veta vad deras kunder tycker och de kommer att kunna utvecklas efter det.

Svara
Anonym november 17, 2014 - 22:01

Hej Anna,
Jag ser här i kommentarerna att de är rätt mycket "hat" mot just Farmen, Allstar, Jonas och David.. Men nu när du skrivit hur fel dom gjort – kan inte DU och dom som håller med dig och spär på hela diskussionen komma med konkreta förslag till förbättringar på krogen så att de minimerar risken med att bli taffsad/kränkt på? Jag tänker mig att diskussionen kommer aldrig att ta slut på så sätt som den förs just nu och ingen blir gladare av de.
De skrivelser som framförts från deras sida om att du inte ska få fota där mer har jag och säkert många andra förståelse för om du tänker dig in i deras situation, du gör ett blogginlägg om hur dåligt de varit på deras krog en festkväll, som sen skapar en debatt som sen slutar i ren skitkastning. Hur kul skulle du tycka de var om det var ditt livsverk och ditt levebröd som stod på spel? Jag hade nog reagerat på samma sätt – ska de vara på de viset så som krögare så är man hellre utan den gratisreklam som det ger då det stjälper mer än hjälper. Sen att det var riktigt klumpigt och oprofessionellt formulerat av den som skrev, håller jag med om. Finns andra sätt att gå tillväga på.

Svara
Anna Munkhammar november 18, 2014 - 00:43

Fast de hotade mig innan jag skrev och jag gav dem många möjligheter att tänka i andra banor. Till och med möjlighet att ta tillbaka hoten innan jag berättade om dem på bloggen.

Några konkreta förslag har faktiskt kommit från anställda från western farm som kontaktat mig och tackat mig för att jag lyft frågan som de ej vågat. Mest handlar det om att visa att det inte tolereras och det måste förmedlas till gästerna. Vissa känner att de som personal lite får ta att de får en klapp på rumpan osv. Utöver det upplever de att vakterna styrs i sitt jobb och inte uppmuntras att kasta ut tafsare. Bland annat händer det att vakternas beslut att kasta ut någon som tafsat körs över och de som misskött sig har släppts in igen. Om detta stämmer, vilket jag inte ser någon anledning varför de skulle ljuga om, kan man göra ganska stor skillnad bara på dessa punkter.

Men först och främst måste western farm erkänna att de har ett problem och seriöst ta tag i det. Gärna på ett transparent sätt. Visa oss gäster och jag tror vi kommer bli nöjda.

Svara
Jennie november 18, 2014 - 00:32

Men herregud vad uppenbart vilka som skriver negativt mot Anna nu! Ni kanske skulle lägga energin på att se över hur ni egentligen har det på Farmen istället 😛

Ser bara dåligt ut för er egen del det här…

Svara
Anna Munkhammar november 24, 2014 - 00:12

Tack för att du vill försvara mig 🙂 Fast alla får skriva här även de som inte håller med och eventuellt jobbar på Western Farm 😉

Svara
Anonym november 19, 2014 - 01:39

Jag har följt din blogg ganska länge ju och har tyckt det varit superkul att du fotar och lägger ned massa energi på detta men nu tycker jag verkligen att det börjargå för llångt. Nu känns det som att detta blivit något personligt mot Jonas och att det är han som hängs ut.
Stå gärna för dina åsikter men snälla håll det på enhög nivå !

Om farmens personal nu verkligen tycker illa om sin arbetsplats och arbetsgivare så är det någonting DOM måste ta upp med Jonas eller facket. Att folk är missnöjda över saker på sitt jobb inträffar ju på alla arbetsplatser utan att det blir en sån här stor sak av det hela.

Sluta försöka skapa rubriker genom att skriva om alla "hot" och få tillbaka till det din blogg en gång var och håll det på en vuxen nivå.

Svara
Anna Munkhammar november 24, 2014 - 00:09

Tråkigt att du tycker jag hänger ut Jonas och att du inte tycker om min blogg längre. Det har inte varit min mening att göra det. Jag anser själv att jag hållit en vuxen nivå genom det här och tyvärr är det så att jag kan inte tillfredsställa alla utan jag måste skriva och göra det jag tycker är viktigt för mig.

Svara
ANONYM november 19, 2014 - 07:33

Nu kan inte jag var tyst längre för jag är trött på somliga kommentarer här. Jag har också följt bloggen kan jag tala om och jag tycker senaste kommentaren är helt fel! Stå på dig Anna du har haft en hög nivå hela tiden och har ingenting att skämmas för. Vilken annan blogg skulle ens bry sig om att försöka återge WF syn på saken 😛 När argumenten tryter försöker WF smutskasta henne med att hon söker uppmärksamhet och ödmjukheten lyser med sin frånvaro. Som någon annan sa, rannsaka er själva istället för att kasta skit i kommentarerna för ni gräver bara gropen djupare!! Detär WF som varit oproffsiga som inte kan ta till sig kritik och gör det till någon personlig vendetta med hot och maffiafasoner. Ingen gillar sånt så det faller tillbaka på WF nu. Anna blev ju förbjuden att fota på Allstar så det är deras fel och inte hennes att vi inte fick vårat glada inlägg som vi brukar den här veckan!

Svara
Anna Munkhammar november 24, 2014 - 00:16

Vad skönt att du fortfarande gillar min blogg 🙂 Jag hoppas det har närmat sig en lösning nu så att det blir glada inlägg framöver 🙂

Svara
fd bodensare november 19, 2014 - 16:28

Blir så sjukt glad att du synliggör detta problem Anna. Även om Farmen kanske inte är det mest smakfulla utestället så är grundproblemet varken dem eller alkoholen utan att någon tror att de har rätt att ta på en annan människa utan att den har uttryckligen bett om det. Att någon skulle skylla det på alkoholen bevisar ju bara att de är dum samt har en väldigt skev människosyn. Kämpa på!

Svara
Sanna november 19, 2014 - 17:02

Men herregud. Alltså…jag trodde att vi hade kommit längre i dagens samhälle men tydligen inte.
Du hade behövt komma ifrån Boden för att inse att detta är inte Farmens fel utan enbart de som tafsades fel. Professionella strippor gör inte att folk tafsar mer. Och sen gick dessutom garanterat hälften av alla ut på farmen med målet att få ligga.

Så bli inte arg på Farmen, de kan inte bestämma vilka som kommer dit. Och är det ett stort problem där så säger man till vakter väl på stället. Ringer inte efteråt för vad kan de göra då mer än be om ursäkt?

Svara
Anna Munkhammar november 20, 2014 - 01:46

Jag är hemvändare sedan 2 år tillbaka så jag har bott på betydligt fler ställen än Boden 😉

Du har missuppfattat mig. Jag skriver inte att det bara är farmens fel. Jag skriver att de har ett ansvar att gäster ska känna sig trygga och att showen de hade bidrog till en porrklubbsstämning som många inte uppskattade. Det var inte det man väntat sig när man köpt biljetter.

Det är kanske inte så stor idé att leta rätt på en vakt när man inte sett den som tafsat. Jag valde att åka hem istället, några blev kvar. Jag tycker att det finns mycket som ett uteställe kan göra för att förbättra tryggheten och göra det trevligt för sona gäster. Det är något som de alltid kan jobba på för att det ska bli bättre. Har man attityden att det inte går att göra något för att påverka blir det aldrig bättre.

Svara
Anna Munkhammar november 20, 2014 - 01:52

Hej! Det är alltså ni med långa kommentarer som jag inte kan läsa hela av i mobilappen när jag ska svara. Har varit borta och inte kunnat sitta vid någon dator men jag har inte glömt bort er 😉 sov gott!

Svara

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.