Jag trodde knappt att det var sant när jag fick veta att jag skulle få möjlighet att träffa och intervjua AronChupa när de spelade på Allstar. Överlycklig! Mycket för att jag tycker Aron är en duktig musiker och det har ju visat sig att det stämmer in på syrran också. 
 
Älskat att dansa till “I’m an Albatraoz” ända sedan första gången jag hörde den!!!
 
 
När jag kom förbi hade de precis käkat middag på Allstar och soundcheckade inför kvällen. Förutom Aron och Nora var även Adrian där för att hjälpa till med ljudet. 
 
Jag hade ett litet bet med en kompis angående frågorna som jag skulle ställa så jag rev igång med att fråga om de har något emot möss i och med textraden “fuck that little mouse”. Efter en del skratt får jag veta att nej de har inget emot möss eller andra djur. Men seriöst, vad handlar egentligen texten om? 
 
Det är Aron som först gjorde musiken till låten “I’m an Albatraoz” och sedan hjälpte Nora till när de skulle skriva texten. Förmodligen är jag inte den enda som undrat över meningen med den och Aron ville göra gällande att det inte riktigt finns någon mening… 
 
-Fast det kan ju inte stämma för ditt tidigare band hette ju just Albatraoz, poängterar jag! Jo då smyger det fram att det här med Albatraoz är ett internskämt mellan Aron och hans vänner.
-Klart att det känns lite extra kul när alla sjunger med i texten då, erkänner Aron!
 
 
 
Det är ganska stor skillnad på musikstilen om man jämför bandet Albatraoz med AronChupa.
Albatraoz var mer kul med vännerna medan AronChupa är ett lite seriösare projekt som ju nu dessutom slagit internationellt, berättar Aron.
 
Att de nått stora framgångar utomlands gör också att det kommer bli en hel del resande framöver. Just nu har det varit spelningar varje helg i Sverige men i och med att “I’m an Albatraoz” klättrar på listorna i både Tyskland och England ska de åka dit också. Låten släpptes även i USA av Ultra Music i samband med den nya musikvideon som också spelats in på andra sidan Atlanten.
 
 
Jag blir imponerad av Arons 18-åriga syster Nora som pluggar på skolan om dagarna och får åka runt på spelningar på helgerna! Hon verkar mest tycka att det är roligt och hoppas på att få sjunga på fler låtar. Aron verkar dock lite hemlighetsfull över hur det kommer att bli framöver, men nytt material är på gång de kan de utlova. 
 
Nora berättar att hon och Aron kommer från ett väldigt musikaliskt hem och att de alltid hållit på med musik. Hon är så klart inte heller helt beroende av brorsan utan kan stå på egna ben om det är så. Kanske får vi höra ett soloprojekt av syrran snart! 
 
-Man tror lätt att det inte ligger särskilt mycket bakom så fort det handlar om partymusik men det stämmer inte, det krävs faktiskt att man är en riktigt duktig musiker, flikar Adrian in. Han får medhåll av mig också och vi pratar en stund om Swedish House Mafia och andra “DJs”.
-Det blir helt fel att kalla det för DJ, då tror folk att det bara är att byta låtar men kolla på Swedish House Mafia som skapat fantastisk musik. Det är lite lite mer än att byta skiva, eller hur? tillägger Aron.
 
Hur är det då att spela live när man gör elektronisk musik. Spelar man bara upp låten som den är eller blir det lite mixande med spakarna bakom DJ-bordet? Musiken spelas upp men Nora sjunger givetvis live. 
-Det är så klart lättare än om man har flera instrument som ska spelas, men man kan inte slappna av helt ändå. Även om vi kanske viftar med ölflaskor så betyder inte det att vi inte har full koll utan det handlar ju om att vi ska bjuda på en show också, säger Aron.  
 
 
 
 
 
Jag trodde inte att varken Aron, Nora eller Adrian hade någon koll på Boden men jag tänkte att jag hör med dem ändå och oj så fel jag hade!
-Jag har sett jättemycket fram emot att komma till just Boden för det var världens hype om det sedan Albatraoz var här på spelning, utbrister Nora!!
Hon har varit som längst rest till Sälen så det är klart att det smäller lite högre att ha varit till Boden. Så här i efterhand hoppas jag att hon var nöjd med oss i publiken. Jag tyckte att det var bra drag på kvällen.
 
Filmade ju en snutt som jag publicerat tidigare men kvalitén blev inte den bästa. Ljudet och bilden gör inte bandet rättvisa, det lät jättebra men kameran är helt enkelt inte anpassad för att filma i den här typen av miljö. Tycker dock att man fick en bra känsla av den så la ut i alla fall. 
 
 
Ett stort tack till Aron, Nora och Adrian för att de lät mig intervjua dem och så klart till Allstar som hjälpte mig att få kontakt med dem!
 
/Munkhammar

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.